Είστε εδώ: Αρχική Σελίδα arrow Αρχική Σελίδα
Καλώς ήρθατε στο Νέο Ιστότοπο των Βρεφικών και Παιδικών σταθμών του Δήμου Κορυδαλλού !

Μήνυμα Δημάρχου Κορυδαλλού

th_dimarxos_korydalloy

Σας καλωσορίζω στο νέο διαδικτυακό τόπο των Δημοτικών Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου μας, που εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια ενίσχυσης της φροντίδας των παιδιών προσχολικής ηλικίας. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στα παιδιά και στις οικογένειες τους ένα περιβάλλον ασφαλές και άρτιο παιδαγωγικά, που θα δημιουργήσει τις σωστές βάσεις για την εξέλιξή τους.

Σας εύχομαι καλή περίηγηση.

Σταύρος Κασιμάτης

Μήνυμα Εντεταλμένης Δημοτικής Συμβούλου

th_proedros_paidikonΚαλωσορίζουμε τους λιλιπούτειους φίλους μας στους Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Κορυδαλλού, με ιδιαίτερη αγάπη και αίσθημα ευθύνης. Μοναδικός σκοπός και μέλημα μας είναι η καθημερινή φύλαξη και φροντίδα τους, η προσεκτική ημερήσια μεσογειακή διατροφή τους, η διαπαιδαγώγηση και η ψυχαγωγία τους , ενώ βρισκόμαστε πάντοτε  δίπλα στους γονείς  για οτιδήποτε χρειαστούν. Παράλληλα τα προετοιμάζουμε μέσα από την πολύπλευρη νοητική συναισθηματική, κοινωνική και ψυχοσωματική τους ανάπτυξη για την ομαλή μετάβασή τους από την οικογενειακή ζωή στο σχολικό περιβάλλον.

Ελένη Γαλανοπούλου

Οι ηλικίες της αθωότητας

Tuesday, 03 April 2012

Αναδημοσίευση κειμένου που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο με τίτλο " Το ημερολόγιο ενός δίχρονου"

cute-k10Τρίτη

Ωρα 8.10 Πιτσίλισα με την κολώνια το χαλί. Μυρίζει ωραία. Η μαμά θύμωσε. Κολώνια απαγορεύεται.

Ωρα 8.45 Έριξα τον αναπτήρα του μπαμπά στον καφέ. Έφαγα φωνή.

Ωρα 9.00 Πήγα στην κουζίνα. Για επιθεώρηση. Διώχτηκα. Κουζίνα απαγορεύεται.

Ωρα 9.15 Πήγα στο γραφείο του μπαμπά. Έβγαλα βιβλία. Διώχτηκα. Και το γραφείο απαγορεύεται.

Ωρα 9.30 Έβγαλα το κλειδί της ντουλάπας. Η μαμά δεν ήξερε που είναι. Ούτε κι εγώ. Κακέ Γιαννάκη. Φαπ στα χεράκια. Κλειδί απαγορεύεται.

Ωρα 10.00 Βρήκα κραγιόν. Έβαψα το χαλί. Απαγορεύεται.

Ωρα 10.40 Βρήκα εφημερίδα. Τρίζει ωραία όταν τη σκίζεις. Απαγορεύεται.

Ωρα 11.00 Έπρεπε να πιω γάλα. Ήθελα μόνο νερό. Έβγαλα κραυγή. 'Εφαγα φωνή.

Ωρα 11.10 Έβρεξα το παντελόνι. Έφαγα φωνή. Βρέξιμο απαγορεύεται.

Ωρα 11.30 Βρήκα τσιγάρα. Τα έσπασα. Καπνός μέσα. Δε μυρίζει καλα. Μόνο για τη μαμά,για το Γιαννάκη απαγορεύεται.

Ωρα 11.45 Κυνήγησα σαρανταποδαρούσα μέχρι κάτω στον τοίχο. Εκεί βρήκα χορτάρι. Μυρίζει ωραία. Αλλά απαγορεύεται.

Διαβάστε περισσότερα...

21 Μαρτίου - Διεθνής Ημέρα για την εξάλειψη των φυλετικών διακρίσεων

Wednesday, 21 March 2012

Η "Ειρήνη" είναι η ιστορία ενός παιδιού πρόσφυγα

Ένα video για τη διαφορετικότητα, την ανεκτικότητα, τις πολιτισμικές διαφορές...

