Είστε εδώ: Αρχική Σελίδα arrow Τα Νέα μας
Καλώς ήρθατε στο Νέο Ιστότοπο των Βρεφικών και Παιδικών σταθμών του Δήμου Κορυδαλλού !

Τα Νέα μας

Πρόγραμμα "Στηρί- ΖΩ" - Εμβολιασμοί παιδιών ανασφάλιστων οικογενειών

Thursday, 20 September 2012

emvoliasmoiΗ αύξηση του αριθμού των ανασφάλιστων οικογενειών είναι μια ακόμα συνέπεια της κρίσης, αφού υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 300.000 πρώην έμποροι και επιχειρηματίες, έχουν χάσει την ασφαλιστική τους κάλυψη λόγω οφειλών στον ΟΑΕΕ, ενώ ένας στους τέσσερις εργαζόμενους παρέχει εργασία ανασφάλιστος.
Η δυσκολία πρόσβασης των ανασφάλιστων οικογενειών στις υπηρεσίες υγείας έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των μη εμβολιασμένων παιδιών και είναι ορατός ο κίνδυνος έξαρσης ασθενειών στον παιδικό πληθυσμό λόγω της παραμέλησης του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμών.
Το Γραφείο Αγωγής & Προαγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κορυδαλλού σε συνεργασία με την ΜΚΟ Αποστολή "ΑΝΘΡΩΠΟΣ" οργανώνει για την νέα σχολική χρονιά (2012-2013) εκστρατεία εμβολιασμού των παιδιών των ανασφάλιστων Ελλήνων και μεταναστών που κατοικούν στο Δήμο μας.
Η προσφορά των εμβολίων θα γίνει από την ΜΚΟ Αποστολή ΑΝΘΡΩΠΟΣ κι ο εμβολιασμός, από εθελοντές γιατρούς και νοσηλευτές της οργάνωσης σε συνεργασία με παιδίατρο και το προσωπικό του Γραφείου Αγωγής & Προαγωγής Υγείας.

Διαβάστε περισσότερα...

Με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ και εναλλακτικό εισιτήριο ΤΡΟΦΙΜΑ και ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

Thursday, 13 September 2012

Μαζεύουμε βασικά είδη καθημερινής διατροφής, ατομικής υγιεινής και καθαριότητας

politismos_allilegiis700

Αγαπητοί γονείς,

Monday, 10 September 2012

Σας ευχόμαστε ολόψυχα υγεία, αντοχή, ελπίδα, αγάπη και αλληλεγγύη μεταξύ μας.
Δημιουργική σχολική χρονιά στα παιδιά μας, που αποτελούν το μέλλον μας στην αυριανή κοινωνία μας.

Αγαπητοί γονείς,
Οφείλω να σας ενημερώσω ότι μέχρι σήμερα 10/9/12 θα φιλοξενηθούν στους Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου μας 500 (πεντακόσια) παιδιά.    
Υπάρχει η δυνατότητα κτιριακά να φιλοξενηθούν επιπλέον παιδιά στους Παιδικούς Σταθμούς μας, υπό την προϋπόθεση πρόσληψης Νηπιαγωγών και Βρεφονηπιοκόμων.
Όταν πραγματοποιηθούν οι παραπάνω προσλήψεις, θα σας ενημερώσουμε αμέσως.

Διαβάστε περισσότερα...

Πρόγραμμα "Στηρί-ΖΩ" - Τράπεζα Τροφίμων & Ειδών Πρώτης Ανάγκης δημιουργεί ο Δήμος Κορυδαλλού

Friday, 07 September 2012

STHRIZOΜε το πρόγραμμα «Στηρί-ΖΩ» και την Τράπεζα Τροφίμων και Ειδών Πρώτης Ανάγκης συνεχίζει ο Δήμος Κορυδαλλού τις δράσεις στήριξης των πολιτών που πλήττονται περισσότερο από την οικονομική κρίση και βρίσκονται αντιμέτωποι με τη φτώχεια.
Στόχος της Τράπεζας είναι η έμπρακτη αλληλεγγύη και η στήριξή τους σε μηνιαία βάση προκειμένου να εξασφαλίζουν βασικά είδη καθημερινής διατροφής και ατομικής υγιεινής και καθαριότητας.
«Στις συνθήκες οξυμένης κρίσης η αλληλεγγύη είναι ο μόνος τρόπος για να διατηρήσουμε την κοινωνική μας συνοχή» αναφέρει ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης. «Ο Δήμος Κορυδαλλού μέσω των Κοινωνικών Υπηρεσιών λειτουργεί σε καθημερινή βάση το πρόγραμμα σίτισης για 130 άτομα μεταξύ των οποίων και 25 παιδιά. Ο αριθμός όμως των συμπολιτών μας που καταφεύγουν στο Δήμο για να βρουν ακόμα και βασικά είδη, αυξάνεται συνεχώς. Είμαστε αποφασισμένοι, παρά τις δύσκολες συνθήκες και για την αυτοδιοίκηση, να στηρίξουμε συμπολίτες μας που σήμερα μας έχουν περισσότερη ανάγκη από ποτέ. Όμως η συμμετοχή του Δήμου δεν αρκεί. Χρειαζόμαστε και τη συμμετοχή όλης της τοπικής κοινωνίας, συλλογικών φορέων, επιχειρήσεων και πολιτών».
Η Τράπεζα Τροφίμων και Ειδών Πρώτης Ανάγκης στο πλαίσιο του προγράμματος «Στηρί-ΖΩ» θα λειτουργεί στο κτίριο των Κοινωνικών Υπηρεσιών, Ξενοφώντος και Πελοπίδα, πλ. Μέμου.

