Είστε εδώ: Αρχική Σελίδα arrow Τα Νέα μας
Καλώς ήρθατε στο Νέο Ιστότοπο των Βρεφικών και Παιδικών σταθμών του Δήμου Κορυδαλλού !

Τα Νέα μας

Ο ρόλος του πατέρα στη διαμόρφωση της προσωπικότητας του παιδιού

Sunday, 16 June 2013

Με αφορμή τη σημερινή Γιορτή του Πατέρα ένα άρθρο της Κλινικής ψυχολόγου Αποστολίας Ντέκοβα

xronia_pollaH συμβολή των γονιών τόσο της μητέρας όσο και του πατέρα είναι αδιαμφισβήτητα σημαντική στη ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού, διότι εκείνοι τοποθετούν  τις πρώτες σταθερές βάσεις στην προσωπικότητα του. Παλαιότερα κυριαρχούσε το μοντέλο το οποίο επιδίωκε από τη μητέρα να αναλαμβάνει τη διαπαιδαγώγηση, τη φροντίδα και την ανατροφή των παιδιών, ενώ ο πατέρας ήταν ταυτισμένος με την εικόνα του κουβαλητή, ήταν υπεύθυνος για την εισροή των υλικών αγαθών στην οικογενειακή εστία. Τα τελευταία χρόνια με τις νέες κοινωνικό-οικονομικές αλλαγές καθώς και με την είσοδο της γυναίκας στην αγορά εργασίας τα δεδομένα αυτά ανατράπηκαν και αποτέλεσε  επιτακτική ανάγκη η συμμετοχή του άντρα στα οικογενειακά δρώμενα. H συμμετοχή και  η ενεργή παρουσία και των δύο γονιών είναι ωφέλιμη για το παιδί  διότι δέχεται διαφορετικά ερεθίσματα ανάλογα με το φύλο, τις προσωπικές αξίες και εμπειρίες του κάθε γονιού.
Ο πατέρας μπορεί να λειτουργήσει ως εξισορροπιστής στη μοναδική δυαδική  σχέση που δημιουργείται από την πρώτη στιγμή της γέννησης ανάμεσα στη μητέρα και στο παιδί. Ο πατέρας  δηλαδή είναι πολύτιμος αρωγός ώστε να κοπεί ο  ομφάλιος λώρος που συνδέει τη μητέρα με  το παιδί. Η   απουσία του πατέρα σ’ αυτή τη δυαδική σχέση  αφήνει το παιδί σε μια σχέση προσκόλλησης με τη μητέρα  του. Αυτό το γεγονός αργότερα  επηρεάζει τη ζωή του και του δημιουργεί ένα αίσθημα προσωπικής αδυναμίας και ανεπάρκειας. Για να μπορέσει ο πατέρας να παίξει καθοριστικό ρόλο στη ζωή του παιδιού χρειάζεται η μητέρα να του παραχωρήσει χώρο. Αν ο πατέρας αποκλειστεί από τη μητέρα, θα παραμείνει εξίσου αποκλεισμένος και από το παιδί.

Διαβάστε περισσότερα...

Ο Μπαμπάς του Σαββατοκύριακου

Thursday, 13 June 2013

Με αφορμή την ερχόμενη Γιορτή του Πατέρα (16 Ιουνίου) ένα άρθρο της κλινικής ψυχολόγου Αποστολίας Ντέκοβα

weekend_fatherΤα τελευταία χρόνια ο θεσμός της οικογένειας πλήττεται , ο αριθμός των διαζυγίων αυξάνεται με ραγδαίο ρυθμό, αυτό έχει ως συνέπεια ένα μεγάλο ποσοστό παιδιών  να μεγαλώνει χωρίς  την πατρική παρουσία. Συνήθως μετά το διαζύγιο η επιμέλεια του παιδιού  δίνεται στη μητέρα  με αποτέλεσμα  ο πατέρας να βλέπει το παιδί συγκεκριμένες ώρες και ημέρες την εβδομάδα (π.χ. Σαββατοκύριακο ) . Η αλλαγή αυτή είναι  τεραστία και οδυνηρή  για όλα τα μέλη της οικογένειας. Ο ψυχικός κόσμος του παιδιού θρυμματίζεται καθώς αισθάνεται ότι  χάνει έναν από δύο γονείς του. Η μητέρα από την άλλη πλευρά προσπαθεί να αναπληρώσει την παρουσία του πατερά αναλαμβάνοντας και τον πατρικό ρόλο , με συνέπεια να βιώνει συναισθήματα μοναξιάς, άγχους καθώς και ψυχικής και σωματικής κόπωσης. Ο πατέρας ξαφνικά αισθάνεται να χάνει την αίγλη που είχε στην οικογενειακή εστία και γίνεται ο «μπαμπάς του Σαββατοκύριακου».
Η εγκατάλειψη της συζυγικής κατοικίας από την πλευρά του πατέρα πυροδοτεί συναισθήματα ανησυχίας, αμφιβολίας, αβεβαιότητας όσο αφορά τη  σχέση του με το παιδί του. Η σύγχυση και ο φόβος δεν του επιτρέπουν να αξιολογήσει  ότι η σχέση με το παιδί δεν επηρεάζεται από το καθεαυτό διαζύγιο αλλά από την ποιότητα που υπήρχε κατά τον έγγαμο βίο. Είναι  συχνό φαινόμενο  το παιδί να είναι θυμωμένο μ’ αυτή τη νέα κατάσταση και να αρνείται να ακολουθήσει  τον πατέρα του τις προκαθορισμένες ώρες και ήμερες. Ο πατέρας σε τέτοιες περιπτώσεις

