Είστε εδώ: Αρχική Σελίδα arrow Αρχική Σελίδα
Καλώς ήρθατε στο Νέο Ιστότοπο των Βρεφικών και Παιδικών σταθμών του Δήμου Κορυδαλλού !

Μήνυμα Δημάρχου Κορυδαλλού

th_dimarxos_korydalloy

Σας καλωσορίζω στο νέο διαδικτυακό τόπο των Δημοτικών Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου μας, που εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια ενίσχυσης της φροντίδας των παιδιών προσχολικής ηλικίας. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στα παιδιά και στις οικογένειες τους ένα περιβάλλον ασφαλές και άρτιο παιδαγωγικά, που θα δημιουργήσει τις σωστές βάσεις για την εξέλιξή τους.

Σας εύχομαι καλή περίηγηση.

Σταύρος Κασιμάτης

Μήνυμα Εντεταλμένης Δημοτικής Συμβούλου

th_proedros_paidikonΚαλωσορίζουμε τους λιλιπούτειους φίλους μας στους Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Κορυδαλλού, με ιδιαίτερη αγάπη και αίσθημα ευθύνης. Μοναδικός σκοπός και μέλημα μας είναι η καθημερινή φύλαξη και φροντίδα τους, η προσεκτική ημερήσια μεσογειακή διατροφή τους, η διαπαιδαγώγηση και η ψυχαγωγία τους , ενώ βρισκόμαστε πάντοτε  δίπλα στους γονείς  για οτιδήποτε χρειαστούν. Παράλληλα τα προετοιμάζουμε μέσα από την πολύπλευρη νοητική συναισθηματική, κοινωνική και ψυχοσωματική τους ανάπτυξη για την ομαλή μετάβασή τους από την οικογενειακή ζωή στο σχολικό περιβάλλον.

Ελένη Γαλανοπούλου

Η μουσικοκινητική αγωγή… μάθημα ζωής στους Παιδικούς μας Σταθμούς

Friday, 22 October 2010

musiki_agogiΜουσικοκινητική Αγωγή. Μια αγωγή πολύπλευρη, «πολύχρωμη», πολυακουσματική και  κυρίως σφαιρική. Μια αγωγή που προσφέρει στα παιδιά τη δυνατότητα να γνωρίσουν τον εαυτό τους μέσα από τη μουσική με δημιουργικό κι ευχάριστο τρόπο.

(η φωτογραφία από τον 6ο Παιδικό Σταθμό της πόλης μας)

Το παιχνίδι, το τραγούδι, ο χορός, τα μουσικά όργανα, είναι τα μέσα που τα παιδιά βιώνουν μουσικές έννοιες, αφού δεν μένουν μόνο στη θεωρία αλλά προχωρούν στην πράξη.

Διαβάστε περισσότερα...

Χρωμάτων συνέχεια…Νο4 - Μπλε… όπως θάλασσα

Wednesday, 20 October 2010

yellow_red_blue_greenΤο μπλε είναι χρώμα που μας αντιπροσωπεύει ως Έλληνες. Κάτι η θάλασσα μας, κάτι ο ουρανός μας, σχεδόν πάντα καθαρός, κάτι η σημαία μας…
Παρ΄ όλα αυτά το μπλε εκπροσωπεί μια ηρεμία αντιστρόφως ανάλογη από τον ψυχισμό και το ταπεραμέντο μας, που είναι μάλλον εκρηκτικό και παραπέμπει σε άλλα χρώματα.
Πάμε όμως να δούμε τι εξήγηση δίνουν οι επιστήμονες για τους «φίλους» αυτού του χρώματος, του μπλε.
Το μπλε είναι χαρακτηριστικό της αγάπης , της πίστης και της αφοσίωσης.
Αν και συγκαταλέγεται στα ψυχρά χρώματα, είναι  τυπικά ουράνιο χρώμα, αυτό που αναπτύσσει σε βάθος το στοιχείο της ηρεμίας. Φέρνει χαλάρωση . Εκπέμπει δύναμη. Εκφράζει ευφυΐα.
Τα παιδιά που προτιμούν το μπλε, δείχνουν ανεπτυγμένη λογική και ρυθμιζόμενη συναισθηματική συμπεριφορά.

Το ξύλο "μεγαλώνεi" καλά δέντρα… όχι σωστά παιδιά. Αλλά εμείς δε θέλουμε παιδιά "φυτά".

