Είστε εδώ: Αρχική Σελίδα arrow Αρχική Σελίδα
Καλώς ήρθατε στο Νέο Ιστότοπο των Βρεφικών και Παιδικών σταθμών του Δήμου Κορυδαλλού !

Μήνυμα Δημάρχου Κορυδαλλού

th_dimarxos_korydalloy

Σας καλωσορίζω στο νέο διαδικτυακό τόπο των Δημοτικών Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου μας, που εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια ενίσχυσης της φροντίδας των παιδιών προσχολικής ηλικίας. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στα παιδιά και στις οικογένειες τους ένα περιβάλλον ασφαλές και άρτιο παιδαγωγικά, που θα δημιουργήσει τις σωστές βάσεις για την εξέλιξή τους.

Σας εύχομαι καλή περίηγηση.

Σταύρος Κασιμάτης

Μήνυμα Εντεταλμένης Δημοτικής Συμβούλου

th_proedros_paidikonΚαλωσορίζουμε τους λιλιπούτειους φίλους μας στους Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Κορυδαλλού, με ιδιαίτερη αγάπη και αίσθημα ευθύνης. Μοναδικός σκοπός και μέλημα μας είναι η καθημερινή φύλαξη και φροντίδα τους, η προσεκτική ημερήσια μεσογειακή διατροφή τους, η διαπαιδαγώγηση και η ψυχαγωγία τους , ενώ βρισκόμαστε πάντοτε  δίπλα στους γονείς  για οτιδήποτε χρειαστούν. Παράλληλα τα προετοιμάζουμε μέσα από την πολύπλευρη νοητική συναισθηματική, κοινωνική και ψυχοσωματική τους ανάπτυξη για την ομαλή μετάβασή τους από την οικογενειακή ζωή στο σχολικό περιβάλλον.

Ελένη Γαλανοπούλου

Πολυτεχνείο 1973, 37 χρόνια μετά

Tuesday, 16 November 2010

polytexneio_kidpolytexneio_kid2

«…πώς να κρυφτείς απ΄τα παιδιά , έτσι κι αλλιώς τα ξέρουν όλα…»

Βοήθεια!!! Ψείρες…

Monday, 15 November 2010

mother_checking_childs_hairΤο φιλόξενο σε πρωτότυπες κι όμορφες ιδέες κεφαλάκι του παιδιού μας, γίνεται συχνά και κέντρο φιλοξενίας για τις  άστεγες αλλά καθόλου … πρωτότυπες και διόλου όμορφες ψείρες.
Τα γνωστά και από τα δικά μας παιδικά χρόνια έντομα, συνεχίζουν κι αυτά την πορεία τους στον κόσμο εξακολουθώντας να ταλαιπωρούν και να «τρομοκρατούν» παιδιά και μαμάδες , με ένταση αντιστρόφως ανάλογη του μεγέθους τους.
Το ότι το παιδί σας έχει κολλήσει ψείρες θα το καταλάβετε εύκολα από την ασυνήθιστη ένταση που θα ξύνει το κεφαλάκι του…
Χωρίς να του μεταδώσετε το δικαιολογημένο άγχος που θα βιώσετε για το τι θα κάνετε, ελέγξτε τα μαλλιά του πίσω από τα αυτιά, μιας και είναι το σημείο όπου τα πονηρά ζωύφια ξεκινούν την εγκατάσταση τους πριν εξαπλωθούν σε όλο το κεφάλι του παιδιού.
Αν τις προλάβετε στην αρχή, το πιθανότερο είναι να ανακαλύψετε τα αυγά τους κι όχι τις ίδιες, τα οποία ξεχωρίζουν από την πιτυρίδα γιατί δεν ξεκολλούν εύκολα από την τρίχα.

Διαβάστε περισσότερα...

Το Σαββατοκύριακο προβλέπεται βροχερό … από βιβλία και παραστάσεις.

