Είστε εδώ: Αρχική Σελίδα arrow Αρχική Σελίδα
Καλώς ήρθατε στο Νέο Ιστότοπο των Βρεφικών και Παιδικών σταθμών του Δήμου Κορυδαλλού !

Μήνυμα Δημάρχου Κορυδαλλού

th_dimarxos_korydalloy

Σας καλωσορίζω στο νέο διαδικτυακό τόπο των Δημοτικών Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου μας, που εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια ενίσχυσης της φροντίδας των παιδιών προσχολικής ηλικίας. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στα παιδιά και στις οικογένειες τους ένα περιβάλλον ασφαλές και άρτιο παιδαγωγικά, που θα δημιουργήσει τις σωστές βάσεις για την εξέλιξή τους.

Σας εύχομαι καλή περίηγηση.

Σταύρος Κασιμάτης

Μήνυμα Εντεταλμένης Δημοτικής Συμβούλου

th_proedros_paidikonΚαλωσορίζουμε τους λιλιπούτειους φίλους μας στους Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Κορυδαλλού, με ιδιαίτερη αγάπη και αίσθημα ευθύνης. Μοναδικός σκοπός και μέλημα μας είναι η καθημερινή φύλαξη και φροντίδα τους, η προσεκτική ημερήσια μεσογειακή διατροφή τους, η διαπαιδαγώγηση και η ψυχαγωγία τους , ενώ βρισκόμαστε πάντοτε  δίπλα στους γονείς  για οτιδήποτε χρειαστούν. Παράλληλα τα προετοιμάζουμε μέσα από την πολύπλευρη νοητική συναισθηματική, κοινωνική και ψυχοσωματική τους ανάπτυξη για την ομαλή μετάβασή τους από την οικογενειακή ζωή στο σχολικό περιβάλλον.

Ελένη Γαλανοπούλου

Πως να μην μετατραπούν οι καλοκαιρινές διακοπές μας σε εφιάλτη !!

Wednesday, 26 June 2013

του Αριστείδη Βρεττάκου, Ειδικευόμενου Ιατρού της Παιδιατρικής Κλινικής του Γ.Ν.Ν. "Άγιος Παντελεήμων"

summerΤο καλοκαίρι είναι για όλους συνδεδεμένο με διακοπές, βουνό, θάλασσα, μπάνια, ταξίδια, διασκέδαση, ξεκούραση και γενικά με την απόλαυση.  Κρύβει όμως και πολλές παγίδες, οπότε και πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί ώστε να μπορούμε να  απολαύσουμε τις διακοπές μας δίχως πρόσθετη ταλαιπωρία. Καθώς ήδη βρισκόμαστε σε διακοπές ή καθώς σχεδιάζουμε αυτές, θα πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα ορισμένα θέματα και να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης για τα παιδιά μας.

ΒΟΥΤΙΕΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ Ή ΣΤΗΝ ΠΙΣΙΝΑ

kids_poolΠολλά παιδιά δεν είναι απόλυτα εξοικειωμένα με την κίνηση στο νερό. Ο πνιγμός στα παιδιά γίνεται ήρεμα, χωρίς αντίδραση και αυτό είναι σημαντικό για τους ανθρώπους που τα επιτηρούν. Η αντίδραση των παιδιών εκδηλώνεται με κινήσεις πανικού και λιγότερο με επίκληση βοήθειας και ο πανικός αυτός διαρκεί μόνο 10-20 δευτερόλεπτα. Τις περισσότερες φορές οι παρευρισκόμενοι θεωρούν ότι το παιδί παίζει. Για αυτό το λόγο η επιτήρηση παιδιών που κολυμπούν πρέπει να είναι συνεχής και από άτομα περισσότερα του ενός, ή να επιλέξουμε παραλία/ πισίνα όπου θα υπάρχει ναυαγοσώστης (με γνώσεις βασικής καρδιο-αναπνευστικής αναζωογόνησης) ώστε να παρέχει άμεση φροντίδα.
Πολλές παθήσεις στη σφαίρα της Ωτορινολαρυγγολογίας παρουσιάζουν έξαρση και άλλες ύφεση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Άρα κάποια παιδιά που πάσχουν από παθήσεις της μύτης και των παραρινίων (π.χ. αλλεργική ή αγγειοκινητική ρινίτιδα, χρόνια ιγμορίτιδα ή ρινική πολυποδίαση) με τον καλοκαιρινό αέρα και την θάλασσα μπορούν να εμφανίσουν βελτίωση των συμπτωμάτων τους.

Διαβάστε περισσότερα...

