Είστε εδώ: Αρχική Σελίδα arrow Αρχική Σελίδα
Καλώς ήρθατε στο Νέο Ιστότοπο των Βρεφικών και Παιδικών σταθμών του Δήμου Κορυδαλλού !

Μήνυμα Δημάρχου Κορυδαλλού

th_dimarxos_korydalloy

Σας καλωσορίζω στο νέο διαδικτυακό τόπο των Δημοτικών Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου μας, που εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια ενίσχυσης της φροντίδας των παιδιών προσχολικής ηλικίας. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στα παιδιά και στις οικογένειες τους ένα περιβάλλον ασφαλές και άρτιο παιδαγωγικά, που θα δημιουργήσει τις σωστές βάσεις για την εξέλιξή τους.

Σας εύχομαι καλή περίηγηση.

Σταύρος Κασιμάτης

Μήνυμα Εντεταλμένης Δημοτικής Συμβούλου

th_proedros_paidikonΚαλωσορίζουμε τους λιλιπούτειους φίλους μας στους Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Κορυδαλλού, με ιδιαίτερη αγάπη και αίσθημα ευθύνης. Μοναδικός σκοπός και μέλημα μας είναι η καθημερινή φύλαξη και φροντίδα τους, η προσεκτική ημερήσια μεσογειακή διατροφή τους, η διαπαιδαγώγηση και η ψυχαγωγία τους , ενώ βρισκόμαστε πάντοτε  δίπλα στους γονείς  για οτιδήποτε χρειαστούν. Παράλληλα τα προετοιμάζουμε μέσα από την πολύπλευρη νοητική συναισθηματική, κοινωνική και ψυχοσωματική τους ανάπτυξη για την ομαλή μετάβασή τους από την οικογενειακή ζωή στο σχολικό περιβάλλον.

Ελένη Γαλανοπούλου

Τα παιδιά μας μαθαίνουν την ανακύκλωση

Thursday, 24 January 2013

teamfortheworld-recyclingΤα παιδάκια των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Κορυδαλλού, παρακολούθησαν τις προηγούμενες ημέρες και συμμετείχαν ενεργά στη Συνεδρία Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίσης της Μ.Κ.Ο. ''ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΣΥΜΑΧΙΑ 2004+'' .
Μέσα από το παιχνίδι και από ανακυκλώσιμα υλικά, τα παιδάκια μας έμαθαν να ξεχωρίζουν σε τι ακριβώς χρησιμεύουν οι μπλε κάδοι ανακύκλωσης, από τι υλικό ειναι φτιαγμένα διάφορα αντικείμενα που παρουσίασε η ομάδα και πως μπορούν να τα ανακυκλώσουν. Οι μικροί μας φίλοι έπαιξαν, ανακύκλωσαν και κατανόησαν τις βασικές έννοιες της ανακύκλωσης. 
Η γενική θεματολογία ήταν η προστασία του περιβάλλοντος, η εξοικονόμηση ενέργειας και η συμβολή όλων μας στην αποτροπή της κλιματικής αλλαγής.

Εμείς από την πλευρά μας, ευχαριστούμε την ομάδα Περιβαλλοντολόγων που μας επισκέφτηκε και τη συγχαίρουμε για το έργο της.

Διαβάστε περισσότερα...

Ποιές είναι οι δέκα πιο σημαντικές τροφές που δεν πρέπει να λείπουν από το καθημερινό μας τραπέζι ;

Wednesday, 23 January 2013

Τα παιδιά μας αναπτύσσονται, μεγαλώνουν, οι ανάγκες τους σε ενέργεια αυξάνονται, τα θρεπτικά συστατικά που πρέπει να λαμβάνουν πολλαπλασιάζονται.
Η διατροφή τους σε αυτή την ηλικία απαιτεί τροφές από όλα τα επίπεδα της διατροφικής πυραμίδας.
Ας δούμε λοιπόν ποιές είναι οι δέκα πιο σημαντικές τροφές που δεν πρέπει να λείπουν από το καθημερινό μας τραπέζι.