Απλές συνήθειες που θα βοηθήσουν το παιδί σας να απολαμβάνει τις ώρες της αναγνώσης

Tuesday, 13 March 2012

1Διαβάστε βιβλία µαζί µε τα παιδιά σας. Όχι µόνο θα τα βοηθήσει να βελτιώσουν τις αναγνωστικές τους ικανότητες αλλά είναι και µια σπουδαία ευκαιρία να περάσετε ευχάριστα µαζί. Το άνοιγµα ενός βιβλίου είναι η αρχή µιας περιπέτειας –ποτέ δεν ξέρετε τι µπορεί να ανακαλύψετε στις σελίδες του.

2Συνεχίστε να διαβάζετε ιστορίες στα παιδιά σας, ακόµη κι όταν µαθαίνουν να διαβάζουν µόνα τους. Το βρίσκουν διασκεδαστικό και κυρίως τα ενθαρρύνει. Το παιδί σας δεν θα είναι ποτέ πολύ µεγάλο για να ακούσει και να απολαύσει µια καλή ιστορία.

3Διαβάστε αργά και εκφραστικά. Προσπαθήστε να χρησιµοποιείτε διαφορετικές φωνές για διαφορετικούς χαρακτήρες.


4Να ακολουθείτε πιστά το κείµενο και να διαβάζετε την ιστορία χρησιµοποιώντας τις εικόνες.

Διαβάστε περισσότερα...

Φτιάξτε "Μάρτη" με τα παιδιά, για τα παιδιά ...

Thursday, 01 March 2012

martisΟ Μάρτης ή Μαρτιά είναι ένα παμπάλαιο έθιμο, με βαλκανική διασπορά. Πιστεύεται ότι έχει τις ρίζες του στην Αρχαία Ελλάδα, και συγκεκριμένα στα Ελευσίνια Μυστήρια. Οι μύστες των Ελευσίνιων Μυστηρίων έδεναν μια κλωστή, την Κρόκη, στο δεξί τους χέρι και το αριστερό τους πόδι.

Από τη 1η ως τις 31 του Μάρτη, τα παιδιά φορούν στον καρπό του χεριού τους ένα βραχιολάκι, φτιαγμένο από στριμμένη άσπρη και κόκκινη κλωστή, τον Μάρτη ή Μαρτιά. Σύμφωνα με τη λαϊκή παράδοση, ο Μάρτης προστατεύει τα πρόσωπα των παιδιών από τον πρώτο ήλιο της Άνοιξης, για να μην καούν. Τον φτιάχνουν την τελευταία μέρα του Φλεβάρη και τον φορούν την πρώτη μέρα του Μάρτη, πριν βγουν από το σπίτι. Tο βραχιολάκι αυτό το βγάζουν στο τέλος του μήνα, ή το αφήνουν πάνω στις τριανταφυλλιές όταν δουν το πρώτο χελιδόνι, για να τον πάρουν τα πουλιά και να χτίσουν τη φωλιά τους.

Καθαρά Δευτέρα και Χαρταετοί

Friday, 24 February 2012

Με μνήμες από μιά άλλη εποχή... Αμόλα καλούμπα!!

Καλά Κούλουμα!!
aitos_anagnostikon_1_314x206
aitos_anagnostikon_2_314x224

15 Φεβρουαρίου: Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου

Wednesday, 15 February 2012

cancerΗ Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Φεβρουαρίου, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης Γονέων με Καρκινοπαθή Παιδιά (ICCCPO), για την ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης για τις παιδικές νεοπλασίες (καρκίνους) και για την ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινωνικού περιβάλλοντος σχετικά με τις ανάγκες των παιδιών που νοσούν από καρκίνο σε όλο τον πλανήτη.

Ο καρκίνος στα παιδιά είναι σπάνιος και με ποικίλες κλινικές εκδηλώσεις. Αν η διάγνωση γίνει χωρίς καθυστέρηση τα ποσοστά ίασης είναι υψηλά: οι σύγχρονες θεραπείες κάνουν την παρατεταμένη επιβίωση και την ανάρρωση όχι μόνο πιθανές αλλά και δυνατές για πολλούς παιδικούς καρκίνους. Τα τελευταία χρόνια, με την πρόοδο της ιατρικής και λόγω της επάρκειας φαρμάκων και καταρτισμένου επιστημονικού προσωπικού, ποσοστό 70% από τα παιδιά που έχουν πρόσβαση σε εξειδικευμένη θεραπεία γίνεται καλά. Μέγιστο επίτευγμα της ιατρικής αποτελεί το γεγονός ότι οκτώ στα δέκα παιδιά με λευχαιμία σήμερα γίνονται καλά.

Διαβάστε περισσότερα...

Μάσκες για τις Απόκριες - Φτιάξτες μόνος σου!

