Είστε εδώ: Αρχική Σελίδα arrow Αρχική Σελίδα
Καλώς ήρθατε στο Νέο Ιστότοπο των Βρεφικών και Παιδικών σταθμών του Δήμου Κορυδαλλού !

Μήνυμα Δημάρχου Κορυδαλλού

th_dimarxos_korydalloy

Σας καλωσορίζω στο νέο διαδικτυακό τόπο των Δημοτικών Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου μας, που εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια ενίσχυσης της φροντίδας των παιδιών προσχολικής ηλικίας. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στα παιδιά και στις οικογένειες τους ένα περιβάλλον ασφαλές και άρτιο παιδαγωγικά, που θα δημιουργήσει τις σωστές βάσεις για την εξέλιξή τους.

Σας εύχομαι καλή περίηγηση.

Σταύρος Κασιμάτης

Μήνυμα Εντεταλμένης Δημοτικής Συμβούλου

th_proedros_paidikonΚαλωσορίζουμε τους λιλιπούτειους φίλους μας στους Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Κορυδαλλού, με ιδιαίτερη αγάπη και αίσθημα ευθύνης. Μοναδικός σκοπός και μέλημα μας είναι η καθημερινή φύλαξη και φροντίδα τους, η προσεκτική ημερήσια μεσογειακή διατροφή τους, η διαπαιδαγώγηση και η ψυχαγωγία τους , ενώ βρισκόμαστε πάντοτε  δίπλα στους γονείς  για οτιδήποτε χρειαστούν. Παράλληλα τα προετοιμάζουμε μέσα από την πολύπλευρη νοητική συναισθηματική, κοινωνική και ψυχοσωματική τους ανάπτυξη για την ομαλή μετάβασή τους από την οικογενειακή ζωή στο σχολικό περιβάλλον.

Ελένη Γαλανοπούλου

Σχεδιάζοντας ... ζώα

Wednesday, 10 November 2010

squirel_birds_drawingΣε συνέχεια της προηγούμενης ανάρτησης η επιλογή ενός ζώου μπορεί να φανερώσει ορισμένες πτυχές του χαρακτήρα του παιδιού ή κάποιες ενδόμυχες επιθυμίες του.
Γάτα: το παιδί που σχεδιάζει γάτα διακρίνεται για την ευγένεια και συνάμα την πονηριά του
Σκύλος: ο σκύλος φανερώνει χαρακτήρα καλοσυνάτο, ειλικρινή, συναισθηματικά εξαρτημένο από αυτόν που βρίσκεται δίπλα του
Άγρια ζώα: το κύριο χαρακτηριστικό του παιδιού που ζωγραφίζει άγρια ζώα είναι η επιθετικότητα, την οποία χρησιμοποιεί κυρίως για να ξεπερνά εμπόδια
Άλογο: το άλογο αποτελεί σύμβολο έντονης ζωτικότητας και πρόωρης ωρίμανσης. Το παιδί που το σχεδιάζει δείχνει ασυνήθιστη αντοχή, ζωτικότητα  που συνεπαίρνει, ευθυμία και ανεμελιά
Ψάρι: το ψάρι αποτελεί σημάδι χαράς κι ευθυμίας
Πουλάκια: τα πουλάκια αποτελούν εκδήλωση της φυσιολογικής ανάγκης του παιδιού να εισπράξει χάδια και φροντίδα.

Τα παιδιά ζωγραφίζουν … Ερμηνείες κι εξηγήσεις πάνω στα σχέδια των μικρών καλλιτεχνών