Tuesday, 19 October 2010

somatiki-timoriaΗ σωματική τιμωρία των παιδιών,  εξακολουθεί να είναι ένα αμφιλεγόμενο ζήτημα μεταξύ γονιών, παιδαγωγών κι επιστημόνων.
Ενώ  υφίσταται  και σήμερα, ως μέσο διαπαιδαγώγησης , χρόνο με το χρόνο αποδεικνύεται πως έχει τα αντιστρόφως ανάλογα αποτελέσματα από τα ζητούμενα.
Το τελευταίο μάλιστα διάστημα υπάρχει μια γενική κινητοποίηση για την κατάργηση της σωματικής τιμωρίας. Η UNICEF και η Διεθνής Κίνηση για την Εξάλειψη της Σωματικής Τιμωρίας, προσπαθούν να πείσουν όσο το δυνατόν περισσότερες  χώρες να ψηφίσουν το νόμο που την απαγορεύει.
Έρευνα του Τουλέιν που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Pediatrics υποστηρίζει πως τα παιδιά που υποβάλλονται σε σωματική τιμωρία έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να γίνουν επιθετικά όταν μεγαλώσουν.

Διαβάστε περισσότερα...

Χρωμάτων συνέχεια…Νο3

Thursday, 14 October 2010

Green_red_yellowΜετά το κόκκινο και το πράσινο δίνουμε σκυτάλη στο κίτρινο.

Χρώμα ηλιακό και φωτεινό.

Δείχνει σοφία, κατανόηση, ζωντάνια, ενεργητικότητα, ευτυχία, περιέργεια , ευελιξία, πρόοδο, τάση για διασκέδαση, φιλοδοξία, δυναμισμό, επικοινωνία, διαισθητική αντίληψη,  διανόηση, καθαρότητα συναισθημάτων.

Είναι χρώμα που εντυπωσιάζει, αποκαλύπτει και εμπνέει.

Όσοι το αποφεύγουν έχουν την τάση να απογοητεύονται εύκολα.

Σχετίζεται με την πνευματικότητα

Τουλίπες και ευτυχισμένα παιδιά

Monday, 11 October 2010

happy_tulip_kidΤα πιο ευτυχισμένα παιδιά  της Ευρώπης , ζουν στην Ολλανδία και στη Σκανδιναβία,  σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε πρόσφατα  ομάδα του Πανεπιστημίου του Γιορκ.

Η Ελλάδα στην ίδια έρευνα καταλαμβάνει την 23η θέση σε σύνολο 29 χωρών, κατάταξη που μας απογοητεύει αφού μας δείχνει ότι τα ελληνόπουλα όχι απλά δεν έχουν ευτυχισμένα παιδικά χρόνια, αλλά στερούνται και ποιότητα ζωής αφού οι χώρες αξιολογήθηκαν με 43 κριτήρια, μεταξύ των οποίων η παιδική θνησιμότητα, η παχυσαρκία, η φτώχεια, οι συνθήκες διαμονής.

Η Ολλανδία είχε καλή κατάταξη σε όλες τις κατηγορίες, ενώ οι Σκανδιναβικές χώρες πολύ χαμηλό ποσοστό παιδικής θνησιμότητας από ατυχήματα.

Διαβάστε περισσότερα...

Χρωμάτων συνέχεια…

Monday, 11 October 2010

Συνεχίζουμε την εξήγηση των χρωμάτων για μια πρώτη προσέγγιση έτσι ώστε να κατανοήσουμε στοιχειωδώς τις επιλογές των παιδιών μας ...

Μετά το κόκκινο λοιπόν , το πράσινο, που αντιπροσωπεύει την ισορροπία , την αισιοδοξία, την ελπίδα, την αρμονία, τη θαλπωρή, την ανάπτυξη, την εξέλιξη. Έχει συνδεθεί με την ειρήνη και την ευτυχία.

Θεωρείται χρώμα ουδέτερο που αποτελεί την ένωση του κίτρινου και του μπλε.

Συμβολίζει τη φύση και την άνοιξη ενώ θεωρείται κατευναστικό με θεραπευτική δύναμη.

Όσοι το αποφεύγουν θέλουν να είναι ανεξάρτητοι και δεν μπορούν να αφιερωθούν σε ένα πράγμα.

