Είστε εδώ: Αρχική Σελίδα arrow Αρχική Σελίδα
Καλώς ήρθατε στο Νέο Ιστότοπο των Βρεφικών και Παιδικών σταθμών του Δήμου Κορυδαλλού !

Μήνυμα Δημάρχου Κορυδαλλού

th_dimarxos_korydalloy

Σας καλωσορίζω στο νέο διαδικτυακό τόπο των Δημοτικών Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου μας, που εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια ενίσχυσης της φροντίδας των παιδιών προσχολικής ηλικίας. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στα παιδιά και στις οικογένειες τους ένα περιβάλλον ασφαλές και άρτιο παιδαγωγικά, που θα δημιουργήσει τις σωστές βάσεις για την εξέλιξή τους.

Σας εύχομαι καλή περίηγηση.

Σταύρος Κασιμάτης

Μήνυμα Εντεταλμένης Δημοτικής Συμβούλου

th_proedros_paidikonΚαλωσορίζουμε τους λιλιπούτειους φίλους μας στους Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Κορυδαλλού, με ιδιαίτερη αγάπη και αίσθημα ευθύνης. Μοναδικός σκοπός και μέλημα μας είναι η καθημερινή φύλαξη και φροντίδα τους, η προσεκτική ημερήσια μεσογειακή διατροφή τους, η διαπαιδαγώγηση και η ψυχαγωγία τους , ενώ βρισκόμαστε πάντοτε  δίπλα στους γονείς  για οτιδήποτε χρειαστούν. Παράλληλα τα προετοιμάζουμε μέσα από την πολύπλευρη νοητική συναισθηματική, κοινωνική και ψυχοσωματική τους ανάπτυξη για την ομαλή μετάβασή τους από την οικογενειακή ζωή στο σχολικό περιβάλλον.

Ελένη Γαλανοπούλου

Αποτελέσματα εγγραφών περιόδου 2013 - 2014

Tuesday, 27 August 2013

Αγαπητοί γονείς

σας ενημερώνουμε ότι τα παιδιά τα οποία γίνονται δεκτά στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου μας  πρέπει να είναι πλήρως εμβολιασμένα και αυτά των παιδικών τμημάτων πρέπει να αυτοεξυπηρετούνται.
Επίσης
οι ωφελούμενες μητέρες των παιδιών που έγιναν δεκτά μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ  πρέπει να προσέλθουν μέχρι την 13η Σεπτεμβρίου στα γραφεία ( Σολωμού & Χειμάρας) για να υπογράψουν τις εντολές τοποθέτησης .
Οι Προϊσταμένες των τμημάτων θα επικοινωνήσουν τηλεφωνικά μαζί σας.

Ακολουθούν τα αποτελέσματα των εγγραφών στους Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Κορυδαλλού για την περίοδο 2013 - 2014

ΝΕΟ (Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου):

Ανακοινώθηκαν Συμπληρωματικοί Πίνακες με παιδιά που γίνονται δεκτά μέσω ΕΣΠΑ

Ανακοίνωση

Tuesday, 20 August 2013

Αγαπητοί γονείς,

με ανακοίνωσή της η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος για τους Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Ελένη Γαλανοπούλου μας πληροφορεί ότι :

Τα αποτελέσματα με τα ονόματα των παιδιών που θα φιλοξενηθούν στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου μας θα ανακοινωθούν μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εγγραφών μέσω ΕΣΠΑ.


Για τη Γιορτή Αποφοίτησης 2013

Friday, 02 August 2013

Για 4η συνεχή χρονιά γιορτάσαμε την αποφοίτηση των προνηπίων μας στο Θεατράκι «Θανάσης Βέγγος», με θέμα  «Ιλιάδα & Οδύσσεια » . Τα παιδιά απέδωσαν την ιστορία με τον τρόπο που απαιτείται για την προσχολική ηλικία ….δηλαδή χορεύοντας και τραγουδώντας .
Ο δάσκαλος της Μουσικής μαθαίνει στα παιδιά τη σχέση του Ήχου με τον Ρυθμό, όπως επίσης να τοποθετούν σωστά τη φωνούλα τους πάνω στις νότες. Η δασκάλα Μουσικοκινητικής Μουσικής τους μυεί στο πνεύμα της μουσικής, του θεάτρου και της κίνησης μέσα από το παιχνίδι, βοηθώντας το κάθε παιδί να εκφράσει την προσωπικότητά του και τα ταλέντα του.

