Είστε εδώ: Αρχική Σελίδα arrow Αρχική Σελίδα
Καλώς ήρθατε στο Νέο Ιστότοπο των Βρεφικών και Παιδικών σταθμών του Δήμου Κορυδαλλού !

Μήνυμα Δημάρχου Κορυδαλλού

th_dimarxos_korydalloy

Σας καλωσορίζω στο νέο διαδικτυακό τόπο των Δημοτικών Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου μας, που εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια ενίσχυσης της φροντίδας των παιδιών προσχολικής ηλικίας. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στα παιδιά και στις οικογένειες τους ένα περιβάλλον ασφαλές και άρτιο παιδαγωγικά, που θα δημιουργήσει τις σωστές βάσεις για την εξέλιξή τους.

Σας εύχομαι καλή περίηγηση.

Σταύρος Κασιμάτης

Μήνυμα Εντεταλμένης Δημοτικής Συμβούλου

th_proedros_paidikonΚαλωσορίζουμε τους λιλιπούτειους φίλους μας στους Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Κορυδαλλού, με ιδιαίτερη αγάπη και αίσθημα ευθύνης. Μοναδικός σκοπός και μέλημα μας είναι η καθημερινή φύλαξη και φροντίδα τους, η προσεκτική ημερήσια μεσογειακή διατροφή τους, η διαπαιδαγώγηση και η ψυχαγωγία τους , ενώ βρισκόμαστε πάντοτε  δίπλα στους γονείς  για οτιδήποτε χρειαστούν. Παράλληλα τα προετοιμάζουμε μέσα από την πολύπλευρη νοητική συναισθηματική, κοινωνική και ψυχοσωματική τους ανάπτυξη για την ομαλή μετάβασή τους από την οικογενειακή ζωή στο σχολικό περιβάλλον.

Ελένη Γαλανοπούλου

We are the world - για την παγκόσμια ημέρα του παιδιού

Monday, 12 December 2011

Με αφορμή την χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού, το πασίγνωστο και αγαπημένο "We are the world", καθώς και οι στίχοι του.

We Are the World Lyrics

There comes a time
When we head a certain call
When the world must come together as one
There are people dying
And it's time to lend a hand to life
The greatest gift of all

We can't go on
Pretneding day by day
That someone, somewhere will soon make a change
We are all a part of
God's great big family
And the truth, you know love is all we need

Διαβάστε περισσότερα...

Η νοημοσύνη δεν είναι μόνο IQ

Wednesday, 07 December 2011

smart-kidΈνα λάθος που κάνουμε ως γονείς είναι να προεξοφλούμε την εξέλιξη των παιδιών μας ανάλογα με τη μαθησιακή τους ικανότητα ακόμη κι αυτή που διαφαίνεται από τα πρώτα χρόνια της ζωής τους.
Όσον αφορά όμως στη νοημοσύνη τους αξίζει να λαμβάνουμε υπόψιν  μας την άποψη του ψυχολόγου Γκάρντερ, ο οποίος θεωρείται κορυφή στα θέματα γνωστικής ψυχολογίας και αναφέρεται στη θεωρία της πολλαπλής νοημοσύνης.
Η θεωρία του δέχεται την ύπαρξη οκτώ τουλάχιστον ειδών νοημοσύνης, τις οποίες αξίζει να αναπτύξουμε στα παιδιά και  είναι:
- η γλωσσική (μάθετε στο παιδί σας να μιλά, να ακούει, να συζητά μαζί σας ενώ η ανάγνωση βιβλίων είναι ιδανική),
- η λογική (μάθετε το παιδί να ασχολείται με παζλ, να κάνει συλλογές),

Διαβάστε περισσότερα...

Η δικαιοσύνη …χρόνια δεν κοιτά!