Friday, 12 November 2010

Σήμερα κάνουμε ένα «διάλλειμα» από τις ερμηνείες για τα σχέδια των μικρών καλλιτεχνών μας , προκειμένου να αφιερώσουμε λίγο χώρο και χρόνο στις προτάσεις του Σαββατοκύριακου.
Κι επειδή το Σαββατοκύριακο, κατά το ήμισυ τουλάχιστον προβλέπεται συννεφιασμένο και βροχερό … κι επειδή ως γνωστόν τα παιδιά βαριούνται και γκρινιάζουν στο σπίτι… πάμε να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε εκτός οικίας για να διασκεδάσουμε τους  μικρούς «απαιτητικούς» συγκάτοικους μας…
Λόγω βροχής ξεχνάμε παιδικές χαρές και γενικά ανοιχτούς χώρους (όχι ότι υπάρχουν και πολλές επιλογές, αλλά λέμε τώρα…) και καταλήγουμε σε κλειστούς χώρους πολιτισμού…
poster

*καταρχήν στο δικό μας «Σινέ Παράδεισος» , Σάββατο και Κυριακή στις 6 το απόγευμα, προβάλλεται μεταγλωτισμένη η ταινία «(γ)λυκάκια», όπου δύο λυκόπουλα μαθαίνουν και διδάσκουν σημαντικές αξίες της ζωής, διανύοντας χιλιόμετρα εντός κι εκτός του εαυτού τους…
Αγίου Γεωργίου κ΄Ζάππα 4 , 210.4960955

* παραμυθένια  μεσημέρια Σαββάτου, στο χώρο του βιβλιοπωλείου Πατάκη , μαζί με την ομάδα τέχνης «πάροδος» τα παιδιά μπορούν να πετάξουν με τα φτερά της φαντασίας στον κόσμο των παραμυθιών. Το δεύτερο Σάββατο κάθε μήνα, ήρωες βγαλμένοι μέσα από τα βιβλία περιμένουν να αφηγηθούν σε μικρούς και μεγάλους τις περιπέτειες τους. patakis_ekdilosis
Μέσα από το θέατρο, τη μουσική και το παιχνίδι μια διαφορετική ιστορία ζωντανεύει κι ένα μικρό ταξίδι ξεκινά.
Την επιμέλεια και το σχεδιασμό της δράσης έχουν οι εκπαιδευτικοί και μέλη της «παρόδου» Αλεξάνδρα  Αργύρη και  Έλσα  Τσιαδή.
Είσοδος ελεύθερη, 12 -1.00 το μεσημέρι

Διαβάστε περισσότερα...

Σχεδιάζοντας ... τον άνθρωπο

Thursday, 11 November 2010

kid-3years-drawingΣχεδιάζοντας τον Άνθρωπο το παιδί αναπαριστά χωρίς να το καταλαβαίνει τον εαυτό του και κατά συνέπεια την αντίληψη του για το σώμα του και τις επιθυμίες του. Αν η ανθρώπινη φιγούρα είναι τοποθετημένη κατάλληλα στο χώρο, με σωστές αναλογίες, δηλαδή αν όλα έχουν οριστεί με συγκεκριμένο τρόπο, σημαίνει ότι το παιδί αναπτύσσεται αρμονικά κι έχει προσαρμοστεί στο περιβάλλον. Αντίθετα αν το παιδί σχεδιάσει ένα μικρό ανθρωπάκι στο πάνω μέρος της κόλλας με αχνές και τρεμουλιαστές γραμμές, μπορεί να σημαίνει ότι υποτιμά τον εαυτό του, ότι αισθάνεται ασήμαντο.
Δεν υπάρχει ακριβής κανόνας για να καθορίσουμε μια σωστή αναλογία, η οποία εξάλλου αποκτάται από την εξέλιξη της σχεδιαστικής ωρίμανσης και της συνολικής ανάπτυξης του παιδιού. Ιδιαίτερα σημαντικές όμως είναι οι εξής «δυσαναλογίες»:
Μεγάλο κεφάλι: φανερώνει έντονη ανάγκη για ανταλλαγή κυρίως επικοινωνίας
Μικρό κεφάλι: μπορεί να αποτελεί ένδειξη δυσάρεστων εμπειριών που βιώθηκαν κατά τις περιόδους της πρώτης διατροφής και του απογαλακτισμού
Μεγάλα χέρια: τα χέρια χρησιμεύουν για να χαϊδέψουμε, να αγγίξουμε, να χειριστούμε, αλλά και για να χειροδικήσουμε. Έτσι λοιπόν  η σημασία τους μπορεί να είναι αμφίσημη, μολονότι σε κάθε περίπτωση φανερώνουν την ανάγκη του παιδιού για έντονες και συχνές αλλαγές.
Μακριά σκέλη: τα σκέλη λειτουργούν ως μέσα σταθερότητας και κίνησης. Αν είναι μακριά απεικονίζουν την ανάγκη σταθερότητας και ασφάλειας.