Οι συντελεστές της παράστασης αναλυτικά :

Σκηνικά
: Ζαρταλούδη Σοφία (Δασκάλα Μουσικοκινητικής)
Κοτσίρης Δημήτρης (Δάσκαλος Μουσικής)
Καλλής Δημήτρης (Δάσκαλος Γυμναστικής)
Μπλάνα Ελένη (Παιδαγωγός)
Μουσική Επιμέλεια
: Ζαρταλούδη Σοφία
Κοτσίρης Δημήτρης
Χορογραφίες
: Ζαρταλούδη Σοφία
Μουσική Διδασκαλία
: Κοτσίρης ΔημήτρηςΚείμενα       
: Ζαρταλούδη ΣοφίαΑφήγηση
: Δρακοπούλου Κωνσταντίνα

Φέτος αποφοίτησαν 163 παιδιά τα οποία έλαβαν το αναμνηστικό τους, που απεικονίζει τις βαθμίδες εκπαίδευσης και την πορεία της Ζωής. Το επιμελήθηκε και αυτή τη χρονιά ο ζωγράφος, κος Κωνσταντίνος Θεοδωράκης.

Επίσης δόθηκε σε όλα τα παιδιά το εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας cd με τίτλο «Ένα γράμμα, μια Ιστορία». Το cd αποτελεί «To πρώτο ταξίδι στη Γραμματοχώρα» και τα παιδιά μας θα ταξιδέψουν με αυτό το καλοκαίρι τους μαθαίνοντας τα γράμματα από την ΑλφαΒητα που ταιριάζουν στην ηλικία τους.

Διαβάστε περισσότερα...

Από το 13ο Φεστιβάλ Εργαστηρίων στους Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς

Friday, 26 July 2013


Για 13η συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε το Φεστιβάλ Εργαστηρίων των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Κορυδαλλού.
Η συμμετοχή των επισκεπτών που αψήφησαν τη βροχή ξεπέρασε τα 2.500 άτομα.
Παιδιά και γονείς διασκέδασαν με τα ξεχωριστά θέματα των τμημάτων

«Μυρίζοντας τη θάλασσα»,

με το Βρεφικό ΔΗΚΕΚΟ
«Ταξιδεύοντας στο Μαγικό Ταξίδι των Αισθήσεων»,

με το 1ο-2ο Βρεφικό Τμήμα
«Περπατώντας στο… Δρόμο των Καλών Τεχνών με σχήματα & Χρώματα»

με το 1ο Παιδικό Τμήμα
«Με μικρούς εξερευνητές να ανακαλύπτουν…»,

με το 2ο Παιδικό Τμήμα
«Παίζοντας, Τρέχοντας & Δημιουργώντας όπως τον παλιό καλό καιρό»,

με το 3ο-4ο Παιδικό Τμήμα
«Δεινόσαυροι, Γίγαντες από το παρελθόν»,

με το 5ο Παιδικό Τμήμα
«Με μπαχάρι & κανέλλα φτιάχνοντας στολίδια τρέλα»,

με το 6ο-8ο Παιδικό Τμήμα
«Στα χρόνια τα παλιά με την παράδοση αγκαλιά»,

με το 7ο-9ο Παιδικό Τμήμα
Διαβάστε περισσότερα...

Γραμματοχώρα!