Friday, 02 December 2011

kids_640x400Από 15 μηνών φαίνεται πως αναπτύσσουν το αίσθημα του δικαίου τα παιδιά, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη.
Σε απλά πράγματα όπως η ισομερής κατανομή φαγητού, τα παιδάκια ανταποκρίθηκαν άμεσα και αντέδρασαν ανάλογα με την έννοια της ισότητας.
Η μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ξένο περιοδικό Plos ONE, αποδεικνύει ότι τα μικρά παιδιά ταυτίζονται με  την έννοια της δικαιοσύνης και της συνεργασίας, πολύ νωρίτερα από ότι πίστευαν μέχρι σήμερα οι επιστήμονες.

Διαβάστε περισσότερα...

Τα μαθηματικά είναι παντού…

Wednesday, 30 November 2011

math-games-for-kidsΗ πρώτη επαφή των παιδιών με μαθηματικές έννοιες μπορεί να γίνει πολύ πριν το δημοτικό, όχι με τη μορφή πράξεων αλλά ευχάριστων δραστηριοτήτων.
Τα παιδιά μεταξύ 2,5  έως 5 ετών άλλωστε μόνο με τέτοιου είδους δραστηριότητες μπορούν να κατανοήσουν τα πρώτα τους μαθηματικά, τις έννοιες του λιγότερου, του περισσότερου , αφού το να μάθουν να προσθέτουν και να αφαιρούν είναι  μια ικανότητα που έρχεται πολύ αργότερα, γύρω στα 6 χρόνια.
Με αυτό ως δεδομένο, οι γονείς δεν θα πρέπει να πιέζουν τα παιδιά πριν τα 6 τους χρόνια, να μετρούν. Τα ίδια μπορεί να ανταποκρίνονται σ΄ αυτήν την προσπάθεια επειδή έχουν διάθεση να μάθουν, αλλά το μόνο που τελικά καταφέρνουν είναι να αποστηθίζουν την αρίθμηση και την πρόσθεση, χωρίς να κατανοούν συνειδητά.

Διαβάστε περισσότερα...

Γάλα δια βίου…

Friday, 25 November 2011

milk2Το Γάλα παίζει πρωταρχικό ρόλο στη διατροφή του παιδιού κυρίως για το ασβέστιο που περιέχει. Το 99% του ασβεστίου που υπάρχει  στο ανθρώπινο σώμα, βρίσκεται στα οστά και στα δόντια. Το υπόλοιπο 1% στους ιστούς και στα υγρά του σώματος και χρησιμοποιούνται στη δομή των κυττάρων και σε άλλες λειτουργίες. Το ασβέστιο είναι απαραίτητο για τη σωστή ανάπτυξη του παιδιού. Κάνει τα κόκκαλα και τα δόντια του πιο γερά ενώ παράλληλα το προστατεύει από την οστεοπόρωση. Οι ποσότητες που προσλαμβάνει ένα παιδί καθημερινά σε γάλα επηρεάζουν όλη τη μετέπειτα ζωή του. Εκτός από το ασβέστιο, το γάλα περιέχει πρωτεΐνες, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία που συντελούν στη σωστή ανάπτυξή του.

Διαβάστε περισσότερα...

Πιπίλα; Μέχρι πότε;

Tuesday, 22 November 2011

pacifierΜπορεί η πιπίλα να σταθεί εμπόδιο στην ανάπτυξη ενός παιδιού ; Nα αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα της φυσιολογικής εξέλιξης του;
Μέχρι τα 2 χρόνια φαίνεται πως η χρήση της δεν απασχολεί τους ειδικούς. Υπάρχουν όμως παιδιά που χρησιμοποιούν την πιπίλα ακόμη και μετά το πέρασμά τους στο δημοτικό. Τότε και προφανώς πολύ νωρίτερα χρειάζεται οι γονείς να δουν το θέμα με ιδιαίτερη προσοχή.
Σύμφωνα με τον Φρόιντ, το πρώτο στάδιο της ζωής του ανθρώπου διακρίνεται από την αναζήτηση της ευχαρίστησης κι η ευχαρίστηση για ένα μωρό είναι ο θηλασμός. Έτσι καταλαβαίνουμε ότι η πιπίλα είναι το υποκατάστατο του θηλασμού και για αυτό το λόγο το παιδί την αποζητά, έχοντας την ψευδαίσθηση ότι ένα τόσο δα πραγματάκι αντικαθιστά τη «μαμά» μαζί με τη ζεστασιά και τη σιγουριά που η δική της παρουσία προσφέρει.

