Είστε εδώ: Αρχική Σελίδα arrow Τα Νέα μας arrow Πρόγραμμα "Στηρί-ΖΩ" - Τράπεζα Τροφίμων & Ειδών Πρώτης Ανάγκης δημιουργεί ο Δήμος Κορυδαλλού
Καλώς ήρθατε στο Νέο Ιστότοπο των Βρεφικών και Παιδικών σταθμών του Δήμου Κορυδαλλού !

Πρόγραμμα "Στηρί-ΖΩ" - Τράπεζα Τροφίμων & Ειδών Πρώτης Ανάγκης δημιουργεί ο Δήμος Κορυδαλλού

Friday, 07 September 2012

STHRIZOΜε το πρόγραμμα «Στηρί-ΖΩ» και την Τράπεζα Τροφίμων και Ειδών Πρώτης Ανάγκης συνεχίζει ο Δήμος Κορυδαλλού τις δράσεις στήριξης των πολιτών που πλήττονται περισσότερο από την οικονομική κρίση και βρίσκονται αντιμέτωποι με τη φτώχεια.
Στόχος της Τράπεζας είναι η έμπρακτη αλληλεγγύη και η στήριξή τους σε μηνιαία βάση προκειμένου να εξασφαλίζουν βασικά είδη καθημερινής διατροφής και ατομικής υγιεινής και καθαριότητας.
«Στις συνθήκες οξυμένης κρίσης η αλληλεγγύη είναι ο μόνος τρόπος για να διατηρήσουμε την κοινωνική μας συνοχή» αναφέρει ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης. «Ο Δήμος Κορυδαλλού μέσω των Κοινωνικών Υπηρεσιών λειτουργεί σε καθημερινή βάση το πρόγραμμα σίτισης για 130 άτομα μεταξύ των οποίων και 25 παιδιά. Ο αριθμός όμως των συμπολιτών μας που καταφεύγουν στο Δήμο για να βρουν ακόμα και βασικά είδη, αυξάνεται συνεχώς. Είμαστε αποφασισμένοι, παρά τις δύσκολες συνθήκες και για την αυτοδιοίκηση, να στηρίξουμε συμπολίτες μας που σήμερα μας έχουν περισσότερη ανάγκη από ποτέ. Όμως η συμμετοχή του Δήμου δεν αρκεί. Χρειαζόμαστε και τη συμμετοχή όλης της τοπικής κοινωνίας, συλλογικών φορέων, επιχειρήσεων και πολιτών».
Η Τράπεζα Τροφίμων και Ειδών Πρώτης Ανάγκης στο πλαίσιο του προγράμματος «Στηρί-ΖΩ» θα λειτουργεί στο κτίριο των Κοινωνικών Υπηρεσιών, Ξενοφώντος και Πελοπίδα, πλ. Μέμου.

Για την ενίσχυση της οι πολίτες μπορούν να προσφέρουν είδη διατροφής (γάλα μακράς διάρκειας, αλεύρι, κονσέρβες, ζυμαρικά, όσπρια, ζάχαρη, λάδι, βρεφικές τροφές, κ.α προϊόντα που δε χρειάζονται ψυγείο) και είδη ατομικής καθαριότητας και υγιεινής (σαπούνια, σαμπουάν, χαρτιά υγείας, χαρτοπετσέτες, πάνες).

Συγκέντρωση των ειδών θα γίνεται επίσης σε όλους τους Παιδικούς Σταθμούς και τα ΕΔΑΠΕ του Δήμου, καθώς και σε όλα τα σχολεία της πόλης σε συνεργασία με την Ένωση Συλλόγων Γονέων, η οποία ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της δημοτικής αρχής. Χώροι συγκέντρωσης θα υπάρχουν και σε εκδηλώσεις του Δήμου.

Πληροφορίες: 210-49.58.947, 210- 49.90.410- 449 & 704.

www.korydallos.gr, e-mail: ,

fb Δήμος Κορυδαλλού, twitter @pr_korydallos.gr.

 

Επισκέπτες

 This site has seen 7.853.279 hits to-date.   This site has seen 7.853.279 hits to-date.   This site has seen 7.853.279 hits to-date.   This site has seen 7.853.279 hits to-date.   This site has seen 7.853.279 hits to-date.   This site has seen 7.853.279 hits to-date.   This site has seen 7.853.279 hits to-date.

Δημοσκόπηση

Σας αρέσει ο ιστότοπος μας;

Αποτελέσματα
Δήμος Κορυδαλλού
Οργανισμός Άθλησης & Πολιτισμού-Τομέας Πολιτισμού
Δημοτικό Κέντρο Επιμόρφωσης Δήμου Κορυδαλλού
Δημοσκόπιο
Σταύρος Κασιμάτης
Οργανισμός Άθλησης & Πολιτισμού-Τομέας Αθλητισμού
Cine Παραδεισος
ΕΔΑΠΕ Δήμου Κορυδαλλού

Ο Καιρός στον Κορυδαλλό

 Ο καιρός τώρα
Βροχή Βροχή
Θερμοκρασία: 11 °C
Sunday, 18 Nov
Βροχή Βροχή
Θερμοκρασία: 13 ως 16 °C
Monday, 19 Nov
Περιοδικά σύννεφα Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία: 13 ως 19 °C
Tuesday, 20 Nov
Καταιγίδες Καταιγίδες
Θερμοκρασία: 17 ως 19 °C

Συνδεδεμένοι

Έχουμε 16 επισκέπτες σε σύνδεση

Συνδικάτο

RSS 2.0
ATOM 0.3