Που θα πάμε το Σαββατοκύριακο τους μικρούς κύριους και τις μικρές κυρίες…

Friday, 08 October 2010

...έφτασε και πάλι το πολυπόθητο διήμερο για μικρούς και μεγάλους. Το αγαπημένο Σαββατοκύριακο που μας δίνει τη δυνατότητα να τροφοδοτήσουμε λίγο την ψυχή και το μυαλό μας με πολιτισμό, αλλά και αγάπη αφού κάποιες δραστηριότητες μας δένουν με τα πιτσιρίκια μας και τους δείχνουν πόσο πραγματικά ενδιαφερόμαστε γι΄ αυτά.

*δύο πολύ όμορφες και πρωτότυπες παρουσιάσεις βιβλίων μας προσκαλούν αυτό το Σαββατοκύριακο για να μυήσουν τα πιτσιρίκια στον κόσμο του βιβλίου.

OneiroapoSokolata_m-στις 9.10, στο βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ , Σταδίου 24, στις 12.30 το πρωί, παρουσιάζεται το βιβλίο «ΟΝΕΙΡΟ ΑΠΟ  ΣΟΚΟΛΑΤΑ» του Χρήστου Μπουλιώτη, σε μια εκδήλωση με πολλές σοκολάτες..., όπως υπόσχονται οι διοργανωτές (τηλ. επικοινωνίας 211 3003500)

-στις 9.10 και πάλι, στο βιβλιοπωλείο ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ , στο the Mall Athens , Ανδρέα Παπανδρέου 35, Μαρούσι , η trivizas_paramythiθεατρική ομάδα «μίμηση πράξις» , θα ταξιδέψει τα παιδιά με αποσπάσματα της παράστασης που βασίζεται στο παραμύθι του Ευγένιου  Τριβιζά «ο ταύρος που έπαιζε πίπιζα»

(τηλ.επικοινωνίας 210 3809712)


-κι ένα Μουσείο... κάπως διαφορετικό από τα άλλα.

musio_synesthimatonΤο Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας, (Καρατζά 7, Φιλοπάππου),

Είναι ένα διαδραστικό μουσείο που ενθαρρύνει τα παιδιά να γνωρίσουν τον εαυτό τους και να κατανοήσουν τον κόσμο των συναισθημάτων.

Ιδρύθηκε το 2006, ανήκει στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και είναι μέλος του Ηands on Europe, διεθνούς Συμβουλίου Παιδικών Μουσείων.

Οι ζωγραφιές μας αποκαλύπτουν…

Tuesday, 05 October 2010

pedikes_zografiesΟι ζωγραφιές των παιδιών μας είναι η απεικόνιση του εσωτερικού τους κόσμου.
Της χαράς τους, της λύπης τους, του θυμού τους ή των επιθυμιών τους.
Είναι η εικόνα που έχουν για μας, είναι η αίσθηση που βιώνουν μέσα στην οικογένεια, ο τρόπος που αντιλαμβάνονται τον κόσμο γύρω τους,
Η ουσία που μένει στην τρυφερή ψυχή τους από τα μηνύματα που λαμβάνουν συνεχώς από το περιβάλλον τους.
Τα σχέδια τους, τα χρώματά τους, είναι η ανοικτή γραμμή επικοινωνίας μαζί με τη μαμά, το μπαμπά,  τα αδέλφια, τους παιδαγωγούς, τους φίλους τους.
Την επόμενη φορά  λοιπόν, που ο/η  μικρός/η   καλλιτέχνης , σας φέρει μια ζωγραφιά, ρίξτε στο «έργο» του μια δεύτερη ματιά… ίσως το παιδί σας θέλει  μ΄ αυτήν κάτι να σας πει, να σας εκφράσει κάποια συναισθήματά του, τα οποία λόγω του νεαρού της ηλικίας του, δε μπορεί να εκφράσει με άλλο τρόπο…

Ας ξεκινήσουμε σήμερα μια μικρή προσέγγιση του συμβολισμού των χρωμάτων, έτσι ώστε να καταλάβουμε, τουλάχιστον τα βασικά, για το τι εκφράζουν τα πιτσιρίκια μας με τις χρωματικές τους επιλογές.
Και με ποιο άλλο χρώμα θα κάναμε αρχή, εκτός από το εντυπωσιακό κόκκινο, που χρόνια μαγεύει μικρούς αλλά και μεγάλους ανά τον κόσμο και τις εποχές…

Κόκκινο
Θερμό χρώμα που εκφράζει ενέργεια και ζωντάνια. Συνδέεται με την ευτυχία, τον αυθορμητισμό, τη φιλοδοξία, τον κίνδυνο και την αγάπη. Δηλώνει επικοινωνία κι εξωστρέφεια. Προκαλεί ζεστασιά και χαρά.

