Είστε εδώ: Αρχική Σελίδα arrow Αρχική Σελίδα
Καλώς ήρθατε στο Νέο Ιστότοπο των Βρεφικών και Παιδικών σταθμών του Δήμου Κορυδαλλού !

Μήνυμα Δημάρχου Κορυδαλλού

th_dimarxos_korydalloy

Σας καλωσορίζω στο νέο διαδικτυακό τόπο των Δημοτικών Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου μας, που εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια ενίσχυσης της φροντίδας των παιδιών προσχολικής ηλικίας. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στα παιδιά και στις οικογένειες τους ένα περιβάλλον ασφαλές και άρτιο παιδαγωγικά, που θα δημιουργήσει τις σωστές βάσεις για την εξέλιξή τους.

Σας εύχομαι καλή περίηγηση.

Σταύρος Κασιμάτης

Μήνυμα Εντεταλμένης Δημοτικής Συμβούλου

th_proedros_paidikonΚαλωσορίζουμε τους λιλιπούτειους φίλους μας στους Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Κορυδαλλού, με ιδιαίτερη αγάπη και αίσθημα ευθύνης. Μοναδικός σκοπός και μέλημα μας είναι η καθημερινή φύλαξη και φροντίδα τους, η προσεκτική ημερήσια μεσογειακή διατροφή τους, η διαπαιδαγώγηση και η ψυχαγωγία τους , ενώ βρισκόμαστε πάντοτε  δίπλα στους γονείς  για οτιδήποτε χρειαστούν. Παράλληλα τα προετοιμάζουμε μέσα από την πολύπλευρη νοητική συναισθηματική, κοινωνική και ψυχοσωματική τους ανάπτυξη για την ομαλή μετάβασή τους από την οικογενειακή ζωή στο σχολικό περιβάλλον.

Ελένη Γαλανοπούλου

ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ- ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 2016

Wednesday, 07 September 2016

invitation

Επιστολή της κ.Γαλανοπούλου Ελένης -Εντεταλμένης Δημοτικής Σύμβουλου

Κάντε κλικ στην επιστολή και διαβάστε σε μεγένθυση.

επιστολή Προέδρου

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ 2016-ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 2016

Προσκληση αποφοιτησης προνηπίων Παιδικών Σταθμών Δήμουν Κορυδαλλού

Friday, 01 July 2016

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016 και ωρα 20:00 στο αμφιθέατρο "Θανασης Βέγγος", οι μικροί καλλιτέχνες των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Κορυδαλλού σας προσκαλούν και φέτος στη γιορτή αποφοίτησης τους.

Κάντε κλικ στην πρόσκληση και δείτε περισσότερα σε μεγένθυση.

invitation

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΚΟΥΚΛΑΣ ΣΤΟΝ 4ο ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ

Tuesday, 31 May 2016

Tο Σάββατο 28 Μαΐου πραγματοποιήθηκε σεμινάριο επιμόρφωσης στο 4ο Παιδικό Σταθμό με θέμα: " Θεατρική κούκλα, μια απλή προσέγγιση για εμψύχωση και κατασκευή", από την Εμψυχώτρια του Εικαστικού Θεάτρου Κούκλας "Πρασσειν Άλογα" , κ. Εμμανουέλα Καποκάκη, απόφοιτο της Εθνικής Ανωτάτης Σχολής Θεάτρου Κούκλας Γαλλίας (Ecole Superiere Des La Marrionette –Charleville).

Το σεμινάριο αφορούσε το προσωπικό των παιδικών σταθμών , και στόχο είχε να δημιουργήσουμε και να ζωντανέψουμε μια κούκλα, (τον τρόπο που κοιτάζει, που κινείται, που σκέφτεται, που εκφράζει συναισθήματα). Η κατασκευή της έγινε με απλά υλικά και δημιουργήσαμε τους δικούς μας ήρωες. (Ecole Superiere Des La Marrionette –Charleville).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Διαβάστε περισσότερα...

Η δύναμη του παιχνιδιού: Ημερίδα των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Κορυδαλλού

Friday, 15 April 2016

invitation

Η δύναμη του παιχνιδιού: Ημερίδα των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Κορυδαλλού σε συνεργασία με την μη κερδοσκοπική εταιρεία «Παίζοντας»

Η Διεύθυνση Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Κορυδαλλού, γνωρίζοντας την καταλυτική σημασία του παιχνιδιού για την υγεία, την ανάπτυξη και τη μάθηση των παιδιών που σχετίζεται άμεσα με τη μετέπειτα σχολική τους πορεία, διοργανώνει ημερίδα με θέμα: «Η δύναμη του παιχνιδιού» τη Δευτέρα 18 Απριλίου 2016 και ώρα 19:00 στο χώρο του 4ου Βρεφονηπιακού Σταθμού (Γρ. Λαμπράκη και Πλαταιών 1) σε συνεργασία με την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ», η οποία με δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» υλοποιεί το πρόγραμμα σε 10 Δήμους.

Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση των γονέων και των παιδαγωγών για τη σημασία του παιχνιδιού. Τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί μια σημαντική μείωση του χρόνου που παίζουν τα παιδιά, καθώς και μια ποιοτική αλλαγή του παιχνιδιού τους. Το ελεύθερο, αδόμητο, αυτοκατευθυνόμενο παιχνίδι των παιδιών και ιδιαίτερα το παιχνίδι σε εξωτερικούς χώρους, έχει περιοριστεί δραστικά. Το ελεύθερο αδόμητο παιχνίδι κάποιες φορές θεωρείται χαμένος χρόνος, ενώ στην πραγματικότητα είναι αναγκαίο για την υγιή ανάπτυξη των παιδιών. Ο περιορισμός του παιχνιδιού έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ανάπτυξη, την υγεία και την κοινωνικότητα των παιδιών (αύξηση ποσοστών παχυσαρκίας, ελλείμματα προσοχής, δυσκολίες συμπεριφοράς, άγχος, κατάθλιψη κ.λ.π.).

