Είστε εδώ: Αρχική Σελίδα arrow Τα Νέα μας
Καλώς ήρθατε στο Νέο Ιστότοπο των Βρεφικών και Παιδικών σταθμών του Δήμου Κορυδαλλού !

Τα Νέα μας

Από το Καλοκαιρινό Φεστιβάλ Εργαστηρίων των 1ου & 2ου Βρεφικών Σταθμών

Friday, 28 June 2013

Πως να μην μετατραπούν οι καλοκαιρινές διακοπές μας σε εφιάλτη !!

Wednesday, 26 June 2013

του Αριστείδη Βρεττάκου, Ειδικευόμενου Ιατρού της Παιδιατρικής Κλινικής του Γ.Ν.Ν. "Άγιος Παντελεήμων"

summerΤο καλοκαίρι είναι για όλους συνδεδεμένο με διακοπές, βουνό, θάλασσα, μπάνια, ταξίδια, διασκέδαση, ξεκούραση και γενικά με την απόλαυση.  Κρύβει όμως και πολλές παγίδες, οπότε και πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί ώστε να μπορούμε να  απολαύσουμε τις διακοπές μας δίχως πρόσθετη ταλαιπωρία. Καθώς ήδη βρισκόμαστε σε διακοπές ή καθώς σχεδιάζουμε αυτές, θα πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα ορισμένα θέματα και να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης για τα παιδιά μας.

ΒΟΥΤΙΕΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ Ή ΣΤΗΝ ΠΙΣΙΝΑ

kids_poolΠολλά παιδιά δεν είναι απόλυτα εξοικειωμένα με την κίνηση στο νερό. Ο πνιγμός στα παιδιά γίνεται ήρεμα, χωρίς αντίδραση και αυτό είναι σημαντικό για τους ανθρώπους που τα επιτηρούν. Η αντίδραση των παιδιών εκδηλώνεται με κινήσεις πανικού και λιγότερο με επίκληση βοήθειας και ο πανικός αυτός διαρκεί μόνο 10-20 δευτερόλεπτα. Τις περισσότερες φορές οι παρευρισκόμενοι θεωρούν ότι το παιδί παίζει. Για αυτό το λόγο η επιτήρηση παιδιών που κολυμπούν πρέπει να είναι συνεχής και από άτομα περισσότερα του ενός, ή να επιλέξουμε παραλία/ πισίνα όπου θα υπάρχει ναυαγοσώστης (με γνώσεις βασικής καρδιο-αναπνευστικής αναζωογόνησης) ώστε να παρέχει άμεση φροντίδα.
Πολλές παθήσεις στη σφαίρα της Ωτορινολαρυγγολογίας παρουσιάζουν έξαρση και άλλες ύφεση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Άρα κάποια παιδιά που πάσχουν από παθήσεις της μύτης και των παραρινίων (π.χ. αλλεργική ή αγγειοκινητική ρινίτιδα, χρόνια ιγμορίτιδα ή ρινική πολυποδίαση) με τον καλοκαιρινό αέρα και την θάλασσα μπορούν να εμφανίσουν βελτίωση των συμπτωμάτων τους.

Διαβάστε περισσότερα...

Γιορτή αποφοίτησης - Τετάρτη 19 Ιουνίου

Monday, 17 June 2013
proetoimasia_giortis_02

proetoimasia_giortis_01

Δυό μέρες έμειναν για τη γιορτή της αποφοίτησης των νηπίων κι όλοι οι συντελεστές της παράστασης , παιδιά και δασκάλες, βρίσκονται ...υπ' ατμόν.

Οι πυρετώδεις προετοιμασίες (στις φωτογραφίες από την κατασκευή των σκηνικών) είναι σίγουρο ότι θα οδηγήσουν σ΄ ένα μοναδικό υπερθέαμα.

Να μην λείψει κανείς!!!

prosklisi_giortis_apofoitisis2013_01_02_700

Ο ρόλος του πατέρα στη διαμόρφωση της προσωπικότητας του παιδιού

Sunday, 16 June 2013

Με αφορμή τη σημερινή Γιορτή του Πατέρα ένα άρθρο της Κλινικής ψυχολόγου Αποστολίας Ντέκοβα

xronia_pollaH συμβολή των γονιών τόσο της μητέρας όσο και του πατέρα είναι αδιαμφισβήτητα σημαντική στη ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού, διότι εκείνοι τοποθετούν  τις πρώτες σταθερές βάσεις στην προσωπικότητα του. Παλαιότερα κυριαρχούσε το μοντέλο το οποίο επιδίωκε από τη μητέρα να αναλαμβάνει τη διαπαιδαγώγηση, τη φροντίδα και την ανατροφή των παιδιών, ενώ ο πατέρας ήταν ταυτισμένος με την εικόνα του κουβαλητή, ήταν υπεύθυνος για την εισροή των υλικών αγαθών στην οικογενειακή εστία. Τα τελευταία χρόνια με τις νέες κοινωνικό-οικονομικές αλλαγές καθώς και με την είσοδο της γυναίκας στην αγορά εργασίας τα δεδομένα αυτά ανατράπηκαν και αποτέλεσε  επιτακτική ανάγκη η συμμετοχή του άντρα στα οικογενειακά δρώμενα. H συμμετοχή και  η ενεργή παρουσία και των δύο γονιών είναι ωφέλιμη για το παιδί  διότι δέχεται διαφορετικά ερεθίσματα ανάλογα με το φύλο, τις προσωπικές αξίες και εμπειρίες του κάθε γονιού.
Ο πατέρας μπορεί να λειτουργήσει ως εξισορροπιστής στη μοναδική δυαδική  σχέση που δημιουργείται από την πρώτη στιγμή της γέννησης ανάμεσα στη μητέρα και στο παιδί. Ο πατέρας  δηλαδή είναι πολύτιμος αρωγός ώστε να κοπεί ο  ομφάλιος λώρος που συνδέει τη μητέρα με  το παιδί. Η   απουσία του πατέρα σ’ αυτή τη δυαδική σχέση  αφήνει το παιδί σε μια σχέση προσκόλλησης με τη μητέρα  του. Αυτό το γεγονός αργότερα  επηρεάζει τη ζωή του και του δημιουργεί ένα αίσθημα προσωπικής αδυναμίας και ανεπάρκειας. Για να μπορέσει ο πατέρας να παίξει καθοριστικό ρόλο στη ζωή του παιδιού χρειάζεται η μητέρα να του παραχωρήσει χώρο. Αν ο πατέρας αποκλειστεί από τη μητέρα, θα παραμείνει εξίσου αποκλεισμένος και από το παιδί.

