Είστε εδώ: Αρχική Σελίδα arrow Αρχική Σελίδα
Καλώς ήρθατε στο Νέο Ιστότοπο των Βρεφικών και Παιδικών σταθμών του Δήμου Κορυδαλλού !

Μήνυμα Δημάρχου Κορυδαλλού

th_dimarxos_korydalloy

Σας καλωσορίζω στο νέο διαδικτυακό τόπο των Δημοτικών Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου μας, που εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια ενίσχυσης της φροντίδας των παιδιών προσχολικής ηλικίας. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στα παιδιά και στις οικογένειες τους ένα περιβάλλον ασφαλές και άρτιο παιδαγωγικά, που θα δημιουργήσει τις σωστές βάσεις για την εξέλιξή τους.

Σας εύχομαι καλή περίηγηση.

Σταύρος Κασιμάτης

Μήνυμα Εντεταλμένης Δημοτικής Συμβούλου

th_proedros_paidikonΚαλωσορίζουμε τους λιλιπούτειους φίλους μας στους Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Κορυδαλλού, με ιδιαίτερη αγάπη και αίσθημα ευθύνης. Μοναδικός σκοπός και μέλημα μας είναι η καθημερινή φύλαξη και φροντίδα τους, η προσεκτική ημερήσια μεσογειακή διατροφή τους, η διαπαιδαγώγηση και η ψυχαγωγία τους , ενώ βρισκόμαστε πάντοτε  δίπλα στους γονείς  για οτιδήποτε χρειαστούν. Παράλληλα τα προετοιμάζουμε μέσα από την πολύπλευρη νοητική συναισθηματική, κοινωνική και ψυχοσωματική τους ανάπτυξη για την ομαλή μετάβασή τους από την οικογενειακή ζωή στο σχολικό περιβάλλον.

Ελένη Γαλανοπούλου

Η ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Wednesday, 07 December 2016

Εργοθεραπεία

Αυτός ήταν ο τίτλος της εισήγησης που παρουσίασε στις εργασίες του 7ου Συνεδρίου Eργοθεραπείας η Εργοθεραπεύρια των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου μας, κα Παπαδάτου Γερασιμία. Για πρώτη φορά με πρωτοβουλία της Εντεταλμένης Δημοτικής Συμβούλου κας Γαλανοπούλου Ελένης εφαρμόζεται σε Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, εδώ και πέντε χρόνια, πρόγραμμα “Δευτερογενούς Πρόληψης Αναπτυξιακών Διαταραχών και Συναισθηματικών Δυσκολιών” με την παρουσία Εργοθεραπευτή και την επιστημονική εποπτεία της Παιδιάτρου των Βρεφονηπιακών Σταθμών κας Μαίλη Άννας.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙ ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΩΝ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ?

Η εργοθεραπεία είναι ένα επάγγελμα υγείας το οποίο πραγματεύεται την προαγωγή υγείας και την καλή ποιότητα ζωή, μέσω στόχο- κατευθυνόμενων δραστηριοτήτων αξιολόγησης και θεραπείας. Η επιστήμη της εργοθεραπείας θεμελιώθηκε με την πεποίθηση ότι ο άνθρωπος μπορεί να επηρεάσει θετικά την υγεία του, όταν είναι ικανός να εκτελεί έργα που του επιτρέπουν να εξερευνήσει και να αλληλεπιδράσει με το περιβάλλον του προσαρμοζόμενος στις καταστάσεις που καλείται να αντιμετωπίσει. Η Παιδιατρική Εργοθεραπεία στοχεύει στην πρόληψη , διάγνωση και αποκατάσταση αναπτυξιακών δυσκολιών που επηρεάζουν τη λειτουργικότητα και την καθημερινότητα του παιδιού: • Στο οικογενειακό πλαίσιο. • Στην αλληλεπίδραση με τους συνομηλίκους του. • Στην προσαρμογή, συμπεριφορά και απόδοση στο σχολικό πλαίσιο. • Στην ικανότητα του στο παιχνίδι και στο εσωτερικό κίνητρο που έχει γι’ αυτό. • Στην αυτοϋπηρέτησή του.