Διαβάστε περισσότερα...

Ένα νέο μεγάλο έργο προχωρά στην υλοποίησή του - 2ο Κλειστό Γυμναστήριο στον Άνω Κορυδαλλό

Tuesday, 31 July 2012

Η κατασκευή ενός νέου Κλειστού Γυμναστηρίου έρχεται να προστεθεί στα μεγάλα έργα που πρόκειται να υλοποιηθούν στην πόλη μας.
Έτσι
- μετά το έργο της ανάπλασης της οδού Δημητρακοπούλου,
dhmitrakopoulou_800x244του μεγαλύτερου έως σήμερα έργου για την πόλη μας που εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ, ανάπλαση που περιλαμβάνει τη διαμόρφωση σε οδούς ήπιας κυκλοφορίας και όλων των κάθετων δρόμων που συνδέουν την Δημητρακοπούλου με την οδό Ταξιαρχών, από την πλ. Ελευθερίας έως την οδό Γεννηματά, καθώς και τη διαμόρφωση χώρων στάθμευσης, την κατασκευή νέων πεζοδρομίων αλλά και την τοποθέτηση φωτισμού και πρασίνου (στη φωτογραφία μακέτα του έργου)

- μετά τη δημοπράτηση για την εξασφάλιση της συνέχισης της κατασκευής του 6ου-8ου Δημοτικού σχολείου6o-8o_640x480,
ο σχεδιασμός του οποίου περιλαμβάνει υπόγειο, ισόγειο, α΄όροφο και αύλιο χώρο με γήπεδο μπάσκετ, συνολικής επιφάνειας αιθουσών 2.084 τ.μ. και του οποίου η κατασκευή είχε διακοπεί με ευθύνη του αναδόχου του έργου,

(στη φωτογραφία το υπό κατασκευή σχολείο)


- μετά την έναρξη της κατασκευής του ΜΕΤΡΟ στον Κορυδαλλό,
plateia_elefteherias_01_640x480με την εγκατάσταση ήδη εργοταξίου στο κέντρο της πλατείας Ελευθερίας προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες αρχικές εργασίες ενός έργου που όπως επισημαίνει ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης βγάζει από τη συγκοινωνιακή απομόνωση τον Κορυδαλλό και δίνει νέες προοπτικές για την ποιότητα ζωής και την ανάπτυξη, όχι μόνο της πόλης αλλά και της ευρύτερης περιοχής

(στη φωτογραφία διακρίνεται η περίφραξη στην πλ. Ελευθερίας)

- στην περιοχή του Άνω Κορυδαλλού και συγκεκριμένα στην έκταση των 12 στρεμμάτων επί της οδού Σταματοπούλου,stamatopoulou_640x480πρόκειται να κατασκευαστεί το 2ο Κλειστό Γυμναστήριο της πόλης. Το έργο είχε δημοπρατηθεί από τον ΟΣΚ, τον Ιούλιο του 2010 και η κατασκευή του εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ, εξασφαλίζοντας πλήρως τη χρηματοδότηση του έργου, όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος, ο οποίος τονίζοντας την ιδιαίτερη προτεραιότητα που δίνει η δημοτική αρχή στην απόκτηση υποδομών στον τομέα της νεολαίας, του αθλητισμού και της παιδείας, δεν παράλειψε να ευχαριστήσει θερμά τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό, τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Στέφανο Χρήστου και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ο.Σ.Κ Ηρακλή Δρούλια που ανταποκρίθηκαν θετικά στην πρόταση του Δήμου.

(στη φωτογραφία μέρος της έκτασης των 12 στρεμμάτων της οδού Σταματοπούλου)

<< Αρχική < Προηγούμενα 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενα > Τελευταία >>
Αποτελέσματα 64 - 72 από 282
 

Επισκέπτες

 This site has seen 7.294.792 hits to-date.   This site has seen 7.294.792 hits to-date.   This site has seen 7.294.792 hits to-date.   This site has seen 7.294.792 hits to-date.   This site has seen 7.294.792 hits to-date.   This site has seen 7.294.792 hits to-date.   This site has seen 7.294.792 hits to-date.

Δημοσκόπηση

Σας αρέσει ο ιστότοπος μας;

Αποτελέσματα
ΕΔΑΠΕ Δήμου Κορυδαλλού
Cine Παραδεισος
Δημοσκόπιο
Δήμος Κορυδαλλού
Δημοτικό Κέντρο Επιμόρφωσης Δήμου Κορυδαλλού
Σταύρος Κασιμάτης
Οργανισμός Άθλησης & Πολιτισμού-Τομέας Πολιτισμού
Οργανισμός Άθλησης & Πολιτισμού-Τομέας Αθλητισμού

Ο Καιρός στον Κορυδαλλό

 Ο καιρός τώρα
Κυρίως συννεφιά Κυρίως συννεφιά
Θερμοκρασία: 9 °C
Sunday, 25 Mar
Μερικώς συννεφιασμένος με δυνατές βροχές Μερικώς συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Θερμοκρασία: 13 ως 16 °C
Monday, 26 Mar
Περιοδικά σύννεφα Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία: 10 ως 19 °C
Tuesday, 27 Mar
Περιοδικά σύννεφα Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία: 11 ως 19 °C

Συνδεδεμένοι

Έχουμε 52 επισκέπτες σε σύνδεση

Συνδικάτο

RSS 2.0
ATOM 0.3