Διαβάστε περισσότερα...

Ο Μπαμπάς του Σαββατοκύριακου

Thursday, 13 June 2013

Με αφορμή την ερχόμενη Γιορτή του Πατέρα (16 Ιουνίου) ένα άρθρο της κλινικής ψυχολόγου Αποστολίας Ντέκοβα

weekend_fatherΤα τελευταία χρόνια ο θεσμός της οικογένειας πλήττεται , ο αριθμός των διαζυγίων αυξάνεται με ραγδαίο ρυθμό, αυτό έχει ως συνέπεια ένα μεγάλο ποσοστό παιδιών  να μεγαλώνει χωρίς  την πατρική παρουσία. Συνήθως μετά το διαζύγιο η επιμέλεια του παιδιού  δίνεται στη μητέρα  με αποτέλεσμα  ο πατέρας να βλέπει το παιδί συγκεκριμένες ώρες και ημέρες την εβδομάδα (π.χ. Σαββατοκύριακο ) . Η αλλαγή αυτή είναι  τεραστία και οδυνηρή  για όλα τα μέλη της οικογένειας. Ο ψυχικός κόσμος του παιδιού θρυμματίζεται καθώς αισθάνεται ότι  χάνει έναν από δύο γονείς του. Η μητέρα από την άλλη πλευρά προσπαθεί να αναπληρώσει την παρουσία του πατερά αναλαμβάνοντας και τον πατρικό ρόλο , με συνέπεια να βιώνει συναισθήματα μοναξιάς, άγχους καθώς και ψυχικής και σωματικής κόπωσης. Ο πατέρας ξαφνικά αισθάνεται να χάνει την αίγλη που είχε στην οικογενειακή εστία και γίνεται ο «μπαμπάς του Σαββατοκύριακου».
Η εγκατάλειψη της συζυγικής κατοικίας από την πλευρά του πατέρα πυροδοτεί συναισθήματα ανησυχίας, αμφιβολίας, αβεβαιότητας όσο αφορά τη  σχέση του με το παιδί του. Η σύγχυση και ο φόβος δεν του επιτρέπουν να αξιολογήσει  ότι η σχέση με το παιδί δεν επηρεάζεται από το καθεαυτό διαζύγιο αλλά από την ποιότητα που υπήρχε κατά τον έγγαμο βίο. Είναι  συχνό φαινόμενο  το παιδί να είναι θυμωμένο μ’ αυτή τη νέα κατάσταση και να αρνείται να ακολουθήσει  τον πατέρα του τις προκαθορισμένες ώρες και ήμερες. Ο πατέρας σε τέτοιες περιπτώσεις

Διαβάστε περισσότερα...
<< Αρχική < Προηγούμενα 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενα > Τελευταία >>
Αποτελέσματα 37 - 45 από 285
 

Επισκέπτες

 This site has seen 7.697.350 hits to-date.   This site has seen 7.697.350 hits to-date.   This site has seen 7.697.350 hits to-date.   This site has seen 7.697.350 hits to-date.   This site has seen 7.697.350 hits to-date.   This site has seen 7.697.350 hits to-date.   This site has seen 7.697.350 hits to-date.

Δημοσκόπηση

Σας αρέσει ο ιστότοπος μας;

Αποτελέσματα
ΕΔΑΠΕ Δήμου Κορυδαλλού
Οργανισμός Άθλησης & Πολιτισμού-Τομέας Αθλητισμού
Cine Παραδεισος
Δήμος Κορυδαλλού
Δημοσκόπιο
Δημοτικό Κέντρο Επιμόρφωσης Δήμου Κορυδαλλού
Οργανισμός Άθλησης & Πολιτισμού-Τομέας Πολιτισμού
Σταύρος Κασιμάτης

Ο Καιρός στον Κορυδαλλό

 Ο καιρός τώρα
Καθαρός Καθαρός
Θερμοκρασία: 19 °C
Sunday, 23 Sep
Λιακάδα Λιακάδα
Θερμοκρασία: 19 ως 31 °C
Monday, 24 Sep
Λιακάδα Λιακάδα
Θερμοκρασία: 20 ως 31 °C
Tuesday, 25 Sep
Μερική λιακάδα Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία: 17 ως 26 °C

Συνδεδεμένοι

Έχουμε 37 επισκέπτες σε σύνδεση

Συνδικάτο

RSS 2.0
ATOM 0.3