Σχεδιάζοντας ... ζώα

Wednesday, 10 November 2010

squirel_birds_drawingΣε συνέχεια της προηγούμενης ανάρτησης η επιλογή ενός ζώου μπορεί να φανερώσει ορισμένες πτυχές του χαρακτήρα του παιδιού ή κάποιες ενδόμυχες επιθυμίες του.
Γάτα: το παιδί που σχεδιάζει γάτα διακρίνεται για την ευγένεια και συνάμα την πονηριά του
Σκύλος: ο σκύλος φανερώνει χαρακτήρα καλοσυνάτο, ειλικρινή, συναισθηματικά εξαρτημένο από αυτόν που βρίσκεται δίπλα του
Άγρια ζώα: το κύριο χαρακτηριστικό του παιδιού που ζωγραφίζει άγρια ζώα είναι η επιθετικότητα, την οποία χρησιμοποιεί κυρίως για να ξεπερνά εμπόδια
Άλογο: το άλογο αποτελεί σύμβολο έντονης ζωτικότητας και πρόωρης ωρίμανσης. Το παιδί που το σχεδιάζει δείχνει ασυνήθιστη αντοχή, ζωτικότητα  που συνεπαίρνει, ευθυμία και ανεμελιά
Ψάρι: το ψάρι αποτελεί σημάδι χαράς κι ευθυμίας
Πουλάκια: τα πουλάκια αποτελούν εκδήλωση της φυσιολογικής ανάγκης του παιδιού να εισπράξει χάδια και φροντίδα.

Τα παιδιά ζωγραφίζουν … Ερμηνείες κι εξηγήσεις πάνω στα σχέδια των μικρών καλλιτεχνών

Tuesday, 09 November 2010

KidDrawingΣτα σχέδια ηλικίας από 3 έως 4 ετών παρατηρούμε συνήθως δύο είδη απεικονίσεων :  τις μορφές και τα σχήματα.
Οι Μορφές: αυτή η ηλικία είναι η περίοδος που πραγματοποιούνται αλλαγές και διαφοροποιήσεις στη σχεδίαση. Είναι η «γεωμετρική περίοδος», η οποία χαρακτηρίζεται από την τάση για επανάληψη απλών μορφών και τη δημιουργία σκηνών,  όπου κινούνται υπαρκτά ή φανταστικά πρόσωπα.  Σ΄ αυτά τα σχέδια μπορεί όλα να συμβούν, αρκεί να είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τη ζωή και τις εμπειρίες που βιώνει συναισθηματικά το παιδί. Επάνω στο χαρτί τα νήπια πειραματίζονται ουσιαστικά με τη ζωή: μαθαίνουν να διακρίνουν κατευθύνσεις, το πάνω και το κάτω, το αριστερό και το δεξιά, το μπροστά και το πίσω. Με τη δημιουργία όλο και πιο προσωπικών και σύνθετων μορφών διαμορφώνονται συγκεκριμένες δεξιότητες που βοηθούν τη συνολική ωρίμανση τους.
Τα Σχήματα: σταδιακά και με την τελειοποίηση των μορφών, η ανθρώπινη φιγούρα θα γεμίσει από λεπτομέρειες που αποδίδουν το σχήμα του σώματος, όπως το επεξεργάζεται το παιδί και το τοποθετεί στο χαρτί. Το σπίτι θα αποκαλύψει σημάδια ζωής με πλούτο λεπτομερειών ή αντίθετα μια αίσθηση εγκατάλειψης, όταν η όψη του θα είναι υπερβολικά απλή  κι αστόλιστη. Το δέντρο θα προσλάβει πολύ διαφορετικές διαστάσεις και δίπλα του μπορεί να εμφανιστούν νέα στοιχεία, όπως ο ήλιος, τα πουλάκια, τα συννεφάκια, τα λουλούδια και το χορτάρι.

