Είστε εδώ: Αρχική Σελίδα arrow Τα Νέα μας arrow Ζωγραφίζοντας με το στόμα στον 2ο Παιδικό Σταθμό
Καλώς ήρθατε στο Νέο Ιστότοπο των Βρεφικών και Παιδικών σταθμών του Δήμου Κορυδαλλού !

Ζωγραφίζοντας με το στόμα στον 2ο Παιδικό Σταθμό

Friday, 12 April 2013

zografizontas_me to_stoma

Ένα κείμενο των παιδαγωγών Γεωργίας Κακαβά και Σπυριδούλας Κατωπόδη για μια δράση του Φλεβάρη
στον 2ο Παιδικό σταθμό με τα προνήπια

Με αφορμή τη γνωριμία μας με τον Κουτσοφλέβαρο, συζητήσαμε τις εμπειρίες μας για τα άτομα με ειδικές ικανότητες (ανάγκες). Ποιες είναι οι σκέψεις μας για αυτούς τους ανθρώπους, ποιες δυσκολίες πιστεύουμε πως αντιμετωπίζουν στη καθημερινότητά τους και πώς νομίζουμε πως τα καταφέρνουν.
Διαβάσαμε στα παιδιά το βιβλίο «Η Αργυρώ γελάει » και συζητήσαμε πάνω σε αυτό. Τι μπορεί και κάνει το κοριτσάκι και πως νοιώθει; Πόσο μοιάζει με εμάς και σε τι διαφέρει; Αναφερθήκαμε επίσης στους Παραολυμπιακούς  Αγώνες. Καταλήξαμε στην άποψη πως τα άτομα με ειδικές ικανότητες μπορούν και κάνουν ότι και εμείς με το δικό τους ιδιαίτερο τρόπο, και πολλές φορές πολλά περισσότερα.

Διαβάσαμε επίσης ένα απόσπασμα από το βιβλίο « Παιδιά στα χίλια χρώματα» , το οποίο αναφέρεται στη 5η βασική αρχή των Δικαιωμάτων του Παιδιού, (το ΠΑΙΔΙ που μειονεκτεί σωματικά ή διανοητικά , που κοινωνικά θα απολαμβάνει την ιδιαίτερη μεταχείριση, εκπαίδευση και φροντίδα που απαιτεί η ειδική κατάστασή του). Καταλάβαμε πως τα παιδιά αυτά χρειάζονται την αγάπη, τη φροντίδα και το σεβασμό μας, και πως όταν τα έχουν αυτά γίνονται πιο δυνατά.
Δείξαμε στα παιδιά φωτογραφίες από πίνακες ζωγραφικής καλλιτεχνών με ειδικές ικανότητες, που για να τις φτιάξουν χρησιμοποίησαν το στόμα ή το πόδι τους. Σχολιάσαμε τα έργα αυτά και στη συνέχεια παροτρύναμε τα παιδιά να πειραματιστούν ζωγραφίζοντας με το στόμα.
Με τέμπερες διαφόρων χρωμάτων και κρατώντας τα πινέλα με το στόμα οι μικροί δημιουργοί με πολύ ενθουσιασμό, χαρά και αστείρωτη φαντασία έφτιαξαν τα δικά τους έργα τέχνης . Σε όλους εμάς δε μένει τίποτα άλλο από το να τους θαυμάσουμε.

Δείτε φωτογραφίες πατώντας ΕΔΩ.

 

Επισκέπτες

 This site has seen 7.600.988 hits to-date.   This site has seen 7.600.988 hits to-date.   This site has seen 7.600.988 hits to-date.   This site has seen 7.600.988 hits to-date.   This site has seen 7.600.988 hits to-date.   This site has seen 7.600.988 hits to-date.   This site has seen 7.600.988 hits to-date.

Δημοσκόπηση

Σας αρέσει ο ιστότοπος μας;

Αποτελέσματα
Δημοσκόπιο
Οργανισμός Άθλησης & Πολιτισμού-Τομέας Πολιτισμού
ΕΔΑΠΕ Δήμου Κορυδαλλού
Οργανισμός Άθλησης & Πολιτισμού-Τομέας Αθλητισμού
Cine Παραδεισος
Σταύρος Κασιμάτης
Δημοτικό Κέντρο Επιμόρφωσης Δήμου Κορυδαλλού
Δήμος Κορυδαλλού

Ο Καιρός στον Κορυδαλλό

 Ο καιρός τώρα
Μερική λιακάδα Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία: 33 °C
Thursday, 16 Aug
Λιακάδα Λιακάδα
Θερμοκρασία: 22 ως 32 °C
Friday, 17 Aug
Κυρίως λιακάδα Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία: 24 ως 33 °C
Saturday, 18 Aug
Κυρίως λιακάδα Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία: 26 ως 34 °C

Συνδεδεμένοι

Έχουμε 128 επισκέπτες σε σύνδεση

Συνδικάτο

RSS 2.0
ATOM 0.3