Γιορτή αποφοίτησης - Τετάρτη 19 Ιουνίου

Monday, 17 June 2013
proetoimasia_giortis_02

proetoimasia_giortis_01

Δυό μέρες έμειναν για τη γιορτή της αποφοίτησης των νηπίων κι όλοι οι συντελεστές της παράστασης , παιδιά και δασκάλες, βρίσκονται ...υπ' ατμόν.

Οι πυρετώδεις προετοιμασίες (στις φωτογραφίες από την κατασκευή των σκηνικών) είναι σίγουρο ότι θα οδηγήσουν σ΄ ένα μοναδικό υπερθέαμα.

Να μην λείψει κανείς!!!

prosklisi_giortis_apofoitisis2013_01_02_700

Ο ρόλος του πατέρα στη διαμόρφωση της προσωπικότητας του παιδιού

Sunday, 16 June 2013

Με αφορμή τη σημερινή Γιορτή του Πατέρα ένα άρθρο της Κλινικής ψυχολόγου Αποστολίας Ντέκοβα

xronia_pollaH συμβολή των γονιών τόσο της μητέρας όσο και του πατέρα είναι αδιαμφισβήτητα σημαντική στη ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού, διότι εκείνοι τοποθετούν  τις πρώτες σταθερές βάσεις στην προσωπικότητα του. Παλαιότερα κυριαρχούσε το μοντέλο το οποίο επιδίωκε από τη μητέρα να αναλαμβάνει τη διαπαιδαγώγηση, τη φροντίδα και την ανατροφή των παιδιών, ενώ ο πατέρας ήταν ταυτισμένος με την εικόνα του κουβαλητή, ήταν υπεύθυνος για την εισροή των υλικών αγαθών στην οικογενειακή εστία. Τα τελευταία χρόνια με τις νέες κοινωνικό-οικονομικές αλλαγές καθώς και με την είσοδο της γυναίκας στην αγορά εργασίας τα δεδομένα αυτά ανατράπηκαν και αποτέλεσε  επιτακτική ανάγκη η συμμετοχή του άντρα στα οικογενειακά δρώμενα. H συμμετοχή και  η ενεργή παρουσία και των δύο γονιών είναι ωφέλιμη για το παιδί  διότι δέχεται διαφορετικά ερεθίσματα ανάλογα με το φύλο, τις προσωπικές αξίες και εμπειρίες του κάθε γονιού.
Ο πατέρας μπορεί να λειτουργήσει ως εξισορροπιστής στη μοναδική δυαδική  σχέση που δημιουργείται από την πρώτη στιγμή της γέννησης ανάμεσα στη μητέρα και στο παιδί. Ο πατέρας  δηλαδή είναι πολύτιμος αρωγός ώστε να κοπεί ο  ομφάλιος λώρος που συνδέει τη μητέρα με  το παιδί. Η   απουσία του πατέρα σ’ αυτή τη δυαδική σχέση  αφήνει το παιδί σε μια σχέση προσκόλλησης με τη μητέρα  του. Αυτό το γεγονός αργότερα  επηρεάζει τη ζωή του και του δημιουργεί ένα αίσθημα προσωπικής αδυναμίας και ανεπάρκειας. Για να μπορέσει ο πατέρας να παίξει καθοριστικό ρόλο στη ζωή του παιδιού χρειάζεται η μητέρα να του παραχωρήσει χώρο. Αν ο πατέρας αποκλειστεί από τη μητέρα, θα παραμείνει εξίσου αποκλεισμένος και από το παιδί.

Διαβάστε περισσότερα...

Ο Μπαμπάς του Σαββατοκύριακου

Thursday, 13 June 2013

Με αφορμή την ερχόμενη Γιορτή του Πατέρα (16 Ιουνίου) ένα άρθρο της κλινικής ψυχολόγου Αποστολίας Ντέκοβα

