Είστε εδώ: Αρχική Σελίδα arrow Τα Νέα μας arrow Μήνυμα του Δημάρχου Σταύρου Κασιμάτη για την επέτειο της 17ης Νοέμβρη 1973
Καλώς ήρθατε στο Νέο Ιστότοπο των Βρεφικών και Παιδικών σταθμών του Δήμου Κορυδαλλού !

Μήνυμα του Δημάρχου Σταύρου Κασιμάτη για την επέτειο της 17ης Νοέμβρη 1973

Friday, 16 November 2012

polytexneio_73Η 39η επέτειος της εξέγερσης της νεολαίας στο Πολυτεχνείο βρίσκει τη χώρα και τους εργαζόμενους να δοκιμάζονται πιο σκληρά από ποτέ. Το κεντρικό σύνθημα «Ψωμί- Παιδεία- Ελευθερία» σημαδεύεται από τη διάψευση των προσδοκιών του ελληνικού λαού με την κατάρρευση του μεταπολιτευτικού μοντέλου.
Η τεράστια οικονομική κρίση, ως συνέχεια και μιας μακροχρόνιας ηθικής κρίσης, διαρρηγνύει την κοινωνική συνοχή και ματαιώνει τις ελπίδες της νεολαίας. Οι δραματικές περικοπές στα μεσαία και χαμηλά κοινωνικά στρώματα εξοντώνουν την κοινωνία και έχουν οδηγήσει σε ένα φαύλο κύκλο ύφεσης. Το αίσθημα κοινωνικής αδικίας και αναξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος ενθαρρύνει τις φωνές που υπερασπίζονται τη βία και τις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας.

Σήμερα το σύνθημα για «Ψωμί- Παιδεία- Ελευθερία» αποκτά νέο περιεχόμενο και στόχευση. Αφορά στην αλλαγή της εφαρμοζόμενης πολιτικής σε βάρος της πλειονότητας της κοινωνίας, στην εφαρμογή δίκαιων μεταρρυθμίσεων και όχι στην ισοπέδωση και ακύρωση θεσμών, στη λήψη μέτρων κοινωνικής προστασίας για τους πιο αδύναμους, στην αλλαγή των πολιτικών σε βάρος των λαών του Νότου, στην προάσπιση της δημοκρατίας.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου εξακολουθεί να αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για τους αγώνες που δίνει και σήμερα ο ελληνικός λαός και η νεολαία.
Τιμή και δόξα στους αγωνιστές της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

 

Επισκέπτες

 This site has seen 7.600.945 hits to-date.   This site has seen 7.600.945 hits to-date.   This site has seen 7.600.945 hits to-date.   This site has seen 7.600.945 hits to-date.   This site has seen 7.600.945 hits to-date.   This site has seen 7.600.945 hits to-date.   This site has seen 7.600.945 hits to-date.

Δημοσκόπηση

Σας αρέσει ο ιστότοπος μας;

Αποτελέσματα
Οργανισμός Άθλησης & Πολιτισμού-Τομέας Πολιτισμού
Δήμος Κορυδαλλού
Cine Παραδεισος
Δημοτικό Κέντρο Επιμόρφωσης Δήμου Κορυδαλλού
Δημοσκόπιο
Σταύρος Κασιμάτης
ΕΔΑΠΕ Δήμου Κορυδαλλού
Οργανισμός Άθλησης & Πολιτισμού-Τομέας Αθλητισμού

Ο Καιρός στον Κορυδαλλό

 Ο καιρός τώρα
Μερική λιακάδα Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία: 33 °C
Thursday, 16 Aug
Λιακάδα Λιακάδα
Θερμοκρασία: 22 ως 32 °C
Friday, 17 Aug
Κυρίως λιακάδα Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία: 24 ως 33 °C
Saturday, 18 Aug
Κυρίως λιακάδα Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία: 26 ως 34 °C

Συνδεδεμένοι

Έχουμε 87 επισκέπτες σε σύνδεση

Συνδικάτο

RSS 2.0
ATOM 0.3