Το παιδί μέσα από το παιχνίδι έχει τη δυνατότητα να: • δράσει ελεύθερα και αβίαστα • εξερευνήσει τον υλικό κόσμο και τη φύση • αναπτύξει τις διαπροσωπικές του σχέσεις • δημιουργήσει και να μάθει • δομήσει την αυτοπεποίθησή του • αναπτύξει δεξιότητες αυτορρύθμισης • εκτεθεί σε ρίσκα που θα το προετοιμάσουν για την πραγματικότητα της ζωής • εκφράσει τα συναισθήματά του • αναπτύξει τη γλωσσική του ικανότητα • αναπτύξει τις κινητικές του δεξιότητες • αναπτύξει δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων • μάθει να αντέχει τη ματαίωση • ζήσει σε έναν κόσμο φανταστικό • νιώσει ευχαρίστηση.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: ΠΑΙΖΟΥΜΕ, ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ, ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ. 30/3 & 6/4 ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Wednesday, 16 March 2016

Καλη Σαρακοστή απο τους Παιδικούς Σταθμούς

Wednesday, 16 March 2016

Καλη Σαρακοστή απο τους Παιδικούς Σταθμούς

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες

Διαβάστε περισσότερα...

2ος Παιδικός Σταθμός Κορυδαλλού - Χειροτεχνίες

Wednesday, 24 February 2016

2ος Παιδικός Σταθμός Κορυδαλλού - Στολισμός και χειροτεχνίες από τους μικρους μας μαθητές

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ - Xριστουγεννιατικη Συναυλία

Wednesday, 23 December 2015

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ - Xριστουγεννιάτικη Συναυλία Τετάρτη 23/12 στις 19.00 μ.μ στην αίθουσα Πλειάδες-Κάντε κλικ στην πρόσκληση

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Tuesday, 22 December 2015

"ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΓΟΝΕΙΣ,ΠΑΠΠΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑΓΙΑ, ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΥΣΑΛΛΟΥ,Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΨΥΧΑ ΚΑΘΕ ΔΡΟΣΟΣΤΑΛΙΔΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ,ΚΑΘΕ ΣΤΑΓΟΝΑ ΒΡΟΧΗΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΣ,ΚΑΘΕ ΑΝΑΤΟΛΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ,ΚΑΘΕ ΦΕΓΓΑΡΙ ΧΑΡΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ ΝΑ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΤΟ ΣΑΚΟ ΤΟΥ ΑΗ ΒΑΣΙΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΑΠΛΟΧΕΡΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΑΣ. ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΗΜΕΡΕΣ." Η ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΛΕΝΗ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ- ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 2ο ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ

gatsos_500

gatsos_500

gatsos_500

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 3ο ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ

gatsos_500

gatsos_500

gatsos_600

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 4ο ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ

gatsos_300

gatsos_300

gatsos_300

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 5ο ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ

gatsos_500

gatsos_500

gatsos_300

Διημερίδα Eπιμόρφωσης "Αυτισμός & πρακτικές για την ένταξη παιδιών στον παιδικό σταθμό"

Wednesday, 02 December 2015

Διημερίδα Eπιμόρφωσης¨ "Αυτισμός & πρακτικές για την ένταξη παιδιών στο πλαίσιο του παιδικού σταθμού ". Για οποιαδήποτε απορία ή ερώτηση, επικοινώνισε μαζί μας στο 210-4946113

gatsos_500

 
PHP Σφάλμα [Warning]
PHP Σφάλμα [Warning]
PHP Σφάλμα [Warning]

Στίχοι

PHP Σφάλμα [Warning]

Ζωγραφιές

PHP Σφάλμα [Warning]

Αριθμοί

PHP Σφάλμα [Warning]

Επισκέπτες

 This site has seen 7.029.791 hits to-date.   This site has seen 7.029.791 hits to-date.   This site has seen 7.029.791 hits to-date.   This site has seen 7.029.791 hits to-date.   This site has seen 7.029.791 hits to-date.   This site has seen 7.029.791 hits to-date.   This site has seen 7.029.791 hits to-date.

Δημοσκόπηση

Σας αρέσει ο ιστότοπος μας;

Αποτελέσματα
Οργανισμός Άθλησης & Πολιτισμού-Τομέας Αθλητισμού
Σταύρος Κασιμάτης
ΕΔΑΠΕ Δήμου Κορυδαλλού
Δημοσκόπιο
Cine Παραδεισος
Δημοτικό Κέντρο Επιμόρφωσης Δήμου Κορυδαλλού
Οργανισμός Άθλησης & Πολιτισμού-Τομέας Πολιτισμού
Δήμος Κορυδαλλού

Ο Καιρός στον Κορυδαλλό

 Ο καιρός τώρα
Μερική συννεφιά Μερική συννεφιά
Θερμοκρασία: 12 °C
Friday, 24 Nov
Μερική λιακάδα Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία: 9 ως 17 °C
Saturday, 25 Nov
Μερική λιακάδα Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία: 9 ως 17 °C
Sunday, 26 Nov
Περιοδικά σύννεφα Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία: 11 ως 17 °C

Συνδεδεμένοι

Έχουμε 5 επισκέπτες σε σύνδεση

Συνδικάτο

RSS 2.0
ATOM 0.3