Διαβάστε περισσότερα...

Για τις Γυμναστικές επιδείξεις των Παιδικών Σταθμών

Tuesday, 11 June 2013

της εντεταλμένης Δημοτικής Συμβούλου Ελένης Γαλανοπούλου

Πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη συμμετοχή, ενθουσιασμό και πολλά χαμόγελα οι Γυμναστικές Επιδείξεις των Παιδικών Σταθμών Δήμου Κορυδαλλού. Έλαβαν μέρος όλα τα παιδιά των παιδικών τμημάτων και συγκεκριμένα την Δευτέρα 20/5 - τα παιδιά του 2ου Παιδικού Τμήματος, την Τετάρτη 22/5 - τα παιδιά του 3ου Παιδικού Τμήματος , την Δευτέρα 27/5 - τα παιδιά των 5ου & 6ου- 8ου Παιδικού Τμήματος και την Τετάρτη 29/5 - τα παιδιά των 1ου & 7ου  Παιδικού Τμήματος

Ο ρόλος του Γυμναστή στην εκπαίδευση των νηπίων της προσχολικής αγωγής είναι ιδιαίτερα σημαντικός, γιατί μαζί του τα παιδιά αναπτύσσουν δεξιότητες, συγχρονίζουν τις κινήσεις τους και κυρίως συμβάλλει στη σωματική και πνευματική ανάπτυξη των παιδιών …(«Νους υγιής εν σώματι υγιεί»)

Ευχαριστώ θερμά τον Γυμναστή των Βρεφονηπιακών Σταθμών μας, Δημήτρη Καλλή, που με την εκπαιδευτική επάρκεια που διαθέτει παρέχει καθοριστική βοήθεια στα παιδιά μας και στην μελλοντική εξέλιξή τους.

Διαβάστε περισσότερα...

Πρόσκληση για τη γιορτή αποφοίτησης

Wednesday, 05 June 2013

prosklisi_giortis_apofoitisis2013_01_02_700

Πρόσκληση

Thursday, 30 May 2013

prosklisi_ergastirion_2013_700

<< Αρχική < Προηγούμενα 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενα > Τελευταία >>
Αποτελέσματα 37 - 45 από 282
 

Επισκέπτες

 This site has seen 7.294.798 hits to-date.   This site has seen 7.294.798 hits to-date.   This site has seen 7.294.798 hits to-date.   This site has seen 7.294.798 hits to-date.   This site has seen 7.294.798 hits to-date.   This site has seen 7.294.798 hits to-date.   This site has seen 7.294.798 hits to-date.

Δημοσκόπηση

Σας αρέσει ο ιστότοπος μας;

Αποτελέσματα
Οργανισμός Άθλησης & Πολιτισμού-Τομέας Αθλητισμού
Δημοτικό Κέντρο Επιμόρφωσης Δήμου Κορυδαλλού
Σταύρος Κασιμάτης
Δημοσκόπιο
Cine Παραδεισος
Οργανισμός Άθλησης & Πολιτισμού-Τομέας Πολιτισμού
Δήμος Κορυδαλλού
ΕΔΑΠΕ Δήμου Κορυδαλλού

Ο Καιρός στον Κορυδαλλό

 Ο καιρός τώρα
Κυρίως συννεφιά Κυρίως συννεφιά
Θερμοκρασία: 9 °C
Sunday, 25 Mar
Μερικώς συννεφιασμένος με δυνατές βροχές Μερικώς συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Θερμοκρασία: 13 ως 16 °C
Monday, 26 Mar
Περιοδικά σύννεφα Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία: 10 ως 19 °C
Tuesday, 27 Mar
Περιοδικά σύννεφα Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία: 11 ως 19 °C

Συνδεδεμένοι

Έχουμε 58 επισκέπτες σε σύνδεση

Συνδικάτο

RSS 2.0
ATOM 0.3