pio_simantikes_trofes700


Πρόσκληση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου

Friday, 04 January 2013

kopi_pitas_2013

11 Δεκεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Monday, 10 December 2012

kids_around_worldΗ Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού ξεκίνησε με πρωτοβουλία της Πολωνικής κυβέρνησης και της UNICEF, υιοθετήθηκε ομόφωνα από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 20 Νοεμβρίου του 1989, τέθηκε σε ισχύ το 1990 και είναι ο πρώτος παγκόσμιος νομικά δεσμευτικός κώδικας για τα δικαιώματα που όλα τα παιδιά πρέπει να απολαμβάνουν.

Σήμερα εκατομμύρια παιδιά συνεχίζουν να πεθαίνουν από έλλειψη εμβολίων, από ακάθαρτο νερό, από έλλειψη τροφής. Άλλα εργάζονται υπό σκληρές και άθλιες συνθήκες ή πέφτουν  θύματα εμπορίας για πορνεία, παιδική εργασία ή αφαίρεση οργάνων...

Η Σύμβαση έχει επικυρωθεί από σχεδόν όλα τα κράτη του κόσμου, ενώ η χώρα μας την επικύρωσε στις 2 Δεκεμβρίου 1992 με τον νόμο 2101, και τα 54 άρθρα της καλύπτουν όλα τα δικαιώματα των παιδιών που χωρίζονται σε 4 τομείς:

Δικαιώματα Επιβίωσης
Kαλύπτουν το δικαίωμα του παιδιού για ζωή και τις ανάγκες που είναι πιο βασικές για την ύπαρξή του. Αυτά συμπεριλαμβάνουν ένα επαρκές επίπεδο διαβίωσης, στέγη, διατροφή και πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες

Διαβάστε περισσότερα...

Ψέμα; ποιό ψέμα;

Friday, 30 November 2012

Ποιά είναι η μοναδική περίοδος στη ζωή του ανθρώπου κατά την οποία δεν μπορεί να κατηγορηθεί για ψεύτης;
Μα η ηλικία που έχουν τα αξιαγάπητα μικρά μας!
Η ηλικία των θαυμάτων, τότε που η πραγματικότητα και η φαντασία μπλέκουν γλυκά, τότε που όλα τα πράγματα έχουν ψυχή, ζουν και μιλούν...
μόνον τότε δεν υπάρχουν ψέματα....

Κι ένα παλιό αγαπημένο τραγουδάκι που μιλάει για "τα Ψέματα".

Στραβός βελόνα γύρευε ολά ολά (2)
Μέσα σ' ένα αχυρώνα βατσιτζέλο βατσιτζό (2)
Κι ένας κουφός του έλεγε ολά ολά (2)
Την άκουα που εβρόντα βατσιτζέλο βατσιτζό (2)
Απ' όλα τα πετούμενα ολά ολά(2)
Ο γάιδαρος μ΄αρέσει βατσιτζέλο βατσιτζό (2)
Γιατί έχει αηδονιού φωνή ολά ολά (2)
και δαχτυλίδι μέση βατσιτζέλο βατσιτζό (2)
Πολλά ψέματα είπαμε ολά ολά (2)
Ας πούμε και μια αλήθεια βατσιτζέλο βατσιτζό (2)
Ο κόκορας εγέννησε ολά ολά (2)
Κι έκανε κολοκύθια βατσιτζέλο βατσιτζό (2)
Τα κολοκύθια είχαν νερό ολά ολά (2)
Και το νερό βατράχια βατσιτζέλο βατσιτζό (2)

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου: Κλειστές οι υπηρεσίες του Δήμου, εκτός από τους Παιδικούς Σταθμούς

Thursday, 22 November 2012

Κλειστές θα παραμείνουν όλες οι υπηρεσίες του Δήμου με εξαίρεση τους Παιδικούς Σταθμούς, αύριο Παρασκευή 23 Νοεμβρίου, από τις 10 το πρωί μέχρι το τέλος του ωραρίου, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων των ΟΤΑ όπως ομόφωνα αποφάσισε η Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής.
Η Π.Ε.Δ. Αττικής, στο Δ.Σ της οποίας συμμετέχει ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης, συνεδρίασε την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου και συζήτησε όλες τις τελευταίες αρνητικές εξελίξεις στην Αυτοδιοίκηση.
Ακολουθεί η πρόταση που ομόφωνα αποφάσισε να προτείνει στο συνέδριο της Κ.Ε.Δ.Ε. που θα συγκληθεί στις 3 Δεκεμβρίου:

Διαβάστε περισσότερα...