Tuesday, 09 November 2010

KidDrawingΣτα σχέδια ηλικίας από 3 έως 4 ετών παρατηρούμε συνήθως δύο είδη απεικονίσεων :  τις μορφές και τα σχήματα.
Οι Μορφές: αυτή η ηλικία είναι η περίοδος που πραγματοποιούνται αλλαγές και διαφοροποιήσεις στη σχεδίαση. Είναι η «γεωμετρική περίοδος», η οποία χαρακτηρίζεται από την τάση για επανάληψη απλών μορφών και τη δημιουργία σκηνών,  όπου κινούνται υπαρκτά ή φανταστικά πρόσωπα.  Σ΄ αυτά τα σχέδια μπορεί όλα να συμβούν, αρκεί να είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τη ζωή και τις εμπειρίες που βιώνει συναισθηματικά το παιδί. Επάνω στο χαρτί τα νήπια πειραματίζονται ουσιαστικά με τη ζωή: μαθαίνουν να διακρίνουν κατευθύνσεις, το πάνω και το κάτω, το αριστερό και το δεξιά, το μπροστά και το πίσω. Με τη δημιουργία όλο και πιο προσωπικών και σύνθετων μορφών διαμορφώνονται συγκεκριμένες δεξιότητες που βοηθούν τη συνολική ωρίμανση τους.
Τα Σχήματα: σταδιακά και με την τελειοποίηση των μορφών, η ανθρώπινη φιγούρα θα γεμίσει από λεπτομέρειες που αποδίδουν το σχήμα του σώματος, όπως το επεξεργάζεται το παιδί και το τοποθετεί στο χαρτί. Το σπίτι θα αποκαλύψει σημάδια ζωής με πλούτο λεπτομερειών ή αντίθετα μια αίσθηση εγκατάλειψης, όταν η όψη του θα είναι υπερβολικά απλή  κι αστόλιστη. Το δέντρο θα προσλάβει πολύ διαφορετικές διαστάσεις και δίπλα του μπορεί να εμφανιστούν νέα στοιχεία, όπως ο ήλιος, τα πουλάκια, τα συννεφάκια, τα λουλούδια και το χορτάρι.

Όσο υπάρχουν παραμύθια … πρέπει να βρίσκουμε χρόνο να τα ακούμε!

Friday, 05 November 2010

Οι  παρουσιάσεις  παιδικών βιβλίων τα τελευταία χρόνια έχουν εξελιχθεί σε μίνι θεατρικές  παραστάσεις,  που μέσα από τη διαδικασία του παιχνιδιού, μυούν τα παιδιά στον κόσμο του βιβλίου. Ευκαιρία για άλλη μια φορά εν όψει του Σαββατοκύριακου να κάνετε όλοι μαζί μια όμορφη εξόρμηση όχι με διάθεση καταναλωτική αλλά με λαχτάρα μάθησης.
pote_mi_doseis

«Ποτέ μη δώσεις μπισκοτάκι σε λυκάκι», Ρένα Ρώσση Ζαίρη
Ο κακός ο λύκος, δεν είναι πια κακός … ίσως μόνο λίγο διαφορετικός. Η συγγραφέας θα ζωντανέψει το ξεκαρδιστικό παραμύθι της, ενώ τα παιδιά θα πλάσουν και θα δραματοποιήσουν όλοι μαζί ένα δικό τους παραμύθι.
Το Σάββατο 6 Νοεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, στο Εμπορικό κέντρο the Mall, στο βιβλιοπωλείο Παπασωτηρίου

lakis_kounelakis«ο Λάκης ο Κουνελάκης και ο Έκτωρ ο Αλέκτωρ» του Νίκου Μαγεμένου.
Το Book Bus, το βιβλιο-λεωφορείο της χαράς, παρουσιάζει το νέο βιβλίο με θεατρικό παιχνίδι , αφήγηση, παιχνίδια γνώσεων, κατασκευές, ζωγραφική, μουσική, τραγούδι, διαγωνισμούς και δώρα.
Το Σάββατο 6 Νοεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, στο Εμπορικό Κέντρο The Mall, στο Metropolis , Ανδρέα Παπανδρέου, 35, Μαρούσι

soso-paramythoy«Σοσό, η παραμυθού»
Τα ζωάκια ξεκινούν να κάνουν αποταμίευση για να αποκτήσουν κάτι σημαντικό. Τι είναι όμως αυτό το σημαντικό;  Μια μαγική ιστορία, με εκπλήξεις για τα παιδιά.
Το Σάββατο 6 Νοεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, στο κατάστημα Public , στο Σύνταγμα