Όσο υπάρχουν παραμύθια … πρέπει να βρίσκουμε χρόνο να τα ακούμε!

Friday, 05 November 2010

Οι  παρουσιάσεις  παιδικών βιβλίων τα τελευταία χρόνια έχουν εξελιχθεί σε μίνι θεατρικές  παραστάσεις,  που μέσα από τη διαδικασία του παιχνιδιού, μυούν τα παιδιά στον κόσμο του βιβλίου. Ευκαιρία για άλλη μια φορά εν όψει του Σαββατοκύριακου να κάνετε όλοι μαζί μια όμορφη εξόρμηση όχι με διάθεση καταναλωτική αλλά με λαχτάρα μάθησης.
pote_mi_doseis

«Ποτέ μη δώσεις μπισκοτάκι σε λυκάκι», Ρένα Ρώσση Ζαίρη
Ο κακός ο λύκος, δεν είναι πια κακός … ίσως μόνο λίγο διαφορετικός. Η συγγραφέας θα ζωντανέψει το ξεκαρδιστικό παραμύθι της, ενώ τα παιδιά θα πλάσουν και θα δραματοποιήσουν όλοι μαζί ένα δικό τους παραμύθι.
Το Σάββατο 6 Νοεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, στο Εμπορικό κέντρο the Mall, στο βιβλιοπωλείο Παπασωτηρίου

lakis_kounelakis«ο Λάκης ο Κουνελάκης και ο Έκτωρ ο Αλέκτωρ» του Νίκου Μαγεμένου.
Το Book Bus, το βιβλιο-λεωφορείο της χαράς, παρουσιάζει το νέο βιβλίο με θεατρικό παιχνίδι , αφήγηση, παιχνίδια γνώσεων, κατασκευές, ζωγραφική, μουσική, τραγούδι, διαγωνισμούς και δώρα.
Το Σάββατο 6 Νοεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, στο Εμπορικό Κέντρο The Mall, στο Metropolis , Ανδρέα Παπανδρέου, 35, Μαρούσι

soso-paramythoy«Σοσό, η παραμυθού»
Τα ζωάκια ξεκινούν να κάνουν αποταμίευση για να αποκτήσουν κάτι σημαντικό. Τι είναι όμως αυτό το σημαντικό;  Μια μαγική ιστορία, με εκπλήξεις για τα παιδιά.
Το Σάββατο 6 Νοεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, στο κατάστημα Public , στο Σύνταγμα

13ος τυχερός και καινοτόμος…

Thursday, 04 November 2010

neos_paidikos… ένας σταθμός, «σταθμός» για τη ζωή των λιλιπούτειων δημοτών αυτής της πόλης θα είναι ο  13ος  κατά σειρά  Βρεφονηπιακός, τα έργα του οποίου ξεκινούν σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Ένας νέος σταθμός που ξεκινά με τις πλέον ευοίωνες προοπτικές καθώς και με μία καινοτομία που παραπέμπει και  σφραγίζει την κοινωνική ευαισθησία κι υπευθυνότητα, που οφείλει κάθε Αρχή να επιδεικνύει απέναντι στους πολίτες.
Ο νέος σταθμός πέραν του ότι θα είναι ιδιόκτητος, θα βρίσκεται στο κέντρο της πόλης (δίπλα στο δημοτικό parking), θα καλύπτει ένα εμβαδόν 1450 τετρ. μέτρων , σε συνολική έκταση 2,5 στρεμμάτων , με ένα τεράστιο  χώρο για παιχνίδι -  δραστηριότητες και εγκαταστάσεις σύγχρονων προδιαγραφών, θα λειτουργήσει για πρώτη φορά ειδικό τμήμα νηπίων με αναπηρία , τα οποία θα παρακολουθούν  εκπαιδευτικά προγράμματα προσαρμοσμένα στις δικές τους ανάγκες ενώ θα τους δίνεται η δυνατότητα να εξελιχθούν ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες τους.
Η νέα παιδική δημοτική «φωλιά» , εκτός από νέο τμήμα της, θα φιλοξενήσει ακόμη 78 νήπια από 2, 5 – 4,5 ετών καθώς και 20 βρέφη από 8 μηνών έως 2,5 ετών.

