Είστε εδώ: Αρχική Σελίδα arrow Αρχική Σελίδα
Καλώς ήρθατε στο Νέο Ιστότοπο των Βρεφικών και Παιδικών σταθμών του Δήμου Κορυδαλλού !

Μήνυμα Δημάρχου Κορυδαλλού

th_dimarxos_korydalloy

Σας καλωσορίζω στο νέο διαδικτυακό τόπο των Δημοτικών Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου μας, που εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια ενίσχυσης της φροντίδας των παιδιών προσχολικής ηλικίας. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στα παιδιά και στις οικογένειες τους ένα περιβάλλον ασφαλές και άρτιο παιδαγωγικά, που θα δημιουργήσει τις σωστές βάσεις για την εξέλιξή τους.

Σας εύχομαι καλή περίηγηση.

Σταύρος Κασιμάτης

Μήνυμα Εντεταλμένης Δημοτικής Συμβούλου

th_proedros_paidikonΚαλωσορίζουμε τους λιλιπούτειους φίλους μας στους Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Κορυδαλλού, με ιδιαίτερη αγάπη και αίσθημα ευθύνης. Μοναδικός σκοπός και μέλημα μας είναι η καθημερινή φύλαξη και φροντίδα τους, η προσεκτική ημερήσια μεσογειακή διατροφή τους, η διαπαιδαγώγηση και η ψυχαγωγία τους , ενώ βρισκόμαστε πάντοτε  δίπλα στους γονείς  για οτιδήποτε χρειαστούν. Παράλληλα τα προετοιμάζουμε μέσα από την πολύπλευρη νοητική συναισθηματική, κοινωνική και ψυχοσωματική τους ανάπτυξη για την ομαλή μετάβασή τους από την οικογενειακή ζωή στο σχολικό περιβάλλον.

Ελένη Γαλανοπούλου

Λογοδοσία Δημάρχου - Απολογισμός Πεπραγμένων 2007-2010

Tuesday, 28 September 2010

prosklisi apologismou-1Στο πλαίσιο της διαφάνειας στη λειτουργία του Δήμου, της τακτικής επικοινωνίας με τους δημότες και των θεσμών λογοδοσίας που έχουμε καθιερώσει,

σας καλώ στον Απολογισμό Πεπραγμένων της τετραετίας 2007-2010,

την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010 και ώρα 7:30 μ.μ.

στο "Σινέ-Παράδεισος", Αγ. Γεωργίου και Ζάππα 4.

Ο Δήμαρχος

Σταύρος Κασιμάτης

Κλείστε την τηλεόραση, ανοίξτε ένα, δύο, τρία και τέσσερα βιβλία…

Friday, 24 September 2010

"ένα σπίτι χωρίς βιβλία είναι σαν ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μεγαλώνει παιδιά χωρίς αυτά να περιτριγυρίζονται από βιβλία… τα παιδιά μαθαίνουν να διαβάζουν, όταν βρίσκονται σε επαφή με το βιβλίο"
Horace Mann, αμερικανός μεταρρυθμιστής παιδείας

children_reading1Το βιβλίο ήταν, είναι και θα είναι  ένας καλός και πιστός φίλος,  για μικρούς και μεγάλους.
Τα παιδάκια προσχολικής ηλικίας σαφώς δεν μπορούν να διαβάσουν, μπορούν όμως να ακούσουν αν τους διαβάσουμε εμείς…  Μπορούν να δουν  μαζί  μας  τις  εικόνες ενός βιβλίου, να σχολιάσουμε μια ιστορία, να ζητήσουμε τη γνώμη τους για τους ήρωες και την υπόθεση, με δύο λόγια να τους ξεδιπλώσουμε σιγά σιγά τη μαγεία του βιβλίου και να τα βοηθήσουμε να το αγαπήσουν,   ανοίγοντας τους τα παράθυρα αυτού του υπέροχου κόσμου που λέγεται «διάβασμα» έτσι ώστε  να νοιώσουν  και τη σημαντική θέση του στη ζωή μας.

Η δική μας και πολυαγαπημένη Ζώρζ Σαρρή, είπε κάποτε πως «ένα πανεπιστήμιο υπάρχει, το βιβλίο» και αυτό λέει πολλά, αν δεν τα λέει όλα.

mother_readingΤην επόμενη λοιπόν φορά, που το πιτσιρίκι σας θα θελήσει να δει στην τηλεόραση κινούμενα σχέδια ή οτιδήποτε άλλο, πάρτε ένα βιβλίο για την ηλικία του, καθίστε κοντά του και πείτε του «σήμερα θα κάνουμε κάτι διαφορετικό… Μια φορά κι έναν καιρό…»