13ος τυχερός και καινοτόμος…

Thursday, 04 November 2010

neos_paidikos… ένας σταθμός, «σταθμός» για τη ζωή των λιλιπούτειων δημοτών αυτής της πόλης θα είναι ο  13ος  κατά σειρά  Βρεφονηπιακός, τα έργα του οποίου ξεκινούν σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Ένας νέος σταθμός που ξεκινά με τις πλέον ευοίωνες προοπτικές καθώς και με μία καινοτομία που παραπέμπει και  σφραγίζει την κοινωνική ευαισθησία κι υπευθυνότητα, που οφείλει κάθε Αρχή να επιδεικνύει απέναντι στους πολίτες.
Ο νέος σταθμός πέραν του ότι θα είναι ιδιόκτητος, θα βρίσκεται στο κέντρο της πόλης (δίπλα στο δημοτικό parking), θα καλύπτει ένα εμβαδόν 1450 τετρ. μέτρων , σε συνολική έκταση 2,5 στρεμμάτων , με ένα τεράστιο  χώρο για παιχνίδι -  δραστηριότητες και εγκαταστάσεις σύγχρονων προδιαγραφών, θα λειτουργήσει για πρώτη φορά ειδικό τμήμα νηπίων με αναπηρία , τα οποία θα παρακολουθούν  εκπαιδευτικά προγράμματα προσαρμοσμένα στις δικές τους ανάγκες ενώ θα τους δίνεται η δυνατότητα να εξελιχθούν ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες τους.
Η νέα παιδική δημοτική «φωλιά» , εκτός από νέο τμήμα της, θα φιλοξενήσει ακόμη 78 νήπια από 2, 5 – 4,5 ετών καθώς και 20 βρέφη από 8 μηνών έως 2,5 ετών.

Ερμηνεύοντας τα σχέδια των παιδιών

Wednesday, 03 November 2010

paidiko_sxedioΕίχαμε υποσχεθεί πως μετά την ερμηνεία των χρωμάτων και τι εκφράζει το καθένα, όσον αφορά στην επιλογή τους από τα παιδιά μας για τις ζωγραφιές τους, πως θα περάσουμε στα σχήματα για να δούμε  τι έχουν  να μας πουν κι αυτά με τη σειρά τους, για την προσωπικότητα των μικρών μας καλλιτεχνών.
Μη ξεχνάμε πως τα παιδιά εκφράζουν τα συναισθήματα τους μέσα από τις δημιουργίες τους, μιας και το λεκτικό τους επίπεδο δεν είναι ακόμη διαμορφωμένο τόσο ώστε να ανταποκριθεί σε τέτοιου είδους απαιτήσεις.
Έτσι η αγάπη, ο θυμός, ο φόβος, η ανασφάλεια, η τρυφερότητα, η επιθυμία, η αγωνία αποτυπώνονται πάνω σε κόλλες χαρτί με χρώματα και σχέδια.
Κι είναι πραγματικά άξιο θαυμασμού ότι ακόμη και οι ζωγραφιές των πολύ μικρών παιδιών μπορούν να μας πουν πολλά. Ακόμη κι οι μουντζούρες έχουν να μας δώσουν πληροφορίες, για το συναισθηματικό κόσμο του παιδιού μας. Σε πιο «προχωρημένα» σχέδια και πολύ επιγραμματικά μαθαίνουμε πως ο ήλιος συμβολίζει το μπαμπά, το σπίτι τη μαμά, το δέντρο το Εγώ, τα άτομα την οικογένεια.

Διαβάστε περισσότερα...

Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού 1- 7 Νοεμβρίου

Monday, 01 November 2010

(Ακόμη και αν δεν αφορά στη  τωρινή περίοδο της ζωής σας, μεταφέρετε το ως μήνυμα σε συγγενείς φίλες, γνωστές)

picasso-breastfeedingΜόλις το 1996 καθιερώθηκε στη χώρα μας ,  η Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού, γεγονός που αποδεικνύει πως τουλάχιστον μέχρι τότε η εν λόγω διαδικασία ήταν σαφώς υποτιμημένη σε σχέση με την αξία της κι ό χρόνος που μεσολάβησε έως σήμερα δεν αποδείχτηκε ικανός να καλύψει ένα τόσο μεγάλο θέμα όπως αυτό. Ποτέ όμως δεν είναι αργά…
Η Unicef, σε συνεργασία με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας και την Παγκόσμια Συμμαχία για την προώθηση του μητρικού θηλασμού  καλωσορίζουν τη φετινή εβδομάδα μητρικού θηλασμού με το σύνθημα «μητρικός θηλασμός – μόνο 10 βήματα: ο φιλικός προς τα μωρά τρόπος».
Όπου τα 10 βήματα είναι : 1. Γραπτή πολιτική για το θηλασμό, 2. Εκπαίδευση του προσωπικού υγείας, 3. Ενημέρωση εγκύων, 4. Έναρξη θηλασμού μίση ώρα μετά τη γέννα, 5. Επίδειξη θηλασμού στις μητέρες , 6. Καμιά άλλη τροφή εκτός από μητρικό γάλα, 7. Παραμονή της μητέρας μαζί με το μωρό όλο το 24ωρο, 8. Ενθάρρυνση του θηλασμού όταν το μωρό τα αποζητά, 9. Όχι στις πιπίλες , 10. Υποστήριξη της μητέρας στο σπίτι.

Διαβάστε περισσότερα...

Ας γνωρίσουν τα παιδιά το Μαραθώνιο

Friday, 29 October 2010

marathon_2010Το μετεωρολογικό δελτίο αυτού του Σαββατοκύριακου, του τελευταίου για το μήνα  Οκτώβριο,  μας εγγυάται πως δεν θα έχουμε τις βροχές και  τις καταιγίδες των προηγούμενων ημερών, αλλά ήλιο κι έναν καθαρό αττικό ουρανό.
Έναν καιρό ιδανικό δηλαδή, για τον 28ο Κλασσικό Μαραθώνιο Αθηνών που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 17.30 το απόγευμα.
Έτσι μπορείτε να πάρετε τα παιδιά και να παρακολουθήσετε αποσπασματικά την κορυφαία εκδήλωση του αθλητισμού όλων των εποχών, εξηγώντας στα πιτσιρίκια σας τι ακριβώς είναι ο Μαραθώνιος και τους λόγους για τους οποίους είναι τόσο σημαντικός για όλη την ανθρωπότητα.
Όσο μικρά κι αν είναι μπορούν να καταλάβουν σημασίες κι έννοιες όταν τις συνδυάζουν  με εικόνα.  Και ας μην ξεχνάμε πως ο πολιτισμός δε διδάσκεται. Βιώνεται. Άλλωστε τα ελληνόπουλα από αυτή την άποψη είναι προνομιούχα… Ζουν, ζούμε σε έναν τόπο που έχουν κι έχουμε να δούμε τόσα πολλά που για άλλους , μικρούς και μεγάλους αποτελούν προορισμό-όνειρο ζωής…

Διαβάστε περισσότερα...

Σήμερα γιορτάζει η Ελληνική Σημαία

Wednesday, 27 October 2010

greek_flagΗ σημαία μας έχει κι αυτή τη δική της γιορτή, που είναι σήμερα 27 Οκτωβρίου , παραμονή του «ΟΧΙ».
Η πρώτη δε ελληνική σημαία κυμάτισε στη Μονή Ευαγγελιστρίας  στη Σκιάθο το Σεπτέμβριο του 1807.