Thursday, 09 February 2012

Πατώντας στην αριστερή στήλη στις "Αποκριάτικες Μάσκες" θα οδηγηθείτε σε μια σελίδα όπου μπορείτε να επιλέξετε και να εκτυπώσετε από μια μεγάλη ποικιλία μασκών.

Απόκριες 2012

Monday, 06 February 2012

Ήρθαν και οι φετινές Απόκριες που ξεκινούν σήμερα 6 Φεβρουαρίου και λήγουν με το Καρναβάλι στις 26 Φεβρουαρίου. Μέσα στο μουντό κλίμα των καιρών τα χρώματα είναι μια κάποια λύση...

Σαν αρχή λοιπόν μπορείτε εύκολα να τυπώσετε τις παρακάτω ζωγραφιές με αποκριάτικες φιγούρες και να τις δώσετε στα παιδιά να τις ζωγραφίσουν!

carnival-01_m carnival-02_m
carnival-03_m
carnival-04_m
carnival-05_m
carnival-06_m

carnival-07_m

carnival-08_m

carnival-09_m

carnival-10_m

"Γράψε στην άμμο εύκολα"! Ένα παιχνίδι γραφής και δυσγραφίας

Wednesday, 01 February 2012

writing_in_sandΗ εξοικείωση με την γραφή πρέπει να συμβαίνει αποwriting_in_sand_box την προσχολική ηλικία και να συνεχίζεται και στη σχολική ηλικία του παιδιού. Πολύ περισσότερο αν το παιδί αντιμετωπίζει δυσλεξία, δυσγραφία ή άλλες ειδικές μαθησιακές δυσκολίες που το εμποδίζουν να αποκτήσει άνεση και ευκολία στη γραφή.
Μια πολύ ενδιαφέρουσα άσκηση-παιχνίδι που προσφέρει την ευκαιρία στο παιδί να γράψει ενισχύοντας το πολυαισθητηριακά είναι η: "Γράψε στην άμμο εύκολα"!!

Υλικά: άμμο θαλάσσης (από την παραλία, καταστήματα γραφικής ύλης, φυτώριο), εργαλείο γραφής (πινέλο, μικρό ξυλάκι, ξύλινη κουτάλα, τσοπ στικ, μολύβι, χοντρό - λεπτό μαρκαδόρο, ξυλομπογιά κτλ)

practicing_writing_in_sand_nepalΔραστηριότητα: Γεμίζουμε ένα πλατύ μπολ ή ένα pattern_writing_in_salt_nepalταψάκι με την άμμο, η οποία μπορεί να είναι και χρωματιστή για πιο ενδιαφέρον αποτέλεσμα και προτρέπουμε το παιδί να ξεκινήσει να κάνει σχέδια με το δάχτυλο του στην άμμο. Χρησιμοποιώντας αρχικά το δάχτυλο θα βοηθήσει να ενεργοποιηθούν καλύτερα όλοι οι υποδοχείς της αφής. Μετά απο λίγο μπορείτε να δώσετε ένα από τα εργαλεία γραφής το οποίο θα χρειαστεί να πιάσει το παιδί για να συνεχίσει το παιχνίδι του. Ενθαρρύνουμε, προτρέπουμε και ενισχύουμε με θετική διάθεση την όλη διαδικασία.

(στις φωτογραφίες πάνω παιδιά του Δυτικού κόσμου γράφουν σε άμμο, ενώ στις φωτογραφίες κάτω παιδιά από το Νεπάλ εξασκούνται στις ίδιες δραστηριότητες, στην κάτω δεξιά μάλιστα με αλάτι αντί άμμου)

Διαβάστε περισσότερα...

Παιδική διατροφή-οι 10 πιο σημαντικές τροφές που δεν πρέπει να λείπουν από το καθημερινό μας τραπέζι

Thursday, 26 January 2012

paidiki_diatrofiΤα παιδιά παίζουν, τρέχουν, σκέφτονται, μαθαίνουν, μεγαλώνουν. Οι ανάγκες τους σε ενέργεια και θρεπτικά συστατικά είναι αυξημένες. Τα παιδιά χρειάζονται τροφές από όλα τα επίπεδα της διατροφικής πυραμίδας. Είναι δική μας υποχρέωση να τους προσφέρουμε το καλύτερο, σταθερά και συστηματικά.

Ας ξεκινήσουμε με τις 10 πιο σημαντικές τροφές που δεν πρέπει να λείπουν από το καθημερινό μας τραπέζι.