Tuesday, 23 July 2013

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

ena_gramma_mia_istoriaΑγαπητοί γονείς ,σε έναν κόσμο  που διαρκώς αλλάζει, οι πηγές πληροφόρησης είναι πλέον πολλές και ποικίλες. Τα  παιδία ζουν σε ένα περιβάλλον ψηφιακό (τηλεόραση, υπολογιστής, ηλεκτρονικά παιχνίδια) μέσα από το οποίο μπορούν ταυτόχρονα να κατανοούν («διαβάζουν») και να μαθαίνουν, χρησιμοποιώντας εικόνες, ήχο και βίντεο.
Με τη βοήθεια του κατάλληλου εκπαιδευτικού περιβάλλοντος, που προτείνεται μέσω της εφαρμογής «Ένα γράμμα μια ιστορία», τα παιδιά μπορούν να αποκτήσουν δεξιότητες και ικανότητες  χρήσιμες για τη ζωή τους, οι οποίες θα διευκολύνουν τη μετάβαση τους από το προνήπιο στη πρώτη σχολική ζωή.

(πατήστε ΕΔΩ για το οπτικοακουστικό υλικό)

Το προτεινόμενο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, αναλύει  και κάνει συνάμα πιο προσιτές έννοιες ,όπως  η εγγραµµατοσύνη ( γραµµατισµός) περισσότερο σύνθετες και ευρείες. Η έννοια «κείμενο», όπως την είχαµε συνηθίσει ως ένα σύνολο λέξεων, προτάσεων και παραγράφων, αλλάζει. Τα σύγχρονα «κείµενα», εκτός από γλωσσικά, είναι οπτικά, ακουστικά, συνδυάζουν εικόνα, ήχο και κίνηση( πολυτροπικά κείµενα) και για το λόγο αυτό απαιτούνται πρόσθετες δεξιότητες για να αποκωδικοποιηθούν, τις οποίες έχουμε σκοπό να βοηθήσουμε σιγά σιγά τα παιδιά να αναπτύξουν. Θεωρούµε ότι µια από τις πιο σηµαντικές δεξιότητες που χρειάζεται να αποκτήσει ο σύγχρονος άνθρωπος είναι ο οπτικός γραµµατισµός, δηλαδή η ικανότητα ερμηνείας, κριτικής αποτίµησης και δημιουργίας οπτικών µηνυµάτων.

Διαβάστε περισσότερα...

Από τις Γυμναστικές επιδείξεις των παιδιών του 3ου Παιδικού Σταθμού

Thursday, 18 July 2013

Εγγραφές στους Παιδικούς Σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ

Friday, 05 July 2013

eetaaΑνακοινώθηκαν από την Ε.Ε.Τ.Α.Α. οι ημερομηνίες υποβολής των δηλώσεων – αιτήσεων εγγραφής σε παιδικούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ.

Κάνοντας κλικ μπορείτε να διαβάσετε το

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΑΞΕΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ» ΓΙΑ ΦΟΡΕΙΣ / ΔΟΜΕΣ  & ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΕΣ ΜΗΤΕΡΕΣ

Προσοχή

i) στις σελίδες 31 - 37 όπου αναφέρονται  οι διαδικασίες Υποβολής «Αίτησης συμμετοχής - Δήλωσης» και οι  Όροι συμμετοχής

ii) στη σελίδα 34 όπου αναφέρεται το εισόδημα που πρέπει να έχουν οι ενδιαφερόμενες μητέρες

iii) στη σελίδα 27 όπου αναφέρονται οι εξαιρέσεις

Για περισσότεερς πληροφορίες μπορείτε να απεθυνθείτε

Ε.Ε.Τ.Α.Α. τηλ 213 1320600

Δημοτικοί Βρεφονηπιακοί Σταθμοί Δήμου Κορυδαλλού τηλ. 210 4949298 - 210 4946113

Από το Καλοκαιρινό Φεστιβάλ Εργαστηρίων των 1ου & 2ου Βρεφικών Σταθμών

Friday, 28 June 2013

Πως να μην μετατραπούν οι καλοκαιρινές διακοπές μας σε εφιάλτη !!