Προτάσεις για παιδικά βιβλία ΠΡΟΣΕΧΩΣ

Κάθε αρχή και δύσκολη…

Thursday, 23 September 2010

pedikoiΣοφή ρήση η οποία  ανταποκρίνεται απόλυτα  στην περίπτωση που τα πιτσιρίκια μας καλούνται να πάνε στο «σχολείο» για πρώτη φορά. Στο πρώτο τους σχολείο , με τη μορφή του παιδικού σταθμού. Πολύ μικρά ακόμη για να συνειδητοποιήσουν εύκολα τι τους συμβαίνει και πως ξαφνικά αλλάζει η καθημερινότητα  τους, μας χρειάζονται στο πλευρό τους για να προσαρμοστούν στην σημαντική για αυτά, ολιγόωρη απομάκρυνση τους από την οικογενειακή εστία, χωρίς  να κρατούν το χεράκι της μαμάς ή του μπαμπά.
Για την προσαρμογή αυτή, απαιτούνται τουλάχιστον δύο εβδομάδες παραμονής τους στον παιδικό σταθμό (κατά μέσο όρο, αφού το κάθε παιδί έχει τους δικούς του ρυθμούς) και κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου πρέπει να είμαστε κοντά τους ουσιαστικά και μεταφορικά. Αυτό σημαίνει ότι τα συνοδεύουμε όσες φορές χρειαστεί στο σταθμό, παραμένουμε στο χώρο για κάποιο χ χρόνο και δεν ξεχνάμε ποτέ να τα υποδεχόμαστε κατά την  επιστροφή τους, με χαμόγελο αλλά και διάθεση να ακούσουμε πως πέρασαν τη μέρα τους.
Παράλληλα προσπαθούμε να παρακάμπτουμε το δικό μας άγχος και  για κανένα λόγο δεν το μεταφέρουμε στο παιδί, που θα το αφομοιώσει σα σφουγγάρι και θα
το συνδέσει πιθανότατα με την αλλαγή στη ζωή του που λέγεται «σχολείο».

Διαβάστε περισσότερα...

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακίνησης

Thursday, 16 September 2010

evropaiki_evdom_metakinisis…ας μην είναι μόνο για μια εβδομάδα. Μπορεί να γίνει τρόπος ζωής. Μπορεί να γίνει καλύτερη ζωή για όλους μας. Με λιγότερη ρύπανση , με περισσότερο περπάτημα, που έτσι κι αλλιώς κάνει τόσο καλό στην υγεία μας…

Με τα «κοινωνικά»  μέσα μεταφοράς, με το ευρωπαϊκό μας πλέον ΜΕΤΡΟ, με την επανέκδοση του  τραμ αλλά και με το κλασσικά λεωφορεία και τρόλεϊ, μπορούμε να φτάσουμε στον προορισμό μας, με αντίτιμο πολύ χαμηλότερο από αυτό της επιχρυσωμένης πλέον βενζίνης .

Αφήνοντας το αυτοκίνητο μας σπίτι, κατεβάζουμε ταχύτητα  αρτηριακής πίεσης που ανεβαίνει στην κίνηση, κάνουμε περικοπές στα έξοδα μας χωρίς ουσιαστικά να στερηθούμε τίποτα και με τον απλούστερο τρόπο γινόμαστε εθελοντές στην προστασία για το περιβάλλον…

Πριν πάρουμε λοιπόν τα κλειδιά του αυτοκινήτου, δια ασήμαντον αφορμή, ας το ξανασκεφτούμε μια δεύτερη φορά…

Δημοπρατείται η κατασκευή του νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού

Monday, 26 July 2010

neos_vrefonipiakos Τρεις μόλις μήνες μετά την ένταξη χρηματοδότησης του έργου στο ΕΣΠΑ 2007- 2013 (σχετική ανάρτηση εδώ) και δημοπρατείται στις 10 Αυγούστου η κατασκευή του Νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού (δυναμικότητας 108 παιδιών) στην πόλη μας.
Το έργο περιλαμβάνεται ανάμεσα στα πέντε έργα σε όλη τη χώρα που κατάφεραν να ενταχθούν σύμφωνα με τις νέες αξιολογήσεις στο ΕΣΠΑ.

Ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης σε δήλωσή του αναφέρει:

«Εδώ και τέσσερα χρόνια δουλεύουμε συστηματικά προκειμένου να αποκτήσει η πόλη τα μεγάλα έργα υποδομής που έχει ανάγκη, αξιοποιώντας με σοβαρότητα όλες τις πηγές χρηματοδότησης της αυτοδιοίκησης. Ακόμα μια απόδειξη είναι η κατασκευή του νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού. Ένα έργο  που έρχεται να προστεθεί στις σημαντικές δομές κοινωνικής πολιτικής που έχει αναπτύξει ο Κορυδαλλός στηρίζοντας έμπρακτα τους γονείς. Προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε για να προστατεύσουμε και να προωθήσουμε τον κοινωνικό χαρακτήρα της αυτοδιοίκησης»

Στον Δήμο μας λειτουργούν σήμερα συνολικά 12 Παιδικοί Σταθμοί που φιλοξενούν πάνω από 700 παιδιά. Περιλαμβάνουν 3 Βρεφικά τμήματα, 9 Παιδικά και ένα Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης τις απογευματινές ώρες.