Μήνυμα του Δημάρχου Σταύρου Κασιμάτη για την επέτειο της 17ης Νοέμβρη 1973

Friday, 16 November 2012

polytexneio_73Η 39η επέτειος της εξέγερσης της νεολαίας στο Πολυτεχνείο βρίσκει τη χώρα και τους εργαζόμενους να δοκιμάζονται πιο σκληρά από ποτέ. Το κεντρικό σύνθημα «Ψωμί- Παιδεία- Ελευθερία» σημαδεύεται από τη διάψευση των προσδοκιών του ελληνικού λαού με την κατάρρευση του μεταπολιτευτικού μοντέλου.
Η τεράστια οικονομική κρίση, ως συνέχεια και μιας μακροχρόνιας ηθικής κρίσης, διαρρηγνύει την κοινωνική συνοχή και ματαιώνει τις ελπίδες της νεολαίας. Οι δραματικές περικοπές στα μεσαία και χαμηλά κοινωνικά στρώματα εξοντώνουν την κοινωνία και έχουν οδηγήσει σε ένα φαύλο κύκλο ύφεσης. Το αίσθημα κοινωνικής αδικίας και αναξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος ενθαρρύνει τις φωνές που υπερασπίζονται τη βία και τις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας.

Σήμερα το σύνθημα για «Ψωμί- Παιδεία- Ελευθερία» αποκτά νέο περιεχόμενο και στόχευση. Αφορά στην αλλαγή της εφαρμοζόμενης πολιτικής σε βάρος της πλειονότητας της κοινωνίας, στην εφαρμογή δίκαιων μεταρρυθμίσεων και όχι στην ισοπέδωση και ακύρωση θεσμών, στη λήψη μέτρων κοινωνικής προστασίας για τους πιο αδύναμους, στην αλλαγή των πολιτικών σε βάρος των λαών του Νότου, στην προάσπιση της δημοκρατίας.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου εξακολουθεί να αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για τους αγώνες που δίνει και σήμερα ο ελληνικός λαός και η νεολαία.
Τιμή και δόξα στους αγωνιστές της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Ανακοίνωση

Tuesday, 06 November 2012

Αγαπητοί γονείς ,

Η δημοτική αρχή και εγώ προσωπικά, μένοντας πιστοί στις δεσμεύσεις  μας για τις προσλήψεις παιδαγωγικού προσωπικού, σας ενημερώνω ότι η προκήρυξη των 6 Τ.Ε. Βρεφονηπιοκόμων ολοκληρώθηκε στις 22/10/2012, και ήδη στις 24/10/2012 είχαμε τα αποτελέσματα. Θα ξεκινήσουν  να εργάζονται στους παιδικούς σταθμούς μας από 1/11/2012.
Ευχαριστώ θερμά το Διοικητικό Προσωπικό, την κ. Κουτσούκου Πόπη και τον κ. Μανούσο Απόστολο για την ευσυνειδησία που τους διακρίνει και την πλήρη συναίσθηση των αναγκών της υπηρεσίας, πάντα προς όφελος των παιδιών.
Επίσης σε εξέλιξη βρίσκεται η προκήρυξη για τις 6 Π.Ε. Νηπιαγωγών που λήγει στις 5/11/2012, οι οποίοι ανήκουν στην εκπαιδευτική βαθμίδα σύμφωνα με τον ΑΣΕΠ. Γνωρίζοντας πόσο υπεύθυνα εργάζεται το παραπάνω διοικητικό προσωπικό, θα έχουμε τα αποτελέσματα των συμβάσεων μέσα στο Νοέμβριο .