Wednesday, 26 June 2013

του Αριστείδη Βρεττάκου, Ειδικευόμενου Ιατρού της Παιδιατρικής Κλινικής του Γ.Ν.Ν. "Άγιος Παντελεήμων"

summerΤο καλοκαίρι είναι για όλους συνδεδεμένο με διακοπές, βουνό, θάλασσα, μπάνια, ταξίδια, διασκέδαση, ξεκούραση και γενικά με την απόλαυση.  Κρύβει όμως και πολλές παγίδες, οπότε και πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί ώστε να μπορούμε να  απολαύσουμε τις διακοπές μας δίχως πρόσθετη ταλαιπωρία. Καθώς ήδη βρισκόμαστε σε διακοπές ή καθώς σχεδιάζουμε αυτές, θα πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα ορισμένα θέματα και να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης για τα παιδιά μας.

ΒΟΥΤΙΕΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ Ή ΣΤΗΝ ΠΙΣΙΝΑ

kids_poolΠολλά παιδιά δεν είναι απόλυτα εξοικειωμένα με την κίνηση στο νερό. Ο πνιγμός στα παιδιά γίνεται ήρεμα, χωρίς αντίδραση και αυτό είναι σημαντικό για τους ανθρώπους που τα επιτηρούν. Η αντίδραση των παιδιών εκδηλώνεται με κινήσεις πανικού και λιγότερο με επίκληση βοήθειας και ο πανικός αυτός διαρκεί μόνο 10-20 δευτερόλεπτα. Τις περισσότερες φορές οι παρευρισκόμενοι θεωρούν ότι το παιδί παίζει. Για αυτό το λόγο η επιτήρηση παιδιών που κολυμπούν πρέπει να είναι συνεχής και από άτομα περισσότερα του ενός, ή να επιλέξουμε παραλία/ πισίνα όπου θα υπάρχει ναυαγοσώστης (με γνώσεις βασικής καρδιο-αναπνευστικής αναζωογόνησης) ώστε να παρέχει άμεση φροντίδα.
Πολλές παθήσεις στη σφαίρα της Ωτορινολαρυγγολογίας παρουσιάζουν έξαρση και άλλες ύφεση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Άρα κάποια παιδιά που πάσχουν από παθήσεις της μύτης και των παραρινίων (π.χ. αλλεργική ή αγγειοκινητική ρινίτιδα, χρόνια ιγμορίτιδα ή ρινική πολυποδίαση) με τον καλοκαιρινό αέρα και την θάλασσα μπορούν να εμφανίσουν βελτίωση των συμπτωμάτων τους.

Διαβάστε περισσότερα...

Γιορτή αποφοίτησης - Τετάρτη 19 Ιουνίου

Monday, 17 June 2013
proetoimasia_giortis_02

proetoimasia_giortis_01

Δυό μέρες έμειναν για τη γιορτή της αποφοίτησης των νηπίων κι όλοι οι συντελεστές της παράστασης , παιδιά και δασκάλες, βρίσκονται ...υπ' ατμόν.

Οι πυρετώδεις προετοιμασίες (στις φωτογραφίες από την κατασκευή των σκηνικών) είναι σίγουρο ότι θα οδηγήσουν σ΄ ένα μοναδικό υπερθέαμα.

Να μην λείψει κανείς!!!

prosklisi_giortis_apofoitisis2013_01_02_700

Ο ρόλος του πατέρα στη διαμόρφωση της προσωπικότητας του παιδιού

Sunday, 16 June 2013

Με αφορμή τη σημερινή Γιορτή του Πατέρα ένα άρθρο της Κλινικής ψυχολόγου Αποστολίας Ντέκοβα