Καλό Καλοκαίρι

Tuesday, 08 June 2010

paidikoi_kalokalokairi_400Σας καλούμε στην αποχαιρετιστήρια εκδήλωση των Προνηπίων τη  Δευτέρα 14/6/2010 και ώρα 19:00 για να διασκεδάσουμε με μια μουσικοκινητική παράσταση στο Θεατράκι Θανάσης Βέγγος με τίτλο «Ένα απίστευτο ταξίδι».

Δείτε την πρόσκληση

Φεστιβάλ 2010

Thursday, 13 May 2010

prosklisi_thΤα παιδιά των Βρεφικών & Παιδικών Σταθμών του Δήμου Κορυδαλλού σας καλούν την Τετάρτη 26 Μαΐου 2010 και ώρες 18:30 έως 20:30 στο 1ο & 2ο Βρεφονηπιακό Τμήμα (Σολωμού & Χειμάρας 2-4) να διασκεδάσετε μαζί τους συμμετέχοντας σε δημιουργικά εργαστήρια.

Κατεβάστε την πρόσκληση

Νέες Εγγραφές & Επανεγγραφές για το Σχολικό έτος 2010-2011

Tuesday, 27 April 2010

Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες νέων εγγραφών & επανεγγραφών για το ερχόμενο σχολικό έτος 2010 - 2011, καθώς και τα σχετικά δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν οι ενδιαφερόμενοι. Για περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Εγγραφές για τα Βρεφικά και Παιδικά τμήματα Αυγούστου 2010

Tuesday, 27 April 2010

Οι ημερομηνίες εγγραφής για τα Βρεφικά και Παιδικά τμήματα Αυγούστου 2010 θα ανακοινωθούν αργότερα. Αιτήσεις εγγραφής μπορείτε να κατεβάσετε από εδώ.

Εγκρίθηκε από την Περιφέρεια η χρηματοδότηση νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού

Sunday, 11 April 2010

Children-in-nursery-gardenΈνα ακόμα σημαντικό έργο υποδομής για τον Κορυδαλλό εντάσσεται στο ΕΣΠΑ. Πρόκειται για την κατασκευή νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού στο κέντρο της πόλης δαπάνης 2,54 εκ. € και δυναμικότητας 108 παιδιών. Το έργο χάρη στις συστηματικές προσπάθειες και με την κατάθεση ολοκληρωμένης πρότασης εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ 2007- 2013 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ). Αξίζει δε να τονιστεί ότι ο Δήμος Κορυδαλλού περιλαμβάνεται στους πέντε πρώτους Δήμους, που αξιολογήθηκαν θετικά με τις πρόσφατες διαδικασίες από την Περιφέρεια Αττικής.

Διαβάστε περισσότερα...
<< Αρχική < Προηγούμενα 21 22 23 24 Επόμενα > Τελευταία >>
 
PHP Σφάλμα [Warning]
PHP Σφάλμα [Warning]
PHP Σφάλμα [Warning]

Στίχοι

PHP Σφάλμα [Warning]

Ζωγραφιές

PHP Σφάλμα [Warning]

Αριθμοί

PHP Σφάλμα [Warning]

Επισκέπτες

 This site has seen 7.853.325 hits to-date.   This site has seen 7.853.325 hits to-date.   This site has seen 7.853.325 hits to-date.   This site has seen 7.853.325 hits to-date.   This site has seen 7.853.325 hits to-date.   This site has seen 7.853.325 hits to-date.   This site has seen 7.853.325 hits to-date.

Δημοσκόπηση

Σας αρέσει ο ιστότοπος μας;

Αποτελέσματα
Οργανισμός Άθλησης & Πολιτισμού-Τομέας Πολιτισμού
Οργανισμός Άθλησης & Πολιτισμού-Τομέας Αθλητισμού
Σταύρος Κασιμάτης
Δημοσκόπιο
Δήμος Κορυδαλλού
Cine Παραδεισος
Δημοτικό Κέντρο Επιμόρφωσης Δήμου Κορυδαλλού
ΕΔΑΠΕ Δήμου Κορυδαλλού

Ο Καιρός στον Κορυδαλλό

 Ο καιρός τώρα
Βροχή Βροχή
Θερμοκρασία: 11 °C
Sunday, 18 Nov
Βροχή Βροχή
Θερμοκρασία: 13 ως 16 °C
Monday, 19 Nov
Περιοδικά σύννεφα Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία: 13 ως 19 °C
Tuesday, 20 Nov
Καταιγίδες Καταιγίδες
Θερμοκρασία: 17 ως 19 °C

Συνδεδεμένοι

Έχουμε 21 επισκέπτες σε σύνδεση

Συνδικάτο

RSS 2.0
ATOM 0.3