Τα τελευταία χρόνια, διεθνώς, δίνεται μεγάλη έμφαση στην πρώιμη ανίχνευση, παραπομπή και πρώιμη αντιμετώπιση των παιδιών που εμφανίζουν ή βρίσκονται σε “υψηλό κίνδυνο” να εμφανίσουν αναπτυξιακές ή ψυχοσυναισθηματικές διαταραχές. Η πρώιμη παρέμβαση προφυλάσσει αυτό τον πληθυσμό από σοβαρές μαθησιακές δυσκολίες και εμφάνιση δευτερογενών και σοβαρών ψυχοσυναισθηματικών διαταραχών ( άγχος, κατάθλιψη) στο μέλλον. Ο Παιδικός Σταθμός είναι το κατεξοχήν πλαίσιο όπου ο Ειδικός Υγείας εντέλλεται να κάνει ανίχνευση και παραπομπή σε Κρατικές Διαγνωστικές Ομάδες παιδιών που εμφανίζουν πρώιμα σημεία δυσκολιών. Το πρόγραμμα βασίζεται και σε "βιοψυχοκοινωνικό " μοντέλο και λαμβάνει υπόψιν του όλες της παραμέτρους της ζωής του παιδιού (βιολογικούς, οικογενειακούς, κοινωνικούς, ψυχολογικούς).

ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ:

• Πρώιμη ανίχνευση νευροαναπτυξιακών διαταραχών ή συναισθηματικών δυσκολιών. • Εντοπισμός και παρακολούθηση νηπίων υψηλού κινδύνου. • Υποστήριξη της ένταξης στο σχολικό πλαίσιο παιδιών με ήδη διεγνωσμένες αναπτυξιακές δυσκολίες. • Στήριξη του παιδαγωγικού έργου των παιδαγωγών του πλαισίου. • Στήριξη του γονεικού ρόλου με την παροχή συμβουλευτικής που αφορά την καθημερινότητα του παιδιού. • Υποβοήθηση του θεραπευτικού προγράμματος παιδιών που ήδη βρίσκονται σε θεραπεία. • Δημιουργία "ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ" στους γονείς, εάν κριθεί απαραίτητο, για αναζήτηση βοήθειας από Κρατικό Διαγνωστικό Φορέα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΊΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ:

Για το σχολ. έτος 2014-2015: • Φιλοξενήθηκαν 500 νήπια και βρέφη • Τέθηκαν σε διαδικασία Εργοθεραπευτικής αξιολόγησης 113 .νήπια • Κρίθηκε αναγκαία η παραπομοή σε Κρατικούς διαγνωστικούς Φορείς 30 νηπίων. Για το σχολικό έτος 2015- 2016: • Φιλοξενήθηκαν 580 νήπια και βρέφη • Τέθηκαν σε διαδικασία Εργοθεραπευτικής αξιολόγησης 91νήπια. • Κρίθηκε αναγκαία η παραπομπή σε Κρατικούς Διαγνωστικούς Φορείς 32νηπίων. ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ:

Ελπίζουμε και φιλοδοξούμε να ολοκληρώσουμε την Πρωτοποριακή αυτή δράση μας με ολοκλήρωση της Διεπιστημονικής ομάδας και με άλλους Ειδικούς Ψυχικής Υγείας όπως Παιδοψυχολόγο, Λογοπεδικό και Κοινωνικό Λειτουργό.

Παπαδάτου Γερασιμία

ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ- ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 2016

Wednesday, 07 September 2016

invitation

Επιστολή της κ.Γαλανοπούλου Ελένης -Εντεταλμένης Δημοτικής Σύμβουλου

Κάντε κλικ στην επιστολή και διαβάστε σε μεγένθυση.

επιστολή Προέδρου

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ 2016-ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 2016

Προσκληση αποφοιτησης προνηπίων Παιδικών Σταθμών Δήμουν Κορυδαλλού

Friday, 01 July 2016

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016 και ωρα 20:00 στο αμφιθέατρο "Θανασης Βέγγος", οι μικροί καλλιτέχνες των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Κορυδαλλού σας προσκαλούν και φέτος στη γιορτή αποφοίτησης τους.