Χρωμάτων συνέχεια και τέλος …

Monday, 25 October 2010

kids-drawing-of-a-familyΚλείνουμε σήμερα την ερμηνεία της χρωματικής μας παλέτας και το τι σημαίνει η επιλογή του κάθε χρώματος από τους μικρούς μας καλλιτέχνες, όμως δε σταματάμε εδώ. Μετά τα  χρώματα θα επιχειρήσουμε μια νέα προσέγγιση στις ζωγραφιές των παιδιών , με τις θέσεις των ειδικών όσον αφορά στις προτιμήσεις  των πιτσιρικιών  και στα σχέδια.
Πορτοκαλί: δηλώνει ζεστή συμπεριφορά, ηρεμία, συναισθηματισμό αλλά και ενέργεια

Καφέ: ίσως αποκαλύπτει ενοχή, κυρίως όμως σταθερότητα , διάθεση για συνεργασία κι αφοσίωση, απλότητα και φιλικότητα, το προτιμούν τα πρακτικά παιδιά

Ροζ: προτιμάται κυρίως από κορίτσια γι΄ αυτό και υποδηλώνει γυναικεία φύση, εκφράζει μια αίσθηση ηρεμίας, εξισορροπεί αισθήματα

Διαβάστε περισσότερα...

Σαββατοκύριακο με Γάλλους παπαγάλους , αόρατους ρεπόρτερ και Χόρτον

Friday, 22 October 2010

To προτελευταίο Σαββατοκύριακο  του Οκτώβρη  είναι αυτό που μόλις κατέφθασε…
Καιρός λοιπόν και για φθινοπωρινές δραστηριότητες… Βιβλία και ταινίες.
Τα παιδιά απ΄ το χεράκι και πάμε να γνωρίσουμε καινούρια βιβλία ή να δούμε όλοι μαζί παιδικές ταινίες στο σπίτι, κουβεντιάζοντας, σχολιάζοντας για τους νέους ήρωες που γνωρίζουμε.

O_FANTASMENOS_GALLOS_PAPAGA•    «Ο φαντασμένος Γάλλος παπαγάλος», Ιωάννα Μπουλντούμη,
Τι συμβαίνει σε ένα κατάστημα κατοικίδιων ζώων όταν εισβάλει ένας φαντασμένος Γάλλος παπαγάλος;
Η συγγραφέας με τα ζώα σας περιμένουν, για να κόψετε τη φούρια στον παπαγάλο  και να του δώσετε όλοι μαζί ένα μάθημα ζωής για την ειλικρίνεια και την ταπεινότητα.
Σάββατο 23.10 στις 12το μεσημέρι, βιβλιοπωλείο Παπασωτηρίου , the Mall, Ανδρέα Παπανδρέου 35, Μαρούσι, 210 3323313


aoratoi_reporter•    «Αόρατοι ρεπόρτερ», του Άρη Δημακίδη
Ο συγγραφέας θα φτιάξει περιπετειώδεις ιστορίες με τους μικρούς του φίλους και αφού τους ανακηρύξει επίτιμους αόρατους ρεπόρτερ, θα παίξει μαζί τους το πιο συναρπαστικό δημοσιογραφικό παιχνίδι του Χαμένου Θησαυρού!
Σάββατο 23.10 στις 12.30μ.μ, στον Πολυχώρο Μεταίχμιο, Ιπποκράτους 118, 211 3003500