Διαβάστε περισσότερα...

17 Νοέμβρη 1973 - Το Πολυτεχνείο ζει!

Wednesday, 16 November 2011

polytexneio1973«Πώς να κρυφτείς απ΄ τα παιδιά; 
Έτσι κι αλλιώς τα ξέρουν όλα. Και μας κοιτάζουν με μάτια σαν κι αυτά, όταν ξυπνούν στις δύο η ώρα.
Ζούμε μέσα σε ένα όνειρο που τρίζει, σαν το ξύλινο ποδάρι της γιαγιάς μας, μα ο χρόνος ο αληθινός, σαν μικρό παιδί είναι εξόριστος, μα ο χρόνος ο αληθινός είναι ο γιός μας ο μεγάλος κι ο μικρός…»
Μιλήστε στα παιδιά για τα γεγονότα του Πολυτεχνείου. Είναι σημαντικό να ξέρουν ότι οι Έλληνες είναι δυνατοί, αποφασιστικοί και γενναίοι. Έχουν κατά καιρούς θυσιαστεί για το κοινό καλό, έχουν δώσει αγώνες, έχουν παλέψει για ένα κόσμο πιο δίκαιο, με αρχές και αξίες. Κι αυτές τις  αρχές είναι που οφείλουμε όλοι να μεταλαμπαδεύουμε από γενιά σε γενιά…

14 Νοεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα κατά του Διαβήτη … Αφορά και τα παιδιά, δυστυχώς!

Monday, 14 November 2011

diabetes-childrenΟ διαβήτης μπορεί να εμφανιστεί  και σε παιδιά κάθε ηλικίας, ακόμη και σε βρέφη και σε νήπια.
Η ασθένεια αυτή είναι σήμερα μια από τις πιο συνηθισμένες χρόνιες παθήσεις της παιδικής ηλικίας.
Παρ΄ όλα αυτά η διάγνωση του στα παιδιά γίνεται συνήθως με καθυστέρηση, όταν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα του παιδιού είναι πια πολύ υψηλά κι ενδεχομένως θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή του. Σε αυτό το σημείο το σημαντικότερο ρόλο παίζουν οι γονείς που οφείλουν να αναγνωρίσουν έγκαιρα τα σημάδια και τα συμπτώματα της νόσου, έτσι ώστε το παιδί να αποκτήσει άμεσα την καλύτερη φροντίδα για την πάθησή του.

Διαβάστε περισσότερα...

Μπορούμε να δίνουμε άφοβα παυσίπονα στα παιδιά;

Friday, 11 November 2011

syrup_kidΗ παρακεταμόλη και η ιβουπροφαίνη μπορούν να λαμβάνονται εναλλακτικά; Η  ανάμειξη των ουσιών με αυτό τον τρόπο λήψης παρέχουν ασφάλεια για την υγεία τους…
Παραδοσιακά, οι γονείς έχουν την τάση να προτιμούν την παρακεταμόλη για να καταστείλουν τα συμπτώματα του πυρετού αλλά κι οι δύο ουσίες θεωρούνται από τους επιστήμονες ασφαλή για τα παιδιά.
Σε μελέτη που δημοσιεύεται στο περιοδικό British Medical Journal , διαπιστώθηκε ότι τα παιδιά που πήραν και τα δύο φάρμακα εναλλάξ, είχαν πυρετό 4,4 ώρες λιγότερο από εκείνα που πήραν μόνο παρακεταμόλη και 2,5 ώρες λιγότερο από αυτά που πήραν μόνο ιβουπροφαίνη.
Αυτό που επισημαίνουν οι επιστήμονες είναι το ότι τα δύο φάρμακα δεν πρέπει να δίνονται ποτέ μαζί αλλά εναλλάξ.