Κάντε κλικ στην πρόσκληση και δείτε περισσότερα σε μεγένθυση.

invitation

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΚΟΥΚΛΑΣ ΣΤΟΝ 4ο ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ

Tuesday, 31 May 2016

Tο Σάββατο 28 Μαΐου πραγματοποιήθηκε σεμινάριο επιμόρφωσης στο 4ο Παιδικό Σταθμό με θέμα: " Θεατρική κούκλα, μια απλή προσέγγιση για εμψύχωση και κατασκευή", από την Εμψυχώτρια του Εικαστικού Θεάτρου Κούκλας "Πρασσειν Άλογα" , κ. Εμμανουέλα Καποκάκη, απόφοιτο της Εθνικής Ανωτάτης Σχολής Θεάτρου Κούκλας Γαλλίας (Ecole Superiere Des La Marrionette –Charleville).

Το σεμινάριο αφορούσε το προσωπικό των παιδικών σταθμών , και στόχο είχε να δημιουργήσουμε και να ζωντανέψουμε μια κούκλα, (τον τρόπο που κοιτάζει, που κινείται, που σκέφτεται, που εκφράζει συναισθήματα). Η κατασκευή της έγινε με απλά υλικά και δημιουργήσαμε τους δικούς μας ήρωες. (Ecole Superiere Des La Marrionette –Charleville).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Διαβάστε περισσότερα...

Η δύναμη του παιχνιδιού: Ημερίδα των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Κορυδαλλού

Friday, 15 April 2016

invitation

Η δύναμη του παιχνιδιού: Ημερίδα των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Κορυδαλλού σε συνεργασία με την μη κερδοσκοπική εταιρεία «Παίζοντας»

Η Διεύθυνση Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Κορυδαλλού, γνωρίζοντας την καταλυτική σημασία του παιχνιδιού για την υγεία, την ανάπτυξη και τη μάθηση των παιδιών που σχετίζεται άμεσα με τη μετέπειτα σχολική τους πορεία, διοργανώνει ημερίδα με θέμα: «Η δύναμη του παιχνιδιού» τη Δευτέρα 18 Απριλίου 2016 και ώρα 19:00 στο χώρο του 4ου Βρεφονηπιακού Σταθμού (Γρ. Λαμπράκη και Πλαταιών 1) σε συνεργασία με την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ», η οποία με δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» υλοποιεί το πρόγραμμα σε 10 Δήμους.

Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση των γονέων και των παιδαγωγών για τη σημασία του παιχνιδιού. Τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί μια σημαντική μείωση του χρόνου που παίζουν τα παιδιά, καθώς και μια ποιοτική αλλαγή του παιχνιδιού τους. Το ελεύθερο, αδόμητο, αυτοκατευθυνόμενο παιχνίδι των παιδιών και ιδιαίτερα το παιχνίδι σε εξωτερικούς χώρους, έχει περιοριστεί δραστικά. Το ελεύθερο αδόμητο παιχνίδι κάποιες φορές θεωρείται χαμένος χρόνος, ενώ στην πραγματικότητα είναι αναγκαίο για την υγιή ανάπτυξη των παιδιών. Ο περιορισμός του παιχνιδιού έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ανάπτυξη, την υγεία και την κοινωνικότητα των παιδιών (αύξηση ποσοστών παχυσαρκίας, ελλείμματα προσοχής, δυσκολίες συμπεριφοράς, άγχος, κατάθλιψη κ.λ.π.).

Το παιδί μέσα από το παιχνίδι έχει τη δυνατότητα να: • δράσει ελεύθερα και αβίαστα • εξερευνήσει τον υλικό κόσμο και τη φύση • αναπτύξει τις διαπροσωπικές του σχέσεις • δημιουργήσει και να μάθει • δομήσει την αυτοπεποίθησή του • αναπτύξει δεξιότητες αυτορρύθμισης • εκτεθεί σε ρίσκα που θα το προετοιμάσουν για την πραγματικότητα της ζωής • εκφράσει τα συναισθήματά του • αναπτύξει τη γλωσσική του ικανότητα • αναπτύξει τις κινητικές του δεξιότητες • αναπτύξει δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων • μάθει να αντέχει τη ματαίωση • ζήσει σε έναν κόσμο φανταστικό • νιώσει ευχαρίστηση.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: ΠΑΙΖΟΥΜΕ, ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ, ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ. 30/3 & 6/4 ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Wednesday, 16 March 2016

Καλη Σαρακοστή απο τους Παιδικούς Σταθμούς

Wednesday, 16 March 2016

Καλη Σαρακοστή απο τους Παιδικούς Σταθμούς

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες

Διαβάστε περισσότερα...