Διαβάστε περισσότερα...

Ένα νέο μεγάλο έργο στην πόλη μας - Δημοπρατήθηκε το 21ο Νηπιαγωγείο

Tuesday, 30 October 2012

ergo_mathiton_ERTEKO_newΜε ταχείς ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες για την κατασκευή του 21ου Νηπιαγωγείου Κορυδαλλού επί των οδών Αισχύλου 17, Επαμεινώνδα & Θεσπιέων, αφού μετά την ένταξη του στο ΕΣΠΑ τον Αύγουστο, δημοπρατήθηκε πριν από λίγες μέρες από τον ΟΣΚ.
Το νέο Νηπιαγωγείο περιλαμβάνει αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, χώρο ανάπαυσης των νηπίων, τραπεζαρία, γραφεία, κοινόχρηστους χώρους και χώρους υγιεινής συνολικής επιφάνειας 600 τ.μ, ενώ θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο επιφάνειας 875.14 τμ.
Την ικανοποίησή του για την εξέλιξη του έργου εξέφρασε ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης, ο οποίος υπογράμμισε τη σημασία του για την προσχολική αγωγή.
«Η κατασκευή του 21ου Νηπιαγωγείου εντάσσεται στο σχεδιασμό μας για την ολοκλήρωση των υποδομών στο χώρο της παιδείας. Παρά τις δύσκολες εποχές που διανύει η χώρα, ο Δήμος Κορυδαλλού διεκδικεί και κερδίζει τα έργα που έχει ανάγκη η πόλη, χάρη στη σωστή προετοιμασία, τη σοβαρότητα και τη μεθοδικότητα, αξιοποιώντας όλες τις πηγές χρηματοδότησης».
Αξίζει να σημειωθεί ότι τις επόμενες μέρες ξεκινά εκ νέου το έργο κατασκευής του 6ου- 8ου Δημοτικού, που είχε σταματήσει με ευθύνη του αναδόχου του έργου και επαναδημοπρατήθηκε από τον ΟΣΚ μετά από προσπάθειες της δημοτικής αρχής.

Φθινοπωρινές ζωγραφιές και κατασκευές

Friday, 11 October 2013

Οι επισκέψεις στο site ξεπέρασαν τα 4.500.000 και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ !!

Με τη θερμοκρασία να έχει πέσει αρκετά, τα σύννεφα να έχουν κάνει αισθητή τη παρουσία τους και τα Δελτία καιρού να μιλούν για βροχές, μοιάζει και στην πόλη σαν το Φθινόπωρο να ήρθε για να μείνει. Χαρακτηριστικό της εποχής τα πεσμένα φύλλα των δέντρων.

Εκτυπώστε και χρωματίστε λοιπόν μαζί με τα παιδιά φύλλα όλων των ειδών κι άλλα φθινοπωρινά θέματα ή ακόμη φτιάξτε μαζί τους ένα όμορφο δέντρο με πολύχρωμα φύλλα και δυο φύλλα φιγούρες. (θα τα βρείτε πατώντας το Διαβάστε περισσότερα... στο τέλος της ανάρτησης)

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι:
ένας εκτυπωτής,
ψαλίδι
χαρτί
κάτι για να το χρωματίσουμε    
κόλλα

Οδηγίες:
Πατώντας πάνω στα σχέδια εκτυπώνουμε το πρότυπο. Χρωματίζουμε τα κομμάτια ανάλογα με την περίπτωση και τα κόβουμε.
Προτιμείστε φθινοπωρινά χρώματα:leaf_colors

leaf_10 leaf_2 leaf_1 leaf_6
leaf_4
leaf_3
leaf_11
leaf_9
leaf_5
leaf_7
umbrella
leaf_13
Διαβάστε περισσότερα...

Ακούσατε...ακούσατε...παράσταση Καραγκιόζη...