…για την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων

Monday, 04 October 2010

world animal day orangeΗ 4η Οκτωβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, το 1931, σ΄ ένα Συνέδριο Περιβαλλοντιστών στη Φλωρεντία. Η ημερομηνία δεν είναι τυχαία κι επιλέχθηκε  επειδή συμπίπτει με τον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, ο οποίος έχει αναγορευτεί από την Καθολική εκκλησία ως προστάτης των ζώων και του περιβάλλοντος.
Η συγκεκριμένη μέρα καθιερώθηκε για την ευαισθητοποίηση του κόσμου και των επιστημόνων για τα υπό εξαφάνιση ζώα, διευρύνθηκε όμως και συμπεριλαμβάνει όλα τα είδη του ζωικού βασιλείου.
Το 1978 συντάχθηκε και κυκλοφόρησε η
Διεθνής διακήρυξη των Δικαιωμάτων των Ζώων, σύμφωνα με την οποία:
Άρθρο 1
Όλα τα ζώα γεννιούνται με ίσα δικαιώματα στη ζωή και στη δυνατότητα ύπαρξης.
Άρθρο 2
1.    Ο άνθρωπος οφείλει να σέβεται τη ζωή του κάθε ζώου.
2.    Ο άνθρωπος ανήκει στο ζωικό βασίλειο και δε μπορεί να εξοντώνει ή να εκμεταλλεύεται τα άλλα είδη του ζωικού βασιλείου. Αντίθετα οφείλει να χρησιμοποιεί τις γνώσεις του για το καλό των ζώων.
3.    Κάθε ζώο δικαιούται φροντίδας, προσοχής και προστασίας από τον άνθρωπο.

Διαβάστε περισσότερα...

Φθινοπωρινές Εξορμήσεις στην πόλη

Friday, 01 October 2010

Τα Σαββατοκύριακα  του φθινοπώρου, προσφέρονται για ενδιαφέρουσες  «εξορμήσεις» στην πόλη , μιας και οι εκδρομές της ανεμελιάς για μπάνιο στην παραλία, ανήκουν πια στο καλοκαίρι που μόλις μας αποχαιρέτησε.
Τα μαθήματα των μεγαλύτερων παιδιών δεν έχουν γίνει ακόμη ιδιαίτερα πιεστικά και οι ώρες που μένουν τα πιτσιρίκια σπίτι, παρέα συνήθως με την τηλεόραση είναι –άδικα- πολλές για τη διαπαιδαγώγηση τους.
Έτσι θα ήταν  πραγματικά υπέροχο αν «εξοικονομήσετε» ως γονείς χρόνο για να βρεθείτε και πάλι όλοι μαζί ως οικογένεια  σε μια ευχάριστη δραστηριότητα που θα έχει κάτι «να πει» και να προσφέρει τόσο σε σας όσο και στα παιδιά…
ime*Το ίδρυμα Μείζωνος Ελληνισμού, στον Ελληνικό Κόσμο,  πραγματοποιεί κάθε Κυριακή πρωί εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά ηλικίας 5-12 ετών.
Στόχος τους είναι η ανάληψη πρωτοβουλίας και η ενεργοποίηση της φαντασίας και της δημιουργικότητας των παιδιών.
Τα προγράμματα έχουν ευρύ θεματικό πεδίο, που αγγίζει την ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό αλλά και τη σύγχρονη πραγματικότητα: μυθολογία και λαϊκή παράδοση, ιστορία και αρχαιολογία, φύση και ανακύκλωση, παιχνίδι, καλλιτεχνικά και μαγειρικά εργαστήρια, θέατρο και κουκλοθέατρο, υπαίθριες και επετειακές δραστηριότητες.
Πειραιώς 254
mouseio_goulandri*η επίσκεψη στο μουσείο Γουλανδρή, είναι μια ακόμη πρόταση, που φέρνει τα παιδιά πιο κοντά στο φυσικό περιβάλλον μέσα από τα εκθέματα του, εντυπωσιάζοντας παράλληλα και τους μεγάλους. Στο εν λόγω μουσείο τα παιδιά μπορούν να κατανοήσουν τις σχέσεις αλληλεξάρτησης που αναπτύσσονται στο περιβάλλον, να ευαισθητοποιηθούν για τους κινδύνους που διατρέχει, να ενεργοποιηθούν για τη διαφύλαξή του.
Λεβίδου 13, Κηφισιά.

