Είστε εδώ: Αρχική Σελίδα arrow Τα Νέα μας arrow Γραμματοχώρα!
Καλώς ήρθατε στο Νέο Ιστότοπο των Βρεφικών και Παιδικών σταθμών του Δήμου Κορυδαλλού !

Γραμματοχώρα!

Tuesday, 23 July 2013

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

ena_gramma_mia_istoriaΑγαπητοί γονείς ,σε έναν κόσμο  που διαρκώς αλλάζει, οι πηγές πληροφόρησης είναι πλέον πολλές και ποικίλες. Τα  παιδία ζουν σε ένα περιβάλλον ψηφιακό (τηλεόραση, υπολογιστής, ηλεκτρονικά παιχνίδια) μέσα από το οποίο μπορούν ταυτόχρονα να κατανοούν («διαβάζουν») και να μαθαίνουν, χρησιμοποιώντας εικόνες, ήχο και βίντεο.
Με τη βοήθεια του κατάλληλου εκπαιδευτικού περιβάλλοντος, που προτείνεται μέσω της εφαρμογής «Ένα γράμμα μια ιστορία», τα παιδιά μπορούν να αποκτήσουν δεξιότητες και ικανότητες  χρήσιμες για τη ζωή τους, οι οποίες θα διευκολύνουν τη μετάβαση τους από το προνήπιο στη πρώτη σχολική ζωή.

(πατήστε ΕΔΩ για το οπτικοακουστικό υλικό)

Το προτεινόμενο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, αναλύει  και κάνει συνάμα πιο προσιτές έννοιες ,όπως  η εγγραµµατοσύνη ( γραµµατισµός) περισσότερο σύνθετες και ευρείες. Η έννοια «κείμενο», όπως την είχαµε συνηθίσει ως ένα σύνολο λέξεων, προτάσεων και παραγράφων, αλλάζει. Τα σύγχρονα «κείµενα», εκτός από γλωσσικά, είναι οπτικά, ακουστικά, συνδυάζουν εικόνα, ήχο και κίνηση( πολυτροπικά κείµενα) και για το λόγο αυτό απαιτούνται πρόσθετες δεξιότητες για να αποκωδικοποιηθούν, τις οποίες έχουμε σκοπό να βοηθήσουμε σιγά σιγά τα παιδιά να αναπτύξουν. Θεωρούµε ότι µια από τις πιο σηµαντικές δεξιότητες που χρειάζεται να αποκτήσει ο σύγχρονος άνθρωπος είναι ο οπτικός γραµµατισµός, δηλαδή η ικανότητα ερμηνείας, κριτικής αποτίµησης και δημιουργίας οπτικών µηνυµάτων.

Τα οφέλη του οπτικού γραµµατισµού, μπορούν να συνοψιστούν στα παρακάτω στην καλλιέργεια κριτικής σκέψης, την άσκηση της αντίληψης και της µνήµης και την ανάπτυξη της δημιουργικότητας και ενίσχυση της αποκλίνουσας σκέψης, χωρίς αυτό να σημαίνει επιχειρεί να αναιρέσει ή να εκτοπίσει τις καθιερωμένες διδακτικές πρακτικές γραµµατισµού, αλλά αντίθετα να τις συμπληρώσει και να τις εμπλουτίσει.

Κλείνοντας, χαιρετίζω την προσπάθεια  των παιδιών των σταθμών του Δήμου μας  και εύχομαι σε όλους, μικρούς και μεγάλους Καλό Καλοκαίρι !Η ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΕΛΕΝΗ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

 

Επισκέπτες

 This site has seen 7.772.228 hits to-date.   This site has seen 7.772.228 hits to-date.   This site has seen 7.772.228 hits to-date.   This site has seen 7.772.228 hits to-date.   This site has seen 7.772.228 hits to-date.   This site has seen 7.772.228 hits to-date.   This site has seen 7.772.228 hits to-date.

Δημοσκόπηση

Σας αρέσει ο ιστότοπος μας;

Αποτελέσματα
Οργανισμός Άθλησης & Πολιτισμού-Τομέας Πολιτισμού
Σταύρος Κασιμάτης
Οργανισμός Άθλησης & Πολιτισμού-Τομέας Αθλητισμού
Cine Παραδεισος
Δημοσκόπιο
ΕΔΑΠΕ Δήμου Κορυδαλλού
Δημοτικό Κέντρο Επιμόρφωσης Δήμου Κορυδαλλού
Δήμος Κορυδαλλού

Ο Καιρός στον Κορυδαλλό

 Ο καιρός τώρα
Μερική λιακάδα Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία: 23 °C
Thursday, 18 Oct
Μερική λιακάδα Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία: 15 ως 23 °C
Friday, 19 Oct
Περιοδικά σύννεφα Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία: 16 ως 24 °C
Saturday, 20 Oct
Κυρίως λιακάδα Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία: 16 ως 25 °C

Συνδεδεμένοι

Έχουμε 29 επισκέπτες σε σύνδεση

Συνδικάτο

RSS 2.0
ATOM 0.3