weekend_fatherΤα τελευταία χρόνια ο θεσμός της οικογένειας πλήττεται , ο αριθμός των διαζυγίων αυξάνεται με ραγδαίο ρυθμό, αυτό έχει ως συνέπεια ένα μεγάλο ποσοστό παιδιών  να μεγαλώνει χωρίς  την πατρική παρουσία. Συνήθως μετά το διαζύγιο η επιμέλεια του παιδιού  δίνεται στη μητέρα  με αποτέλεσμα  ο πατέρας να βλέπει το παιδί συγκεκριμένες ώρες και ημέρες την εβδομάδα (π.χ. Σαββατοκύριακο ) . Η αλλαγή αυτή είναι  τεραστία και οδυνηρή  για όλα τα μέλη της οικογένειας. Ο ψυχικός κόσμος του παιδιού θρυμματίζεται καθώς αισθάνεται ότι  χάνει έναν από δύο γονείς του. Η μητέρα από την άλλη πλευρά προσπαθεί να αναπληρώσει την παρουσία του πατερά αναλαμβάνοντας και τον πατρικό ρόλο , με συνέπεια να βιώνει συναισθήματα μοναξιάς, άγχους καθώς και ψυχικής και σωματικής κόπωσης. Ο πατέρας ξαφνικά αισθάνεται να χάνει την αίγλη που είχε στην οικογενειακή εστία και γίνεται ο «μπαμπάς του Σαββατοκύριακου».
Η εγκατάλειψη της συζυγικής κατοικίας από την πλευρά του πατέρα πυροδοτεί συναισθήματα ανησυχίας, αμφιβολίας, αβεβαιότητας όσο αφορά τη  σχέση του με το παιδί του. Η σύγχυση και ο φόβος δεν του επιτρέπουν να αξιολογήσει  ότι η σχέση με το παιδί δεν επηρεάζεται από το καθεαυτό διαζύγιο αλλά από την ποιότητα που υπήρχε κατά τον έγγαμο βίο. Είναι  συχνό φαινόμενο  το παιδί να είναι θυμωμένο μ’ αυτή τη νέα κατάσταση και να αρνείται να ακολουθήσει  τον πατέρα του τις προκαθορισμένες ώρες και ήμερες. Ο πατέρας σε τέτοιες περιπτώσεις

Διαβάστε περισσότερα...

Για τις Γυμναστικές επιδείξεις των Παιδικών Σταθμών

Tuesday, 11 June 2013

της εντεταλμένης Δημοτικής Συμβούλου Ελένης Γαλανοπούλου

Πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη συμμετοχή, ενθουσιασμό και πολλά χαμόγελα οι Γυμναστικές Επιδείξεις των Παιδικών Σταθμών Δήμου Κορυδαλλού. Έλαβαν μέρος όλα τα παιδιά των παιδικών τμημάτων και συγκεκριμένα την Δευτέρα 20/5 - τα παιδιά του 2ου Παιδικού Τμήματος, την Τετάρτη 22/5 - τα παιδιά του 3ου Παιδικού Τμήματος , την Δευτέρα 27/5 - τα παιδιά των 5ου & 6ου- 8ου Παιδικού Τμήματος και την Τετάρτη 29/5 - τα παιδιά των 1ου & 7ου  Παιδικού Τμήματος

Ο ρόλος του Γυμναστή στην εκπαίδευση των νηπίων της προσχολικής αγωγής είναι ιδιαίτερα σημαντικός, γιατί μαζί του τα παιδιά αναπτύσσουν δεξιότητες, συγχρονίζουν τις κινήσεις τους και κυρίως συμβάλλει στη σωματική και πνευματική ανάπτυξη των παιδιών …(«Νους υγιής εν σώματι υγιεί»)

Ευχαριστώ θερμά τον Γυμναστή των Βρεφονηπιακών Σταθμών μας, Δημήτρη Καλλή, που με την εκπαιδευτική επάρκεια που διαθέτει παρέχει καθοριστική βοήθεια στα παιδιά μας και στην μελλοντική εξέλιξή τους.

Διαβάστε περισσότερα...

Πρόσκληση για τη γιορτή αποφοίτησης

Wednesday, 05 June 2013

prosklisi_giortis_apofoitisis2013_01_02_700

Πρόσκληση

Thursday, 30 May 2013

prosklisi_ergastirion_2013_700

Πρόσκληση

Monday, 13 May 2013

prosklisi_gymnastikon_epidixeon

Πρόληψη παιδικών ατυχημάτων στις Πασχαλινές διακοπές

Tuesday, 30 April 2013

tweety_first_aidΣε λίγες  μέρες πλησιάζουν οι Άγιες μέρες του Πάσχα.
Τα σχολεία κλείνουν και αρχίζουν οι σχολικές διακοπές των Πασχαλινών εορτών, με φυσική συνέπεια τα παιδιά να περνούν περισσότερο χρόνο στο σπίτι και σε χώρους παιχνιδιού, όπου συνήθως συμβαίνουν πολλά από τα παιδικά ατυχήματα…..
Οι γονείς οφείλουν να προβούν στις αναγκαίες ενέργειες ώστε να μειωθεί κατά το μέγιστο δυνατό η πιθανότητα παιδικού ατυχήματος.
Τα παιδιά, και ιδίως τα μικρότερης ηλικίας είναι από τη φύση τους γεμάτα περιέργεια και δεν έχουν ανεπτυγμένη την αίσθηση του κινδύνου,  γι’ αυτό και είναι ιδιαίτερα επιρρεπή σε ατυχήματα.. Μεγαλώνοντας  αναπτύσσουν σταδιακά την αίσθηση του κίνδυνου αλλά επηρεάζονται όμως από άλλους παράγοντες που τα θέτουν σε κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος είτε ακούσια είτε εκούσια… Μερικοί παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος είναι η ανάγκη επίδειξης, η αντίδραση στους κανόνες και στις συμβουλές που θέτουν γονείς και δάσκαλοι, η γοητεία της περιπέτειας, η ανάγκη εξερεύνησης… Με φυσικό αποτέλεσμα ακόμα και τα μεγαλύτερα παιδιά να εξακολουθούν να κινδυνεύουν από ατυχήματα….