“Μαμά, να πάρουμε σκυλάκι;”

Wednesday, 29 September 2010

kid_petΔιεθνείς επιστημονικές έρευνες συμφωνούν ότι η συνύπαρξη των ζώων και ειδικά του σκύλου, με το παιδί αποτελεί σημαντικό παράγοντα για τη σωστή ανάπτυξη της προσωπικότητας του. Το σκυλί γεννά θετικά συναισθήματα στην ψυχή του παιδιού, που το συνοδεύουν σε όλη του τη ζωή.
Γιατί να πάρετε στο παιδί σας σκυλί :
*μαθαίνει τι σημαίνει φιλία.
*αναπτύσσεται κοινωνικά
*διαχειρίζεται καλύτερα τα θέλω του
*μαθαίνει τι σημαίνει αρρώστια και απώλεια
kid_dog_prayingΠαρ΄ όλα αυτά το σκυλάκι θα πρέπει να παρακολουθείται τακτικά από κτηνίατρο. Είναι απαραίτητα όλα τα εμβόλια και οι αποπαρασιτώσεις, καθώς και η σχολαστική καθαριότητα του.
Έτσι η παρουσία του σκύλου δεν εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία του παιδιού. Υπάρχει ωστόσο το ενδεχόμενο το παιδί να παρουσιάσει κάποια αλλεργία από το τρίχωμά του ζώου ή να κολλήσει μύκητες. Αντιμετωπίζονται και τα δύο με φαρμακευτική αγωγή.
Για να καταλάβετε αν ένα σκυλί μπορεί να συμβιώσει με ένα παιδί, πειράξτε το, για παράδειγμα, σπρώξτε το λίγο… Αν αγριέψει και επιχειρήσει να σας δαγκώσει, προφανώς δεν είναι κατάλληλο.
Για να βοηθήσετε τη σχέση του παιδιού με το σκύλο, θα πρέπει να το μάθετε :
*να σέβεται το σκύλο
*να αναλάβει ένα μέρος των ευθυνών π.χ να του βάζει φαγητό
*να παίζει μαζί του, αποφεύγοντας τα βίαια παιχνίδια
*να καταλαβαίνει τον τρόπο που επικοινωνεί το σκυλί

Πηγή: περιοδικό VITA

Διαβάστε περισσότερα...
 
PHP Σφάλμα [Warning]
PHP Σφάλμα [Warning]
PHP Σφάλμα [Warning]

Στίχοι

PHP Σφάλμα [Warning]

Ζωγραφιές

PHP Σφάλμα [Warning]

Αριθμοί

PHP Σφάλμα [Warning]

Επισκέπτες

 This site has seen 7.420.101 hits to-date.   This site has seen 7.420.101 hits to-date.   This site has seen 7.420.101 hits to-date.   This site has seen 7.420.101 hits to-date.   This site has seen 7.420.101 hits to-date.   This site has seen 7.420.101 hits to-date.   This site has seen 7.420.101 hits to-date.

Δημοσκόπηση

Σας αρέσει ο ιστότοπος μας;

Αποτελέσματα
Cine Παραδεισος
Σταύρος Κασιμάτης
Οργανισμός Άθλησης & Πολιτισμού-Τομέας Αθλητισμού
Δημοσκόπιο
Δημοτικό Κέντρο Επιμόρφωσης Δήμου Κορυδαλλού
ΕΔΑΠΕ Δήμου Κορυδαλλού
Οργανισμός Άθλησης & Πολιτισμού-Τομέας Πολιτισμού
Δήμος Κορυδαλλού

Ο Καιρός στον Κορυδαλλό

 Ο καιρός τώρα
Καθαρός Καθαρός
Θερμοκρασία: 24 °C
Tuesday, 22 May
Θαμπή λιακάδα Θαμπή λιακάδα
Θερμοκρασία: 17 ως 28 °C
Wednesday, 23 May
Θαμπή λιακάδα Θαμπή λιακάδα
Θερμοκρασία: 17 ως 28 °C
Thursday, 24 May
Λιακάδα Λιακάδα
Θερμοκρασία: 19 ως 27 °C

Συνδεδεμένοι

Έχουμε 123 επισκέπτες σε σύνδεση

Συνδικάτο

RSS 2.0
ATOM 0.3