Friday, 28 September 2012

Παράσταση Καραγκιόζη στο Δημοτικό Αμφιθέατρο "Θανάσης Βέγγος" σήμερα Παρασκευή 28/09 στις 8 μ.μ.

"Ο Καραγκιόζης και οι 7 γαμπροί στο κιούπι"

epta_gamproi_sto_kioupiΤο εξαιρετικό στοιχείο της σημερινής παράστασης Καραγκιόζη στο Δήμο μας είναι ότι λαϊκοί οργανοπαίκτες θα αποδώσουν ζωντανά τη μουσική που πλαισιώνει τη παράσταση.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και αντί εισιτηρίου ο Δήμος μας καλεί εναλλακτικά να φέρουμε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για την στήριξη των συμπολιτών μας που πλήττονται περισσότερο από την κρίση.

Ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης βλέποντας την μέχρι τώρα ανταπόκριση του κόσμου στην πρωτοβουλία των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου να δημιουργήσουν Τράπεζα Τροφίμων και Ειδών Πρώτης Ανάγκης επισημαίνει σε δήλωσή του:

«Είναι πραγματικά συγκινητικό να βλέπει κανείς παιδιά και μεγάλους να προσφέρουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, πολλές φορές από το υστέρημά τους. Αυτό δείχνει ότι υπάρχει ακόμη περίσσευμα ψυχής και ανθρωπιάς. Εμείς ως Δήμος δεν θα σταματήσουμε εδώ. Οι δράσεις του προγράμματος Στηρί-ΖΩ επεκτείνονται και στον τομέα της Δημόσιας Υγείας με δωρεάν εμβολιασμούς παιδιών ανασφάλιστων οικογενειών και μαστογραφίες σε άπορες και ανασφάλιστες γυναίκες. Είμαστε και θα παραμείνουμε κοινωνία και ειδικά σε αυτή την περίοδο εντείνουμε τις προσπάθειές μας για να υπερασπιστούμε τον κοινωνικό ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης και να στηρίξουμε την Κορυδαλλιώτικη οικογένεια»


 
PHP Σφάλμα [Warning]
PHP Σφάλμα [Warning]
PHP Σφάλμα [Warning]

Στίχοι

PHP Σφάλμα [Warning]

Ζωγραφιές

PHP Σφάλμα [Warning]

Αριθμοί

PHP Σφάλμα [Warning]

Επισκέπτες

 This site has seen 7.242.013 hits to-date.   This site has seen 7.242.013 hits to-date.   This site has seen 7.242.013 hits to-date.   This site has seen 7.242.013 hits to-date.   This site has seen 7.242.013 hits to-date.   This site has seen 7.242.013 hits to-date.   This site has seen 7.242.013 hits to-date.

Δημοσκόπηση

Σας αρέσει ο ιστότοπος μας;

Αποτελέσματα
Οργανισμός Άθλησης & Πολιτισμού-Τομέας Αθλητισμού
ΕΔΑΠΕ Δήμου Κορυδαλλού
Cine Παραδεισος
Οργανισμός Άθλησης & Πολιτισμού-Τομέας Πολιτισμού
Δημοσκόπιο
Δημοτικό Κέντρο Επιμόρφωσης Δήμου Κορυδαλλού
Δήμος Κορυδαλλού
Σταύρος Κασιμάτης

Ο Καιρός στον Κορυδαλλό

 Ο καιρός τώρα
Καταιγίδες Καταιγίδες
Θερμοκρασία: 11 °C
Thursday, 22 Feb
Κυρίως συννεφιασμένος με καταιγίδες Κυρίως συννεφιασμένος με καταιγίδες
Θερμοκρασία: 9 ως 16 °C
Friday, 23 Feb
Μερικώς συννεφιασμένος με δυνατές βροχές Μερικώς συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Θερμοκρασία: 10 ως 16 °C
Saturday, 24 Feb
Βροχή Βροχή
Θερμοκρασία: 9 ως 13 °C

Συνδεδεμένοι

Έχουμε 14 επισκέπτες σε σύνδεση

Συνδικάτο

RSS 2.0
ATOM 0.3