Ερμηνεύοντας τα σχέδια των παιδιών

Wednesday, 03 November 2010

paidiko_sxedioΕίχαμε υποσχεθεί πως μετά την ερμηνεία των χρωμάτων και τι εκφράζει το καθένα, όσον αφορά στην επιλογή τους από τα παιδιά μας για τις ζωγραφιές τους, πως θα περάσουμε στα σχήματα για να δούμε  τι έχουν  να μας πουν κι αυτά με τη σειρά τους, για την προσωπικότητα των μικρών μας καλλιτεχνών.
Μη ξεχνάμε πως τα παιδιά εκφράζουν τα συναισθήματα τους μέσα από τις δημιουργίες τους, μιας και το λεκτικό τους επίπεδο δεν είναι ακόμη διαμορφωμένο τόσο ώστε να ανταποκριθεί σε τέτοιου είδους απαιτήσεις.
Έτσι η αγάπη, ο θυμός, ο φόβος, η ανασφάλεια, η τρυφερότητα, η επιθυμία, η αγωνία αποτυπώνονται πάνω σε κόλλες χαρτί με χρώματα και σχέδια.
Κι είναι πραγματικά άξιο θαυμασμού ότι ακόμη και οι ζωγραφιές των πολύ μικρών παιδιών μπορούν να μας πουν πολλά. Ακόμη κι οι μουντζούρες έχουν να μας δώσουν πληροφορίες, για το συναισθηματικό κόσμο του παιδιού μας. Σε πιο «προχωρημένα» σχέδια και πολύ επιγραμματικά μαθαίνουμε πως ο ήλιος συμβολίζει το μπαμπά, το σπίτι τη μαμά, το δέντρο το Εγώ, τα άτομα την οικογένεια.

Διαβάστε περισσότερα...

Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού 1- 7 Νοεμβρίου

Monday, 01 November 2010

(Ακόμη και αν δεν αφορά στη  τωρινή περίοδο της ζωής σας, μεταφέρετε το ως μήνυμα σε συγγενείς φίλες, γνωστές)

picasso-breastfeedingΜόλις το 1996 καθιερώθηκε στη χώρα μας ,  η Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού, γεγονός που αποδεικνύει πως τουλάχιστον μέχρι τότε η εν λόγω διαδικασία ήταν σαφώς υποτιμημένη σε σχέση με την αξία της κι ό χρόνος που μεσολάβησε έως σήμερα δεν αποδείχτηκε ικανός να καλύψει ένα τόσο μεγάλο θέμα όπως αυτό. Ποτέ όμως δεν είναι αργά…
Η Unicef, σε συνεργασία με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας και την Παγκόσμια Συμμαχία για την προώθηση του μητρικού θηλασμού  καλωσορίζουν τη φετινή εβδομάδα μητρικού θηλασμού με το σύνθημα «μητρικός θηλασμός – μόνο 10 βήματα: ο φιλικός προς τα μωρά τρόπος».
Όπου τα 10 βήματα είναι : 1. Γραπτή πολιτική για το θηλασμό, 2. Εκπαίδευση του προσωπικού υγείας, 3. Ενημέρωση εγκύων, 4. Έναρξη θηλασμού μίση ώρα μετά τη γέννα, 5. Επίδειξη θηλασμού στις μητέρες , 6. Καμιά άλλη τροφή εκτός από μητρικό γάλα, 7. Παραμονή της μητέρας μαζί με το μωρό όλο το 24ωρο, 8. Ενθάρρυνση του θηλασμού όταν το μωρό τα αποζητά, 9. Όχι στις πιπίλες , 10. Υποστήριξη της μητέρας στο σπίτι.