Αν πάλι δε θέλετε να αποχωριστείτε τη θαλπωρή του σπιτιού σας και προτιμάτε να μείνετε αγκαλιά με τα πιτσιρίκια στο σπίτι, δώστε χρώμα κινηματογράφου με λιχουδιές που παραπέμπουν στις μεγάλες αίθουσες (ποπκόρν, χυμούς, ίσως και κάποια ζαχαρωτά κατ΄ εξαίρεση  λόγω της ιδιαιτερότητας της προβολής), καθήστε αναπαυτικά και παρακολουθήστε τον καταπληκτικό 
ΧΟΡΤΟΝ (HORTON HEARS A WHO).
horton_hears_a_whoΈνα συμπαθέστατο ελέφαντα που ανακαλύπτει εντελώς τυχαία έναν ολόκληρο κόσμο σαν το δικό του, σε ένα μικρό κόκκο σκόνης που πλανιέται στον αέρα.
Μια υπέροχη ταινία για παιδιά που λάτρεψαν κι οι μεγάλοι. Μια ταινία που  μας μυεί σε μεγάλες αλήθειες της ζωής με τον πιο χαριτωμένο και γλυκό τρόπο, όπως το ότι υπάρχουν πράγματα εξίσου σημαντικά με οφθαλμοφανή τα οποία δεν μπορούμε να διακρίνουμε ειδικά όταν δεν θέλουμε, ότι αξίζει να αγωνιζόμαστε γι αυτό που πιστεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις, ότι πάντα υπάρχει τρόπος να αποδείξουμε το αληθινό και το σωστό, ότι η φιλία είναι δώρο που συνδέει ανόμοια πλάσματα κι εκεί βρίσκεται  τελικά και η μαγεία της…

Καλό σας Σαββατοκύριακο…

Η μουσικοκινητική αγωγή… μάθημα ζωής στους Παιδικούς μας Σταθμούς

Friday, 22 October 2010

musiki_agogiΜουσικοκινητική Αγωγή. Μια αγωγή πολύπλευρη, «πολύχρωμη», πολυακουσματική και  κυρίως σφαιρική. Μια αγωγή που προσφέρει στα παιδιά τη δυνατότητα να γνωρίσουν τον εαυτό τους μέσα από τη μουσική με δημιουργικό κι ευχάριστο τρόπο.

(η φωτογραφία από τον 6ο Παιδικό Σταθμό της πόλης μας)

Το παιχνίδι, το τραγούδι, ο χορός, τα μουσικά όργανα, είναι τα μέσα που τα παιδιά βιώνουν μουσικές έννοιες, αφού δεν μένουν μόνο στη θεωρία αλλά προχωρούν στην πράξη.

Διαβάστε περισσότερα...
 
PHP Σφάλμα [Warning]
PHP Σφάλμα [Warning]
PHP Σφάλμα [Warning]

Στίχοι

PHP Σφάλμα [Warning]

Ζωγραφιές

PHP Σφάλμα [Warning]

Αριθμοί

PHP Σφάλμα [Warning]

Επισκέπτες

 This site has seen 7.239.893 hits to-date.   This site has seen 7.239.893 hits to-date.   This site has seen 7.239.893 hits to-date.   This site has seen 7.239.893 hits to-date.   This site has seen 7.239.893 hits to-date.   This site has seen 7.239.893 hits to-date.   This site has seen 7.239.893 hits to-date.

Δημοσκόπηση

Σας αρέσει ο ιστότοπος μας;

Αποτελέσματα
Δημοτικό Κέντρο Επιμόρφωσης Δήμου Κορυδαλλού
Σταύρος Κασιμάτης
Οργανισμός Άθλησης & Πολιτισμού-Τομέας Αθλητισμού
Δήμος Κορυδαλλού
Δημοσκόπιο
ΕΔΑΠΕ Δήμου Κορυδαλλού
Οργανισμός Άθλησης & Πολιτισμού-Τομέας Πολιτισμού
Cine Παραδεισος

Ο Καιρός στον Κορυδαλλό

 Ο καιρός τώρα
Κυρίως συννεφιασμένος Κυρίως συννεφιασμένος
Θερμοκρασία: 12 °C
Tuesday, 20 Feb
Καταιγίδες Καταιγίδες
Θερμοκρασία: 9 ως 12 °C
Wednesday, 21 Feb
Καταιγίδες Καταιγίδες
Θερμοκρασία: 11 ως 14 °C
Thursday, 22 Feb
Κυρίως συννεφιασμένος με καταιγίδες Κυρίως συννεφιασμένος με καταιγίδες
Θερμοκρασία: 10 ως 16 °C

Συνδεδεμένοι

Έχουμε 79 επισκέπτες σε σύνδεση

Συνδικάτο

RSS 2.0
ATOM 0.3