xronia_pollaH συμβολή των γονιών τόσο της μητέρας όσο και του πατέρα είναι αδιαμφισβήτητα σημαντική στη ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού, διότι εκείνοι τοποθετούν  τις πρώτες σταθερές βάσεις στην προσωπικότητα του. Παλαιότερα κυριαρχούσε το μοντέλο το οποίο επιδίωκε από τη μητέρα να αναλαμβάνει τη διαπαιδαγώγηση, τη φροντίδα και την ανατροφή των παιδιών, ενώ ο πατέρας ήταν ταυτισμένος με την εικόνα του κουβαλητή, ήταν υπεύθυνος για την εισροή των υλικών αγαθών στην οικογενειακή εστία. Τα τελευταία χρόνια με τις νέες κοινωνικό-οικονομικές αλλαγές καθώς και με την είσοδο της γυναίκας στην αγορά εργασίας τα δεδομένα αυτά ανατράπηκαν και αποτέλεσε  επιτακτική ανάγκη η συμμετοχή του άντρα στα οικογενειακά δρώμενα. H συμμετοχή και  η ενεργή παρουσία και των δύο γονιών είναι ωφέλιμη για το παιδί  διότι δέχεται διαφορετικά ερεθίσματα ανάλογα με το φύλο, τις προσωπικές αξίες και εμπειρίες του κάθε γονιού.
Ο πατέρας μπορεί να λειτουργήσει ως εξισορροπιστής στη μοναδική δυαδική  σχέση που δημιουργείται από την πρώτη στιγμή της γέννησης ανάμεσα στη μητέρα και στο παιδί. Ο πατέρας  δηλαδή είναι πολύτιμος αρωγός ώστε να κοπεί ο  ομφάλιος λώρος που συνδέει τη μητέρα με  το παιδί. Η   απουσία του πατέρα σ’ αυτή τη δυαδική σχέση  αφήνει το παιδί σε μια σχέση προσκόλλησης με τη μητέρα  του. Αυτό το γεγονός αργότερα  επηρεάζει τη ζωή του και του δημιουργεί ένα αίσθημα προσωπικής αδυναμίας και ανεπάρκειας. Για να μπορέσει ο πατέρας να παίξει καθοριστικό ρόλο στη ζωή του παιδιού χρειάζεται η μητέρα να του παραχωρήσει χώρο. Αν ο πατέρας αποκλειστεί από τη μητέρα, θα παραμείνει εξίσου αποκλεισμένος και από το παιδί.

Διαβάστε περισσότερα...
 
PHP Σφάλμα [Warning]
PHP Σφάλμα [Warning]
PHP Σφάλμα [Warning]

Στίχοι

PHP Σφάλμα [Warning]

Ζωγραφιές

PHP Σφάλμα [Warning]

Αριθμοί

PHP Σφάλμα [Warning]

Επισκέπτες

 This site has seen 7.242.024 hits to-date.   This site has seen 7.242.024 hits to-date.   This site has seen 7.242.024 hits to-date.   This site has seen 7.242.024 hits to-date.   This site has seen 7.242.024 hits to-date.   This site has seen 7.242.024 hits to-date.   This site has seen 7.242.024 hits to-date.

Δημοσκόπηση

Σας αρέσει ο ιστότοπος μας;

Αποτελέσματα
Cine Παραδεισος
Δήμος Κορυδαλλού
ΕΔΑΠΕ Δήμου Κορυδαλλού
Οργανισμός Άθλησης & Πολιτισμού-Τομέας Πολιτισμού
Δημοσκόπιο
Οργανισμός Άθλησης & Πολιτισμού-Τομέας Αθλητισμού
Σταύρος Κασιμάτης
Δημοτικό Κέντρο Επιμόρφωσης Δήμου Κορυδαλλού

Ο Καιρός στον Κορυδαλλό

 Ο καιρός τώρα
Καταιγίδες Καταιγίδες
Θερμοκρασία: 11 °C
Thursday, 22 Feb
Κυρίως συννεφιασμένος με καταιγίδες Κυρίως συννεφιασμένος με καταιγίδες
Θερμοκρασία: 9 ως 16 °C
Friday, 23 Feb
Μερικώς συννεφιασμένος με δυνατές βροχές Μερικώς συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Θερμοκρασία: 10 ως 16 °C
Saturday, 24 Feb
Βροχή Βροχή
Θερμοκρασία: 9 ως 13 °C

Συνδεδεμένοι

Έχουμε 22 επισκέπτες σε σύνδεση

Συνδικάτο

RSS 2.0
ATOM 0.3