Διαβάστε περισσότερα...

Ας γνωρίσουν τα παιδιά το Μαραθώνιο

Friday, 29 October 2010

marathon_2010Το μετεωρολογικό δελτίο αυτού του Σαββατοκύριακου, του τελευταίου για το μήνα  Οκτώβριο,  μας εγγυάται πως δεν θα έχουμε τις βροχές και  τις καταιγίδες των προηγούμενων ημερών, αλλά ήλιο κι έναν καθαρό αττικό ουρανό.
Έναν καιρό ιδανικό δηλαδή, για τον 28ο Κλασσικό Μαραθώνιο Αθηνών που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 17.30 το απόγευμα.
Έτσι μπορείτε να πάρετε τα παιδιά και να παρακολουθήσετε αποσπασματικά την κορυφαία εκδήλωση του αθλητισμού όλων των εποχών, εξηγώντας στα πιτσιρίκια σας τι ακριβώς είναι ο Μαραθώνιος και τους λόγους για τους οποίους είναι τόσο σημαντικός για όλη την ανθρωπότητα.
Όσο μικρά κι αν είναι μπορούν να καταλάβουν σημασίες κι έννοιες όταν τις συνδυάζουν  με εικόνα.  Και ας μην ξεχνάμε πως ο πολιτισμός δε διδάσκεται. Βιώνεται. Άλλωστε τα ελληνόπουλα από αυτή την άποψη είναι προνομιούχα… Ζουν, ζούμε σε έναν τόπο που έχουν κι έχουμε να δούμε τόσα πολλά που για άλλους , μικρούς και μεγάλους αποτελούν προορισμό-όνειρο ζωής…

Διαβάστε περισσότερα...
 
PHP Σφάλμα [Warning]
PHP Σφάλμα [Warning]
PHP Σφάλμα [Warning]

Στίχοι

PHP Σφάλμα [Warning]

Ζωγραφιές

PHP Σφάλμα [Warning]

Αριθμοί

PHP Σφάλμα [Warning]

Επισκέπτες

 This site has seen 7.600.972 hits to-date.   This site has seen 7.600.972 hits to-date.   This site has seen 7.600.972 hits to-date.   This site has seen 7.600.972 hits to-date.   This site has seen 7.600.972 hits to-date.   This site has seen 7.600.972 hits to-date.   This site has seen 7.600.972 hits to-date.

Δημοσκόπηση

Σας αρέσει ο ιστότοπος μας;

Αποτελέσματα
Οργανισμός Άθλησης & Πολιτισμού-Τομέας Αθλητισμού
Δημοσκόπιο
Οργανισμός Άθλησης & Πολιτισμού-Τομέας Πολιτισμού
Σταύρος Κασιμάτης
Δήμος Κορυδαλλού
Δημοτικό Κέντρο Επιμόρφωσης Δήμου Κορυδαλλού
ΕΔΑΠΕ Δήμου Κορυδαλλού
Cine Παραδεισος

Ο Καιρός στον Κορυδαλλό

 Ο καιρός τώρα
Μερική λιακάδα Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία: 33 °C
Thursday, 16 Aug
Λιακάδα Λιακάδα
Θερμοκρασία: 22 ως 32 °C
Friday, 17 Aug
Κυρίως λιακάδα Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία: 24 ως 33 °C
Saturday, 18 Aug
Κυρίως λιακάδα Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία: 26 ως 34 °C

Συνδεδεμένοι

Έχουμε 113 επισκέπτες σε σύνδεση

Συνδικάτο

RSS 2.0
ATOM 0.3