1. Γιαούρτι
Το γιαούρτι είναι εύπεπτη, ελαφριά και θρεπτική τροφή. Παρέχει στο παιδί πολλά θρεπτικά συστατικά σε μεγάλες ποσότητες, αφού είναι πλούσιο σε ασβέστιο, πρωτεΐνη, φώσφορο και βιταμίνες. Το γαλακτικό οξύ που περιέχει έχει αντισηπτικές ιδιότητες που εμποδίζουν την ανάπτυξη επιβλαβών μικροοργανισμών. Το γιαούρτι, μαζί με το γάλα, αποτελεί τη κύρια πηγή ασβεστίου, που είναι απαραίτητο για τη δόμηση των οστών και των δοντιών, για την πήξη του αίματος και τη ρύθμιση της λειτουργίας των μυών.
Τα παιδικά γιαούρτια πολλές φορές περιέχουν πουρέ από θρεπτικά φρούτα και δημητριακά, ενώ δεν περιέχουν συντηρητικά και χρωστικές. Έτσι μπορεί να αποτελέσουν ένα πλήρες γεύμα.

Διαβάστε περισσότερα...

Δωρεάν τεστ ΠΑΠ σε 65 νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα

Friday, 20 January 2012

pap-test-300x205Δωρεάν εξετάσεις (test Παπανικολάου) για όλες τις γυναίκες από 15 ετών και άνω, θα διενεργούνται στα δημόσια και πανεπιστημιακά νοσοκομεία της χώρας που διαθέτουν γυναικολογική κλινική, την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου (24-31).

Το πρόγραμμα δωρεάν προσυμπτωματικών ελέγχων, σε όλη την επικράτεια, υλοποιείται στο πλαίσιο του εθνικού σχεδίου δράσης για τον καρκίνο και με αφορμή την 5η ευρωπαϊκή εβδομάδα πρόληψης του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας.

Τα νοσοκομεία της Αττικής που περιλαμβάνονται στα 65 όλης της χώρας και στα οποία θα μπορούν να απευθύνονται οι γυναίκες για επισκέψεις χωρίς ραντεβού καθ’ όλη τη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας (24-31/01/11), προκειμένου να κάνουν δωρεάν το τεστ, είναι :

1. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ»
2. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΩΝ/ΛΕΙΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ Ν. ΙΩΝΙΑΣ «Η ΑΓΙΑ ΟΛΓΑ»
3. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ»
4. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ «ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ»
5. ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
«Ο ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ»
6. ΓΕΝΙΚΟ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ»
7. Γ.Ν. ΠΕΙΡΑΙΑ «ΤΖΑΝΕΙΟ»
8. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΑΤΤΙΚΟΝ»
9. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ «ΘΡΙΑΣΙΟ»

 
PHP Σφάλμα [Warning]
PHP Σφάλμα [Warning]
PHP Σφάλμα [Warning]

Στίχοι

PHP Σφάλμα [Warning]

Ζωγραφιές

PHP Σφάλμα [Warning]

Αριθμοί

PHP Σφάλμα [Warning]

Επισκέπτες

 This site has seen 7.853.275 hits to-date.   This site has seen 7.853.275 hits to-date.   This site has seen 7.853.275 hits to-date.   This site has seen 7.853.275 hits to-date.   This site has seen 7.853.275 hits to-date.   This site has seen 7.853.275 hits to-date.   This site has seen 7.853.275 hits to-date.

Δημοσκόπηση

Σας αρέσει ο ιστότοπος μας;

Αποτελέσματα
Cine Παραδεισος
Δήμος Κορυδαλλού
Δημοτικό Κέντρο Επιμόρφωσης Δήμου Κορυδαλλού
ΕΔΑΠΕ Δήμου Κορυδαλλού
Οργανισμός Άθλησης & Πολιτισμού-Τομέας Αθλητισμού
Οργανισμός Άθλησης & Πολιτισμού-Τομέας Πολιτισμού
Σταύρος Κασιμάτης
Δημοσκόπιο

Ο Καιρός στον Κορυδαλλό

 Ο καιρός τώρα
Βροχή Βροχή
Θερμοκρασία: 11 °C
Sunday, 18 Nov
Βροχή Βροχή
Θερμοκρασία: 13 ως 16 °C
Monday, 19 Nov
Περιοδικά σύννεφα Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία: 13 ως 19 °C
Tuesday, 20 Nov
Καταιγίδες Καταιγίδες
Θερμοκρασία: 17 ως 19 °C

Συνδεδεμένοι

Έχουμε 12 επισκέπτες σε σύνδεση

Συνδικάτο

RSS 2.0
ATOM 0.3