Είστε εδώ: Αρχική Σελίδα arrow Τα Νέα μας arrow Εγκαίνια του νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού
Καλώς ήρθατε στο Νέο Ιστότοπο των Βρεφικών και Παιδικών σταθμών του Δήμου Κορυδαλλού !

Εγκαίνια του νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού

Wednesday, 02 April 2014

από τον Δήμαρχο Κορυδαλλού Σταύρο Κασιμάτη και τον Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό

egkainia_02 egkainia_03
egkainia_01 egkainia_04

Παρουσία πλήθους κόσμου, γονέων και παιδιών, εγκαινιάστηκε την Κυριακή ο νέος, σύγχρονος ιδιόκτητος Βρεφονηπιακός Σταθμός του Δήμου Κορυδαλλού, από τον Δήμαρχο κ. Σταύρο Κασιμάτη και τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιάννη Σγουρό. Ο 4ος Βρεφονηπιακός Σταθμός, που βρίσκεται Πλαταιών και Γρ. Λαμπράκη, έχει δυναμικότητα 125 νήπια και βρέφη με δυνατότητα να φιλοξενήσει και 12 παιδιά με ειδικές ανάγκες. Ήδη βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία, σε σύγχρονες, λειτουργικές και παιδαγωγικά άρτιες εγκαταστάσεις για τη διαπαιδαγώγηση, τη φιλοξενία και το παιχνίδι των παιδιών. Φωτεινές αίθουσες διδασκαλίας, όμορφους χώρους ξεκούρασης, σύγχρονη κουζίνα για την προετοιμασία του φαγητού με άριστες συνθήκες υγιεινής και ένα ασφαλή, άνετο προαύλιο χώρο για το παιχνίδι των παιδιών.

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος υπογράμμισε ότι ο αγώνας της δημοτικής αρχής επικεντρώνεται στη δημιουργία πραγματικών υποδομών για την κορυδαλλιώτικη οικογένεια σήμερα και στο μέλλον. «Ο νέος Βρεφονηπιακός Σταθμός εξασφαλίζει άριστο και ασφαλές περιβάλλον για τα παιδιά. Αντικαθιστούμε τους παιδικούς σταθμούς- σπίτια με σύγχρονα κτίρια. Με αυτόν τον τρόπο υλοποιούμε ουσιαστικό έργο στην κοινωνική πολιτική, και όχι πολιτική προσωρινών παροχών» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ευχαρίστησε τον πρώην γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Ηλία Λιακόπουλο για την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ και τον Περιφερειάρχη κ. Σγουρό, που πήρε τη σκυτάλη για την ολοκλήρωση του έργου, υπογραμμίζοντας ότι το πάθος, η αποτελεσματικότητα του και η άριστη συνεργασία Δήμου και Περιφέρειας, φέρνουν σημαντικά αποτελέσματα για την πόλη. Ανακοίνωσε επίσης την ένταξη και την άμεση έναρξη εργασιών κατασκευής του Ειδικού Σχολείου, που αποτελεί χρόνιο αίτημα του Δήμου. Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην εντεταλμένη δημοτική σύμβουλο κα Ελένη Γαλανοπούλου και στις εργαζόμενες, που με αγάπη για τα παιδιά, φροντίζουν για την άριστη λειτουργία των Βρεφονηπιακών Σταθμών.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, αφού ευχαρίστησε θερμά τον Δήμαρχο και όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, που στήριξαν την κατασκευή του έργου επεσήμανε ότι «στην Περιφέρεια Αττικής στηρίζουμε καθημερινά την ελληνική οικογένεια με πράξεις και έργα ουσίας. Δεν κάνουμε κοινωνική πολιτική με παροχολογία και δανεικά. Δεν δημαγωγούμε ανεύθυνα και δεν αναλωνόμαστε σε έργα βιτρίνας». Το παρόν στην εκδήλωση των εγκαινίων έδωσαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Στέφανος Χρήστου, η βουλευτής Β’ Πειραιά κα Μαρία Γιαννακάκη, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος κ. Λεωνίδας Αθανασιάδης, μέλη του Περιφερειακού και του Δημοτικού Συμβουλίου.

 

Επισκέπτες

 This site has seen 7.239.925 hits to-date.   This site has seen 7.239.925 hits to-date.   This site has seen 7.239.925 hits to-date.   This site has seen 7.239.925 hits to-date.   This site has seen 7.239.925 hits to-date.   This site has seen 7.239.925 hits to-date.   This site has seen 7.239.925 hits to-date.

Δημοσκόπηση

Σας αρέσει ο ιστότοπος μας;

Αποτελέσματα
Οργανισμός Άθλησης & Πολιτισμού-Τομέας Πολιτισμού
ΕΔΑΠΕ Δήμου Κορυδαλλού
Οργανισμός Άθλησης & Πολιτισμού-Τομέας Αθλητισμού
Cine Παραδεισος
Δημοτικό Κέντρο Επιμόρφωσης Δήμου Κορυδαλλού
Δήμος Κορυδαλλού
Σταύρος Κασιμάτης
Δημοσκόπιο

Ο Καιρός στον Κορυδαλλό

 Ο καιρός τώρα
Κυρίως συννεφιασμένος Κυρίως συννεφιασμένος
Θερμοκρασία: 12 °C
Tuesday, 20 Feb
Καταιγίδες Καταιγίδες
Θερμοκρασία: 9 ως 12 °C
Wednesday, 21 Feb
Καταιγίδες Καταιγίδες
Θερμοκρασία: 11 ως 14 °C
Thursday, 22 Feb
Κυρίως συννεφιασμένος με καταιγίδες Κυρίως συννεφιασμένος με καταιγίδες
Θερμοκρασία: 10 ως 16 °C

Συνδεδεμένοι

Έχουμε 109 επισκέπτες σε σύνδεση

Συνδικάτο

RSS 2.0
ATOM 0.3