Διαβάστε περισσότερα...

Το «ΓΙΑΤΙ» των παραμυθιών…

Thursday, 03 November 2011

kids_tale_endΤα παιδιά πάντα μας ξαφνιάζουν … Ευχάριστα! Με την οξυδέρκεια τους, με την αμεσότητα τους και την αθωότητα τους.
Έτσι μας ξάφνιασαν και με το ερώτημα που έθεσαν προνήπια,  στο Μπενάκειο Παιδικό Ίδρυμα Κηφισιάς, το οποίο έχει ως εξής:
“γιατί όταν τελειώνουν τα παραμύθια λένε ότι εμείς ζούμε καλύτερα από τους ήρωες των παραμυθιών;”
H WWF Ελλάς, μάλιστα έβαλε το ερώτημα σε διαγωνισμό με έπαθλο.

Εσείς μπορείτε να απαντήσετε στο ερώτημα;

Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού…

Monday, 31 October 2011

breastfeeding1…εβδομάδα ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης, εκστρατείας  για το Μητρικό Θηλασμό, είναι η εβδομάδα που διανύουμε.
Τα οφέλη του για την παιδική επιβίωση, ανατροφή κι ανάπτυξη σημαντικά και πολύτιμα.
Επιστημονικά στοιχεία έχουν δείξει  μάλιστα ότι ο μητρικός θηλασμός μπορεί να οδηγήσει σε μια μείωση 13% της θνησιμότητας των παιδιών κάτω των 5 ετών.
Παρ΄ όλα αυτά μόνο το 36% των βρεφών στις αναπτυγμένες χώρες τρέφονται αποκλειστικά με μητρικό γάλα!

 
PHP Σφάλμα [Warning]
PHP Σφάλμα [Warning]
PHP Σφάλμα [Warning]

Στίχοι

PHP Σφάλμα [Warning]

Ζωγραφιές

PHP Σφάλμα [Warning]

Αριθμοί

PHP Σφάλμα [Warning]

Επισκέπτες

 This site has seen 7.609.071 hits to-date.   This site has seen 7.609.071 hits to-date.   This site has seen 7.609.071 hits to-date.   This site has seen 7.609.071 hits to-date.   This site has seen 7.609.071 hits to-date.   This site has seen 7.609.071 hits to-date.   This site has seen 7.609.071 hits to-date.

Δημοσκόπηση

Σας αρέσει ο ιστότοπος μας;

Αποτελέσματα
Σταύρος Κασιμάτης
Δημοσκόπιο
Δήμος Κορυδαλλού
ΕΔΑΠΕ Δήμου Κορυδαλλού
Οργανισμός Άθλησης & Πολιτισμού-Τομέας Πολιτισμού
Cine Παραδεισος
Δημοτικό Κέντρο Επιμόρφωσης Δήμου Κορυδαλλού
Οργανισμός Άθλησης & Πολιτισμού-Τομέας Αθλητισμού

Ο Καιρός στον Κορυδαλλό

 Ο καιρός τώρα
Καθαρός Καθαρός
Θερμοκρασία: 27 °C
Monday, 20 Aug
Κυρίως λιακάδα Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία: 23 ως 32 °C
Tuesday, 21 Aug
Λιακάδα Λιακάδα
Θερμοκρασία: 23 ως 31 °C
Wednesday, 22 Aug
Λιακάδα Λιακάδα
Θερμοκρασία: 23 ως 32 °C

Συνδεδεμένοι

Έχουμε 38 επισκέπτες σε σύνδεση

Συνδικάτο

RSS 2.0
ATOM 0.3