2ος Παιδικός Σταθμός Κορυδαλλού - Χειροτεχνίες

Wednesday, 24 February 2016

2ος Παιδικός Σταθμός Κορυδαλλού - Στολισμός και χειροτεχνίες από τους μικρους μας μαθητές

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ - Xριστουγεννιατικη Συναυλία

Wednesday, 23 December 2015

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ - Xριστουγεννιάτικη Συναυλία Τετάρτη 23/12 στις 19.00 μ.μ στην αίθουσα Πλειάδες-Κάντε κλικ στην πρόσκληση

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Tuesday, 22 December 2015

"ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΓΟΝΕΙΣ,ΠΑΠΠΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑΓΙΑ, ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΥΣΑΛΛΟΥ,Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΨΥΧΑ ΚΑΘΕ ΔΡΟΣΟΣΤΑΛΙΔΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ,ΚΑΘΕ ΣΤΑΓΟΝΑ ΒΡΟΧΗΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΣ,ΚΑΘΕ ΑΝΑΤΟΛΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ,ΚΑΘΕ ΦΕΓΓΑΡΙ ΧΑΡΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ ΝΑ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΤΟ ΣΑΚΟ ΤΟΥ ΑΗ ΒΑΣΙΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΑΠΛΟΧΕΡΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΑΣ. ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΗΜΕΡΕΣ." Η ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΛΕΝΗ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ- ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 2ο ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ

gatsos_500

gatsos_500

gatsos_500

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 3ο ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ

gatsos_500

gatsos_500

gatsos_600

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 4ο ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ

gatsos_300

gatsos_300

gatsos_300

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 5ο ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ

gatsos_500

gatsos_500

gatsos_300

 
PHP Σφάλμα [Warning]
PHP Σφάλμα [Warning]
PHP Σφάλμα [Warning]

Στίχοι

PHP Σφάλμα [Warning]

Ζωγραφιές

PHP Σφάλμα [Warning]

Αριθμοί

PHP Σφάλμα [Warning]

Επισκέπτες

 This site has seen 7.243.199 hits to-date.   This site has seen 7.243.199 hits to-date.   This site has seen 7.243.199 hits to-date.   This site has seen 7.243.199 hits to-date.   This site has seen 7.243.199 hits to-date.   This site has seen 7.243.199 hits to-date.   This site has seen 7.243.199 hits to-date.

Δημοσκόπηση

Σας αρέσει ο ιστότοπος μας;

Αποτελέσματα
Οργανισμός Άθλησης & Πολιτισμού-Τομέας Πολιτισμού
Δήμος Κορυδαλλού
Σταύρος Κασιμάτης
Δημοτικό Κέντρο Επιμόρφωσης Δήμου Κορυδαλλού
Οργανισμός Άθλησης & Πολιτισμού-Τομέας Αθλητισμού
ΕΔΑΠΕ Δήμου Κορυδαλλού
Cine Παραδεισος
Δημοσκόπιο

Ο Καιρός στον Κορυδαλλό

 Ο καιρός τώρα
Συννεφιασμένος Συννεφιασμένος
Θερμοκρασία: 16 °C
Thursday, 22 Feb
Κυρίως συννεφιασμένος με καταιγίδες Κυρίως συννεφιασμένος με καταιγίδες
Θερμοκρασία: 10 ως 16 °C
Friday, 23 Feb
Μερικώς συννεφιασμένος με δυνατές βροχές Μερικώς συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Θερμοκρασία: 10 ως 16 °C
Saturday, 24 Feb
Βροχή Βροχή
Θερμοκρασία: 7 ως 12 °C

Συνδεδεμένοι

Έχουμε 44 επισκέπτες σε σύνδεση

Συνδικάτο

RSS 2.0
ATOM 0.3