Διαβάστε περισσότερα...

"Ο ρόλος των γονιών στην ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης των παιδιών"

Friday, 19 April 2013

Από την επιτυχημένη ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στα μέσα του Μαρτίου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου μας με θέμα " Ο ρόλος των γονιών στην ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης των παιδιών" με εισηγήτρια την κλινική ψυχολόγο κ. Αποστολία ΝτέκοβαΠερισσότερα κείμενα μπορείτε να βρείτε στα
"Θέματα Υγείας και Ψυχολογίας για γονείς και παιδιά" πατώντας εδώ.

Ζωγραφίζοντας με το στόμα στον 2ο Παιδικό Σταθμό

Friday, 12 April 2013

zografizontas_me to_stoma

Ένα κείμενο των παιδαγωγών Γεωργίας Κακαβά και Σπυριδούλας Κατωπόδη για μια δράση του Φλεβάρη
στον 2ο Παιδικό σταθμό με τα προνήπια

Με αφορμή τη γνωριμία μας με τον Κουτσοφλέβαρο, συζητήσαμε τις εμπειρίες μας για τα άτομα με ειδικές ικανότητες (ανάγκες). Ποιες είναι οι σκέψεις μας για αυτούς τους ανθρώπους, ποιες δυσκολίες πιστεύουμε πως αντιμετωπίζουν στη καθημερινότητά τους και πώς νομίζουμε πως τα καταφέρνουν.
Διαβάσαμε στα παιδιά το βιβλίο «Η Αργυρώ γελάει » και συζητήσαμε πάνω σε αυτό. Τι μπορεί και κάνει το κοριτσάκι και πως νοιώθει; Πόσο μοιάζει με εμάς και σε τι διαφέρει; Αναφερθήκαμε επίσης στους Παραολυμπιακούς  Αγώνες. Καταλήξαμε στην άποψη πως τα άτομα με ειδικές ικανότητες μπορούν και κάνουν ότι και εμείς με το δικό τους ιδιαίτερο τρόπο, και πολλές φορές πολλά περισσότερα.

Διαβάστε περισσότερα...
 
PHP Σφάλμα [Warning]
PHP Σφάλμα [Warning]
PHP Σφάλμα [Warning]

Στίχοι

PHP Σφάλμα [Warning]

Ζωγραφιές

PHP Σφάλμα [Warning]

Αριθμοί

PHP Σφάλμα [Warning]

Επισκέπτες

 This site has seen 7.853.336 hits to-date.   This site has seen 7.853.336 hits to-date.   This site has seen 7.853.336 hits to-date.   This site has seen 7.853.336 hits to-date.   This site has seen 7.853.336 hits to-date.   This site has seen 7.853.336 hits to-date.   This site has seen 7.853.336 hits to-date.

Δημοσκόπηση

Σας αρέσει ο ιστότοπος μας;

Αποτελέσματα
Δημοτικό Κέντρο Επιμόρφωσης Δήμου Κορυδαλλού
ΕΔΑΠΕ Δήμου Κορυδαλλού
Cine Παραδεισος
Σταύρος Κασιμάτης
Δημοσκόπιο
Οργανισμός Άθλησης & Πολιτισμού-Τομέας Αθλητισμού
Δήμος Κορυδαλλού
Οργανισμός Άθλησης & Πολιτισμού-Τομέας Πολιτισμού

Ο Καιρός στον Κορυδαλλό

 Ο καιρός τώρα
Βροχή Βροχή
Θερμοκρασία: 11 °C
Sunday, 18 Nov
Βροχή Βροχή
Θερμοκρασία: 13 ως 16 °C
Monday, 19 Nov
Περιοδικά σύννεφα Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία: 13 ως 19 °C
Tuesday, 20 Nov
Καταιγίδες Καταιγίδες
Θερμοκρασία: 17 ως 19 °C

Συνδεδεμένοι

Έχουμε 24 επισκέπτες σε σύνδεση

Συνδικάτο

RSS 2.0
ATOM 0.3